Noční pomočování u předškoláka. Co u Vás pomohlo?

29. říj 2019

Řeším dlouhodobý problém se synem. Často se v noci pomočuje. Osobně myslím, že to je hodně psychické. Pokud nemá plinu, tak se počůrá vždy. Klidně se 2 měsíce nepocura, v noci se budí a chodí na wc, dohodneme se, že mu nedám plinu a konec. Stejný problém máme vždy po nemoci.
Doktorka ho chce poslat na urologii, ale to podle mě nic nevyřeší.
Kdo jste to řešil s dětmi? Co u vás pomohlo?

balogis
29. říj 2019

U nás návštěva nefrologie,kontrola ledvin atd,zjistilo se,že má malou kapacitu močového měchýře.Dcera dostala léky které postupně pak vysazovala a nyní je vše ok už asi tři roky.

autor
29. říj 2019

@balogis on má určitě velkou kapacitu močového měchýře. Pokud je zdravý a má plinu, tak se budí a chodí na wc. U něj to je hlavně psychika.

iulia
29. říj 2019

Já mám také předškoláka a když se v noci počúrá, tak do 3 dnů má teploty. Ale navštěvujeme nefrologickou ambulanci od narození. A když jdu spát kolem 24h, tak ho vždy dám vyčúrat, pokud nejde sám.
Ale v rodině to řešila sestřenice - kdy byli na vyšetření nefro, uro - kluk zdravý a nakonec navštívila MUDr. Mačka, který praktikuje tradiční čínskou medicínu a teď po 6 měsících jsou bez nehod.

iulia
29. říj 2019

A co mu zkusit dát slipky místo plenky? Zkoušela jsi?

autor
29. říj 2019

@iulia syn se v noci nedá dát na WC. Brečí, vzteká se a nic nevytvoří.

almara2
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
29. říj 2019

@almara2 to jsem zkusila 2x, pak to prokoukl. U nás to je taky v rodině, ale doktorka má snahu ho hnát na další vyšetření, což mi přijde zbytečné.

iulia
29. říj 2019

Aha, to syn je zvyklý, já ho posadím jako holku a vyčúrá se automaticky.

autor
29. říj 2019

@iulia u nás to nešlo nikdy. On má hodně tvrdé spaní. Snažila jsem se o to měsíc a nic.

irena1111
29. říj 2019

Já bych s ním na to vyšetření raději zašla. Může to být psychika jak píšeš, ale taky to může být nějaký zdravotní problém. V tomhle věku už by mělo být noční pomočení jen výjimečnou záležitostí.

autor
29. říj 2019

@irena1111 pokud má plinu a je zdravý, tak se v noci budí, vydrží a není problém. Klidně 2 měsíce nemá nehodu. Pak sundám plinu a konec. Většinou po měsíci dělám pokusy. Tak to trvá už od jeho 2 let. A ne, nepozenu ho na další zbytečné vyšetření. Bohužel lékaři to budou chtít řešit léky a ty do něj cpat odmítám.

pipi_puncocha
29. říj 2019

Tak pokusy s odstraněním pleny nedělat, nemluvit o tom atd... Až to bude sám chtít zkusit bez, řekne si.

iulia
29. říj 2019

Podle mě to zaspí v noci a plenku má, protože to má jako jistotu kdyby. Já jsem si říkala, že už je velký a že bychom o tom mohli mluvit. Moje noční múra je, že pojede na školu v přírodě. A prďola se bohužel před spaním nevyčúrá dostatečně, ale nemůže za to. Tak jsem se mu zkoušela říct, že ho pindík musí poslouchat - že na malou bude chodit až on bude chtít a ne že si to pindík bude dělat podle sebe. A je vidět, že o tom přemýšlí.

autor
29. říj 2019

@pipi_puncocha on si řekl už několikrát. Prostě to nejde přes hlavu.
Ještě doplním, že syn má vývojovou dysfazii a ADHD. Podle psycholožky je cca 1-1,5 roku pozadu.

iulia
29. říj 2019

V tom případě mu plínku nechej, on si řekne sám, kdy ji nebude chtít. Pochval ho za každou noc bez nehod.

iulia
29. říj 2019

Jinak to vyšetření neznamená, že mu napíši medikaci, my taky nic nebereme, prostě čekáme....

irena1111
29. říj 2019

Fajn, tak s ním nikam nechoď a klidně žij s tím, že třeba něco zanedbáš. Potom ale nechápu proč si chodíš pro rady, když všechno odmítáš. Pokud s malým chodíš k psychologovi, můžeš to zkusit řešit ještě s ním když si tedy myslíš, že je to psychikou. Nicméně za mě je lepší udělat "zbytečné" vyšetření než něco zanedbat.

autor
29. říj 2019

@irena1111 protože základní vyšetření má. Dělali mu utz ledvin a močového měchýře, vše v pořádku.
Syn je věčně po doktorech, takže si cokoliv dalšího rozmýšlím.
Víš, kdyby se pocuraval třeba 3x týdně a za každé situace, tak to budu řešit jinak.
Psycholožka řekla, že na něj nemám tlačit.
Doufala jsem, že se tu někdo setkal s podobnou situací.
Odmítám jen další vyšetření. Budit jsme zkoušeli - nepodařilo se. Trenky nepomohly. Sundat v noci plinu nepomohlo.

martt
30. říj 2019

My jsme u syna měli podobný problém. Je také ADHD a ještě k tomu má úzkostné stavy. Měl psychický blok chodit na záchod i na nočník. Vůbec si nechtěl sáhnout na pindu. U nás pomhlo hodně vysvětlovat, mluvit o tom. Zjišťovat proč se bojí, i když jsme příčinu znali. Chtělo to i čas. Na konec se na nočník i na zachod naučil. Ted je mu 8 a stále bojujeme s tím aby si při curani na nej sahnul a podržel si ho. Chápu tě, že další vyšetření už nechceš absolvovat. Také jsme litali všude možně po doktorech. Ale ja bych asi osobně tu urologii navštívila. Možná i proto abych věděla jestli je to 100% psychicky nebo jestli tam opravdu není nějaký menší problém.

zelenaesmolda
24. čer 2020

ja jsem se pocuravala pravidelne v tomhle veku,odeznelo to samo az s nastupem do skoly.Hlavne z toho nedelej zadne drama at nema psychicky blok.

tataxxl
Odpověď byla odstraněná
Zobraz