Noční kroucení a tlačení u miminka

alisha118
18. zář 2016

Ahojte dámy, chci se zeptat jestli máte některa zkušenost s nočním kroucením a tlačením u miminka. Mám 2 mesicni miminko a kolem 4 ráno se vzbouzi a začne tlacit, kroutit se a vydávat ruzne zvuky. Dám ji napapat (je kojená ) a kroucení pokračuje a tim jak kope nožičkama tak si tlačí ba brisko a blinka a pořád přežvykuje. Uz skoro od porodnice trpí na bříško. Zkoušíme všechno. Mela jste to nebo máte nektera doms take? A kdy vam to preslo. Dnes to trvalo od 4 az do ted nez jsem ji dala znovu trochu napapat a trochu se uklidnila a snad spinka☺ a najednou se i brisko uklidnilo ale porad to v ni zbluňka. Děkuji za rady a vase zkušenosti.

michaelahorakova
18. zář 2016

Trapi ji prdiky zkuzte si s bim zacvicit my to mame skoro porad nozicky do krize a a pritlacit na brisko dokud ssi neulevi nasemu lotrovi je dva a pul mesice tohle jsem ho ucila od miminka a ted uz si prdiky umi vytlacit sam

leki
18. zář 2016

Našemu malýmu pomáhalo nošení v šátku (je v něm v takové "prdící" poloze) a dávání laktobacilů každý večer před spaním. Prý by to mělo být OK jakmile začne lézt a sám se hýbat, to už nám dělá v 7. měsíci, ale mám nějak respekt to vysadit. Jinak když bylo nejhůř a měl fakt hysterák, tak vždycky pomohlo dát ho do teplý vody - do kyblíku (ale s vaničkou to bude asi podobný)

klaraalucka
18. zář 2016

taky jsme ted meli asi tyden.Krouceni,tlaceni.Davam do mlicka Espumisan a je to lepsi.Holt ty strevicka jeste nepracuji jak maji. Nozky k brisku, davat na brisko,nosit v satku,teple zabaly na.brisko.. Zkusit...kazde miminko je jine

alisha118
autor
18. zář 2016

Zkousime vse..davam probio, espumisan, cvičime. V noci ji chci nechat vic vklidu. Nebreci jen je napnuta, kouka, přežvykuje a jde vidět ze by spala ale za chvili procitne a krouti se, zkousim ji zacvičit nozkama. Ale ona jak se probudi podruhe v noci tak uz se krouti.. a kope nožičkama.. dam ji papat, je to asi po 3h od předchozího papani a pak napůl usne ale za chvíli to zacne. No a pak z toho i blinka jak kope nozkama.

leki
19. zář 2016

Ještě mně napadá, jestli se třeba víc nenadýmá z toho, co ty jíš, jestli třeba na něco z toho nereaguje. Náš malej např. nesnesl, když jsem si dala něco s cibulí (dost mi trvalo, než jsem zjistila, že je nadýmavá) nebo pivo (který údajně by naopak mělo mít spíš pozotivní, proháněcí efekt, mi někdo tvrdil...). I teď na některý potraviny v příkrmech reaguje bolením bříška (např na miminkovský instatní nemléčný kaše) a ne vyrážkama, jak jsem si dřív myslela. Zkusila bych z jídelníčku vyřadit vše nadýmavé, pokud kojíš.

alisha118
autor
20. zář 2016

Ano kojim a jim hodne maloco. Většinou chleba starý..obcas rajce jablko banan. Polévky, z obědů masa, brambory, ryži s dušenou zeleninou (mrkev petržel), těstoviny.. a taky si davam obcas skadke. Piju fenykl a jinak obyc.vodu.

michaelahorakova
21. zář 2016

Ten chleba bych vymenila za starsi pecivo

martullinka
21. zář 2016

Ahoj, měli jsme úplně to stejný. Přes den probiotika, různý kapičky, pokládání na bříško, cvičení s nožičkama, nahřívání bříška, hlídala jsem se v jídle, pila jsem fenyklový a heřmánkový čaj, natírala malý bříško Pupíkem... Ale prostě kolem čtvrté hodiny ranní hlasitě tlačila, i když přes den to šlo, asi díky opatřením viz výše 🙂 Taky jsem ji nechtěla budit, dávala jsem proto jen nahřátý polštářek na bříško - občas to pomohlo, ale většinou ne. Nepomohlo nic, až časem to samo vymizelo.

alisha118
autor
21. zář 2016

Jine pecivo a ne chleba?

martullinka
21. zář 2016

Mně ohledně jídelníčku docela pomohly tyhle stránky
http://www.kojicimaminky.cz/

alusekf
9. led 2017

@martullinka
@alisha118 Ahojky, objevila jsem tuhle diskuzi a nas trapi uplne to same. Jsem docela nevyspala a hlavne nestastna, protoze si nas malej vytlacil triselnou kylu. Uz ubehla nejaka doba od zalizeni, tak jsem se chtela zeptat kdy vam to preslo?

alisha118
autor
9. led 2017

@alusekf
Ahoj ptas se na problemy s bříškem? My to meli strašne..zhruba po 3.měsících to ustalovalo..pak to prislo jeste trosku s prvními prikrmy ale už je dobre. Taky nam pomohli kapky pribiotika Biogaia..snad to pisu dobře 🙂

alisha118
autor
9. led 2017

@alusekf
Některé deti si tim hold musí projit a mnohdy nic nepomůže.. jen čas ☺

angelinie
9. led 2017

Ahoj, a neužívá náhodou Vigantol? Naše starší děti ho brali a oba na bolení bříška trpěli :( Teď dáváme denně kapičky Baby D a máme nejzlatější miminko 🙂😉

alusekf
9. led 2017

@alisha118
Ano na ty problemy s briskem jsem se ptala. Taky kazde rano asi od 4 hodin tlaci, mruci a propina se. Biogaiu davame spolecne s Espumisanem a pres den uz je to dobry, ale ty rana jsou blby. Budem muset vydrzet.

netopejr
9. led 2017

Mne snad všechny děti v tuhle dobu vitaji. První jsem dávala čurat i v noci, další jak který, ale když nedám, tak se u prsa desne kroutí, nebo jecej, něco i zadržováním potrebou si ulevit. Můžete zkusit dat vycurat nad nějakou nebo nad umyvadlo a pustit trochu vodu třeba, a uvidíte. Ono to muze byt o dost rychlejší a klidnější nez se pulhodiny nebo hodinu trápit. Mrknete n

netopejr
9. led 2017

...na

netopejr
9. led 2017

...na bezplenkovku. I kdybyste využila jen ráno.
Slyšela jsem hodne maminek vyprávět,jak prvni ditenebo dve chovaly, chlácholily, nic nepomáhalo, a ze kdyby tenkrát vedely, co vi dnes.... Daly by ho čurat, no. Krom toho se velmi rychle nauci uvónovat sverace, takže si v tom klubíčku taky krasne záprdi a odprdi se.
Jen jako tip, nemusíte prvozovat nijak striktne, ale můžete vyzkoušet, když nic jinyho nezabírá a používat třeba jen ráno,večer nebo včas prostě.

alisha118
autor
9. led 2017

My taky davali Baby D