Od kdy jste vedly dítko k čištění zubů?

verunica
8. črc 2016

Maminky,prosím, jen bych se Vás chtěla zeptat tak orientačně...od kdy jste Vaše dítko/ dítka vedly k čištění zubů? 🙂 ..Vojtíškovi byl koncem června rok..a je to malej opičák,co vidí u mě chce taky hned dělat a zuby mu vylezly teprve před 3 týdny :D ...takže teď asi týden čistíme zoubky spolu...pastu zatím nepoužívám,dávám mu zatím "jen na oko" ...myslím,že čím dřív si navykne,tím líp, ne? ;)

dannyblakely
8. črc 2016

No tak od miminka jsem čistila kartáčkem na prst a až už mě do toho prstu malá kousala tak, že to fest bolelo, tak jsem jí koupila kartáčky. Do minulýho týdne si nechala zuby čistit ode mě, ale teď chce jen sama. Má dva kartáčky najednou a nějak to tam teda pošudlá. Jsou jí aktuálně dva roky. Pastu dávám od začátku na ty nový kartáčky. Na prstovej jsem nedávala.

zmrz_lina
8. črc 2016

Od chvíle, co mu vyrostl první zub. Čistím mu je sama, až poslední dobou, kdy se mu zlepšila motorika, mu dávám ráno kartáček na "ožužlání" (čištěním bych to nenazvala) a potom mu je ještě sama dočistím.

janawei
20. zář 2016

Od prvního zoubku, dětským zubním kartáčkem Curaprox.

keeshka
20. zář 2016

Od prvních zoubků. Teď ve 20ti měsících si je čistí sama, já pak ale ještě dočistím. Pastu dávám též jen trošičku. A určitě, je dobré zvykat. U nás to byl problém, hrozně řvala. Teď by si je zase pořád čistila 🙂 a kartáček si sama bere.