Novorozenec se streptokokem, máte zkušenost?

ally99
2. srp 2015

Holky hned po porodu mi odvezli malou na jip s tim ze ma streptokoka a nasadili antibiotika mate nektera takovou zkusenost

myskin
4. srp 2015

@ally99 Když jsem byla v porodnici s dcerou, tak jedné maminky u nás na pokoji měl chlapeček stafylokoka a taky mu nasadili antibiotika a dostal se z toho celkem rychle. Tenkrát jsem se ptala doktora jestli nejsou ohroženy ostatní miminka co s ním byli na pokoji a řekl že ne. S dcerou jsem přijela domů, po čase jsme skončili na dětské JIP se stafylokokem a tam nám řekli ža si to přivezla z porodnice 😠 . Museli jí to i na chirurgii říznout, užila jsem si strachu o ni dost, takový drobeček. Ale dopadlo to dobře. Určitě bude tvoje dcera v pořádku, důležité je že to zachytili hned.

kristyna90
4. srp 2015

ahojky, ja osobne tu zkusenost nemam ale moje sestrenka pred mesicem rodila a mala se narodila pridusena se streptokokem.. hned ji nasadili antibiotika a 5 dnu byla na JIP 3. den ji delali nejake testy jestli se to lepsi.. a lepsilo tak jeste 2 dny byla na JIP a pak ji dostala sestrenka na pokoj kde byli jeste 3 dny a pak domu🙂

speratovalucie
4. srp 2015

Paní na pokoji měla pár dní holčičku na JIPu na sledování na ATB a za nějaký ten den - asi tři nebo čtyři - jí ji dovezli a šli rovnou domů. Celou dobu tam chodila kojit, takže v kontaktu s miminkem byla pořád. Já jsem měla streptokoka pozitivního, malá ho ale ode mě nechytila, ačkoli jsem měla pouze krátce ATB před porodem, protože porod byl tak rychlý, že ty ATB byly jen "na oko", aby to bylo v dokumentaci.

devendra
4. srp 2015

Ahoj, tuhle zkušenost jsem bohužel zažila. Doporučuji opakovat testy, jestli je streptokok opravdu pozitivní. Mě na cestě z porodnice volali, že z výsledků se prokázalo, že syn má streptokoka, abychom přijeli zpátky (měla jsem ambulantní porod a všechny dosavadní výsledky byly naprosto v pořádku, jinak bych samozřejmě porodnici neopouštěla). Vzhledem k tomu, že jsem měla nemocnici, kde jsem porodila z ruky, tak jsme zajeli do spádové nemocnice v místě bydliště, kde mě se synem přijali. Dělali mu opakovaně testy, měl napíchnutou kanylu v hlavičce, poté ručičce, dostával silná antibiotika a nakonec se po 4 dnech kultivací testů prokázalo, že žádného streptokoka nemá, že v první nemocnici se musela stát chyba. Takže jsem úplně zbytečně byla izolovaná s novorozencem v prostředí plném nemocí, kde ho dopovali "preventivně" antibiotiky,kdyby se to náhodu potvrdilo a se zákazem návštěv z důvodu chřipkové epidemie. Ale štěstí bylo, že mu dělali testy nové, protože mi bylo řečeno, že testy se většinou neopakují, nikdo už nezjišťuje, jestli jsou vůbec výsledky správné, takže kdybych jela do původní nemocnice, tak jsem tam s ním strávila čtrnáct dní na jipu úplně zbytečně. Držím palce, ať se to nepotvrdí. Byla jsem z toho hodně psychicky špatná, ještě teď jsem se s tím úplně nesrovnala, že něčí nebo nějakou chybou byl můj syn vystavený bolesti, zbytečným antibiotikům a jiným nemocem první dny svého života.