Noční poplach monitoru dechu u tříměsíčního dítěte
Holky, musím se uklidnit psaním - je to asi půl hodinky, kdy se spustil monitor dechu (mám tříměsíčního syna). Hned jsem běžela k postýlce, vypnula jsem monitor a malý krásně spinkal (jeho to neprobudilo). Pořád se sama sebe ptám, co to bylo... Už se to stalo jednou - asi před měsícem a půl. Teď lovím na netu info o apnoe... Říkala jsem si, zda to není matrací (doma máme 10 cm tlustou s kokosovým vláknem), ale teď jsme u rodičů, ti mají mnohem tenčí, takže viník matrace je vyloučen. Malý se ani neodkulil z podložky - když monitor houkal, spal přímo v jejím středu. Po očkování to nebude, to měl před třemi týdny. I baterie v monitoru jsou v pořádku... Byl donošený (rodila jsem ve 41. týdnu císařským řezem, byl to cvalda - 55cm a 4725g). Má některá z vás zkušenost s takovým poplachem? Kdybych nekojila, dám si panáka! Mudře to určitě řeknu (opravdu jsem zvědavá, co mi na to řekne...). Myslíte, že jí mám zavolat hned v pondělí nebo počkat do 22.7, kdy máme kontrolu? Nechci být za hysterku... Děkuji za odpověď. Ještě poznámka - monitor by měl být funkční, kupovala jsem ho nový, není z druhé ruky (je to Nany od Jablotronu).

•
12. črc 2014@finkoka Ahoj, já myslím, že to nic není. Nám se to stalo 2x, poprvé jsem byla úplně vyplašená, třásla jsem s ním, ať se probudí a nadechne. Lekl se, jak to bylo tvrdé probuzení. Myslím, že jen tvrdě spal a měl prostě hodně "plytký dech". Ale vím, že dýchal, podruhé jsem to vypozorovala a nebyla z toho už tak vyklepaná. Měl totiž pod sebou jednak celkem vysokou matraci, ale i peřinku. Určitě to bude v pohodě. Ale šok to byl děsný. Doktorce bych asi hned nevolala, možná ho trošku víc sleduj, ale podle mě jen tvrdě spal. Btw. máme taky Nany.
0
Nám se to u dcerky stávalo tak třikrát do měsíce zhruba do půl roku věku. U syna ani jednou, má teď 7m. Mám za to, že spala tvrdě, a jak píše monihart měla "plytký" dech. V obou případech jsme měli Nanny od Jablotronu a oba vždy nové... Moc bych se nestresovala, akorát nech děťátko spát na monitoru a omez třeba dlouhé spaní v kočárku. A doktorce řekni, jak půjdete na kontrolu...
nam hvízdal alarm často, máme v rodině něco jako je apnoe, proste se zapomenem nadechnout, cca 30 vterin pak se normálně nadechnem, syn to bude mít nejspíš také... často se ale u miminek stává , že dýchají tak lehce, mělce a klidně, že je monitor nezachytí... zkuste se podívat na nastavení citlivosti chůvičky. když alarm zapíská, proste zkontrolovat dech případně do malého trochu štouchnout.
@finkoka pokud spinkal a dychal, tak bych to nejak neresila a az na ko u doktora bych se jen zminila.
Nam opravdu nedychala ke konci sestinedeli, skoncila jsem s ni v nemocnici. Jeste jednou se nam to opakovalo ve ctvrtym mesici.
Matraci to nebude, jako pidi nase mela cca 4cm a ted ve vetsi ma 13cm, zadne jine poplachy.
Nam opravdu nedychala ke konci sestinedeli, skoncila jsem s ni v nemocnici. Jeste jednou se nam to opakovalo ve ctvrtym mesici.
Matraci to nebude, jako pidi nase mela cca 4cm a ted ve vetsi ma 13cm, zadne jine poplachy.
nám se spouštěl alarm pravidelně, vždycky jsem z toho byla na mrtvici, někdy se to stalo i 7x za noc, malá normálně spala a nevypadala, že nedýchá, dělalo nám to docela často a taky nevím čím to bylo, první alarm jsem měla už i v porodnici a taky nevím důvod. Vždy bylo vše ok. Možná měla jen mělké nádechy a ten monitor to nepobral nebo menší frekvencí nádechů.
Občas se to stává, že je planý poplach. Kdyby dítě nedýchalo, to bys hned na první pohled viděla, že není v pořádku - bylo by výrazně bledé až šedavé, nebo už promodralé kolem rtíků. Při poplachu jsem děti jemně probudila, abych viděla že se třeba oženou rukama nebo zavrtí. Asi mělce dýchaly. U dr to řekni, ale myslím že pokud je to jen sem tam a dítě je růžové, tak se nic neděje.
ahojda, nam v porodnici na nedonosencich v Brne rikali, ze ten monitor patri pod prosteradlo, nikoliv pod matraci a ze pry by to vyrobce mel takto dat do navodu.
Máš Nany? Dokud dítě neválí sudy, do 6 měsíců klidně, má být deska na matraci, ne pod. Já na ní měla pak jen peřinku či froté ručník, a pod matraci šla až bylo dítě těžší. Je to v návodu. Pokud poplachy trvají ,vyměnit baterie. Občas apnoe být může, pískot Nanny sám o sobě dítě probere k nádechu, když ne, pak jsi tam ty.
Hlavně se uklidni a nic nehledej. Je to naprosto normální. Monitor dechu má poplach načasovaný na určitou dobu a pokud se dítě v té době nenadechne, tak spustí. Může se stát, že usne víc natvrdo a prostě má delší pomlku mezi dýcháním. Nám se jednu dobu spouštěl monitor dechu noc co noc a celkem často a malej si naprosto v pohodě spinkal. Dělala jsem to tak, že jsem monitor vypla a vzala si ho k sobě do postele.
@finkoka tohle se u monitoru dechu proste deje a prave klido bez duvodu se rozhoukají.. Ja ho z toho duvodu neporidila. Asi mozna bych si ho tehdy pořizovala jen kdyby k tomu byly nejake vazne duvody, opravdu nizka porodni vaha, problémy s dechem, srdcem apod. Nektere věci, co se dnes daji koupit pro dite privolavaji nekdy zbytecny stres. Drzim palce at se Vam tyhle poplachy bez duvodu nedeji často.
Začni psát odpověď...

Odešli