icon

Obavy o synovce - občas přestane vnímat

amazonkajanik
12. črc 2021

Holky, nedá mě to spát a horší je, že brácha se švagrovou s tím zřejmě nehodlají nic dělat. Tedy, švagrová tvrdí, že s klukem na vyšetření byla, ale...
Jde o to, že si rodina a i učitelka ve škole všimli, že se kluk zasekne, je mimo, nereaguje na oslovení, mávání rukou před očima. Má strnulý výraz, otevřenou pusu a když "přijde k sobě ", je mimo, nepamatuje si, co se dělo. Prý má výpadky paměti i půl hodiny nazpět a občas na něj po tom padne únava. Napadla mě lehká forma epilepsie a když jsem pak hledala na interentu, tak jsem tam podobné příznaky našla. Klukovi je 7let

Strana
z2
eithelwing
12. črc 2021

Sedí to na epilepsii. Stejné příznaky měl můj taťka. Četla jsem si nějaké články a vždy jsem si myslela, že se to týká dětí, ale seniorů prý taky.
Tatovi se s léky zatím ataka vyhýbá, léky snáší dobře.

la_amanita
12. črc 2021

Ať už se jedná o epilepsii nebo reakci na domácí atmosféru, zájem řešit by to měl mít primárně tvůj bratr a švagrová. Ty jim maximálně můžeš vyjít vstříc, když tě požádají o radu či pomoc. Jinak se do toho nepleť, zvlášť když jejich situaci vlastně ani neznáš a rok jsi je neviděla.

monuleee
13. črc 2021

@amazonkajanik ahoj, já jsem epilepticka už od 16ti let a to co popisujes vypadá na malý ep.zachvat. ať uhání na vyšetření. Ty velký záchvaty který můžou nastat jsou noční můra

amazonkajanik
autor
13. črc 2021

Děkuji holky za odpověď. Je mi jasné, že já ze své pozice nic nevyřeším. Ale pokud se potkáme na rodinném setkání a budu svědkem toho, jak je malý zas mimo, zkusím si s bratrem a švagrovou promluvit, že by nebylo od věci podstoupit vyšetření

Strana
z2