icon

Noční pomočování u předškoláka. Co u Vás pomohlo?

29. říj 2019

Řeším dlouhodobý problém se synem. Často se v noci pomočuje. Osobně myslím, že to je hodně psychické. Pokud nemá plinu, tak se počůrá vždy. Klidně se 2 měsíce nepocura, v noci se budí a chodí na wc, dohodneme se, že mu nedám plinu a konec. Stejný problém máme vždy po nemoci.
Doktorka ho chce poslat na urologii, ale to podle mě nic nevyřeší.
Kdo jste to řešil s dětmi? Co u vás pomohlo?

balogis
•
29. říj 2019

U nás návštěva nefrologie,kontrola ledvin atd,zjistilo se,že má malou kapacitu močového měchýře.Dcera dostala léky které postupně pak vysazovala a nyní je vše ok už asi tři roky.

autor
•
29. říj 2019

@balogis on má určitě velkou kapacitu močového měchýře. Pokud je zdravý a má plinu, tak se budí a chodí na wc. U něj to je hlavně psychika.

iulia
•
29. říj 2019

Já mám také předškoláka a když se v noci počúrá, tak do 3 dnů má teploty. Ale navštěvujeme nefrologickou ambulanci od narození. A když jdu spát kolem 24h, tak ho vždy dám vyčúrat, pokud nejde sám.
Ale v rodině to řešila sestřenice - kdy byli na vyšetření nefro, uro - kluk zdravý a nakonec navštívila MUDr. Mačka, který praktikuje tradiční čínskou medicínu a teď po 6 měsících jsou bez nehod.

iulia
•
29. říj 2019

A co mu zkusit dát slipky místo plenky? Zkoušela jsi?

autor
•
29. říj 2019

@iulia syn se v noci nedá dát na WC. Brečí, vzteká se a nic nevytvoří.

almara2
•
Autor odpověď smazal
•
autor
•
29. říj 2019

@almara2 to jsem zkusila 2x, pak to prokoukl. U nás to je taky v rodině, ale doktorka má snahu ho hnát na další vyšetření, což mi přijde zbytečné.

iulia
•
29. říj 2019

Aha, to syn je zvyklý, já ho posadím jako holku a vyčúrá se automaticky.

autor
•
29. říj 2019

@iulia u nás to nešlo nikdy. On má hodně tvrdé spaní. Snažila jsem se o to měsíc a nic.

irena1111
•
29. říj 2019

Já bych s ním na to vyšetření raději zašla. Může to být psychika jak píšeš, ale taky to může být nějaký zdravotní problém. V tomhle věku už by mělo být noční pomočení jen výjimečnou záležitostí.

autor
•
29. říj 2019

@irena1111 pokud má plinu a je zdravý, tak se v noci budí, vydrží a není problém. Klidně 2 měsíce nemá nehodu. Pak sundám plinu a konec. Většinou po měsíci dělám pokusy. Tak to trvá už od jeho 2 let. A ne, nepozenu ho na další zbytečné vyšetření. Bohužel lékaři to budou chtít řešit léky a ty do něj cpat odmítám.

pipi_puncocha
•
29. říj 2019

Tak pokusy s odstraněním pleny nedělat, nemluvit o tom atd... Až to bude sám chtít zkusit bez, řekne si.

iulia
•
29. říj 2019

Podle mě to zaspí v noci a plenku má, protože to má jako jistotu kdyby. Já jsem si říkala, že už je velký a že bychom o tom mohli mluvit. Moje noční múra je, že pojede na školu v přírodě. A prďola se bohužel před spaním nevyčúrá dostatečně, ale nemůže za to. Tak jsem se mu zkoušela říct, že ho pindík musí poslouchat - že na malou bude chodit až on bude chtít a ne že si to pindík bude dělat podle sebe. A je vidět, že o tom přemýšlí.

autor
•
29. říj 2019

@pipi_puncocha on si řekl už několikrát. Prostě to nejde přes hlavu.
Ještě doplním, že syn má vývojovou dysfazii a ADHD. Podle psycholožky je cca 1-1,5 roku pozadu.

iulia
•
29. říj 2019

V tom případě mu plínku nechej, on si řekne sám, kdy ji nebude chtít. Pochval ho za každou noc bez nehod.

iulia
•
29. říj 2019

Jinak to vyšetření neznamená, že mu napíši medikaci, my taky nic nebereme, prostě čekáme....

irena1111
•
29. říj 2019

Fajn, tak s ním nikam nechoď a klidně žij s tím, že třeba něco zanedbáš. Potom ale nechápu proč si chodíš pro rady, když všechno odmítáš. Pokud s malým chodíš k psychologovi, můžeš to zkusit řešit ještě s ním když si tedy myslíš, že je to psychikou. Nicméně za mě je lepší udělat "zbytečné" vyšetření než něco zanedbat.

autor
•
29. říj 2019

@irena1111 protože základní vyšetření má. Dělali mu utz ledvin a močového měchýře, vše v pořádku.
Syn je věčně po doktorech, takže si cokoliv dalšího rozmýšlím.
Víš, kdyby se pocuraval třeba 3x týdně a za každé situace, tak to budu řešit jinak.
Psycholožka řekla, že na něj nemám tlačit.
Doufala jsem, že se tu někdo setkal s podobnou situací.
Odmítám jen další vyšetření. Budit jsme zkoušeli - nepodařilo se. Trenky nepomohly. Sundat v noci plinu nepomohlo.

martt
•
30. říj 2019

My jsme u syna měli podobný problém. Je také ADHD a ještě k tomu má úzkostné stavy. Měl psychický blok chodit na záchod i na nočník. Vůbec si nechtěl sáhnout na pindu. U nás pomhlo hodně vysvětlovat, mluvit o tom. Zjišťovat proč se bojí, i když jsme příčinu znali. Chtělo to i čas. Na konec se na nočník i na zachod naučil. Ted je mu 8 a stále bojujeme s tím aby si při curani na nej sahnul a podržel si ho. Chápu tě, že další vyšetření už nechceš absolvovat. Také jsme litali všude možně po doktorech. Ale ja bych asi osobně tu urologii navštívila. Možná i proto abych věděla jestli je to 100% psychicky nebo jestli tam opravdu není nějaký menší problém.

zelenaesmolda
•
24. čer 2020

ja jsem se pocuravala pravidelne v tomhle veku,odeznelo to samo az s nastupem do skoly.Hlavne z toho nedelej zadne drama at nema psychicky blok.

tataxxl
•
Odpověď byla odstraněná
•