Odvšivovací klinika Praha: Máte zkušenosti a tipy?
Ahoj, jsem zoufala. Od ledna, kdy se ve skole poprve objevily vsi, je mame porad 😣 Dcera i ja mame dlouhe huste kudrnate vlasy a nemuzeme se jich zbavit. Uz jsem nas odvsivovala za tu dobu nescetnekrat. A stejne bez uspechu a je to furt dokola. Myslela jsem si, ze to pres prazdniny vymizi, protoze nebude tolik v detskem kolektivu a tudiz to od sebe nebudou porad chytat, ale ten problem budeme zrejme my. Asi odvsivuju blbe a dve hodiny vycesavani nestaci. Nebo mozna dceru odvsivim dobre, ale do svych vlasu si nevidim a staci jedna ves a jsme tam kde jsme byly. Uz jsem v koncich a zvazuji, ze nas proste ostriham na kratko, ale to dceri nemuzu udelat. Psychicky by ji to zlomilo 😞
Jeste jsem koukala, ze v Praze je nejaka odvsivovaci klinika. Mate s tim nekdo zkusenost? Nebo doporucite mi nekdo fakt ucinny preparat, ktery vam zafungoval a chciply i ty hnidy? Dekuji 🙏🏻
Mě před 2 lety když jsme to řešily řekla paní lekarnice, že teď jsou ty vši hrozně odolné. Týden jsem každý den prala, odvsivovala, vytirala a smejcila, pak mi z toho začalo být blbě, tak šla dcera dohola a já (která jsem vši neměla) na hodně krátko. Vyřešila jsem to parukou a ještě mi někdo chválil sestřih 😁 A byl klid.
A to jsem i komplet odstranila z dětského pokoje plyšáky, koberec, všechno, ale všechno marné.
My je mame doted. Ja uz jsem uplne rezignovala. Vcera jsem opet vycesavala obri vsiska. Ja nevim, co jako mam delat. Kouzelny vsivacek super, koupili jsme, ale stejne to ma furt furt furt.🤬🤬🤬
@veruuu_kubesovic joo, to mame taky. Lec na ty nase vlasy absolutne nepouzitelny 😕
To mi chcete říct, že je máte přes rok? A dítě běžně dal chodí do dětského kolektivu?! To se pak nemůžeme divit, že se tak siri
Jako prevence je super šampon cappissan forte, ale je teď nějak celkem nedostupný.
1. Zkrátit vlasy, dcera šla na mikádo
2. Živé vši zabít šamponem na psy, za pár dní radši opakovat
3. Denně česat s čelovkou nebo pod lampičkou pramínek po pramínku, hledat hnidy a nehty je stáhnout. Hřebínek pomůže, ale nevezme vše. A ty musíš dát pryč 100%, aby se neměly z čeho zase líhnout.
Holky, kamarádka má výborné zkušenosti s tea tree olejem, dává ho běžně do šampónu a prý i když to ve škole nebo ve školce mají tak její děti nedonesou nic a předtím s tím taky bojovali a nešlo se toho zbavit...
Ty blaho. Okamzite bych sla obe hlavy na 9mm. Jako srat se s tim pres rok - to fakt ne.
a nemůže mít kamarádku, od které to opakovaně chytá? Nám říkala učitelka, že po odvšivení ať nosí vlasy v culíku, že holky když si hrajou a blbnou a mají rozpuštěné vlasy, tak je to snadnější chytit. a ne všechny maminky jsou pečlivý jako ty, třeba.
A pokud se nechcete vzdát délky vlasů, lze koupit dm nebo rossmanovi efilační-prostříhávací nůžky a vlasy výrazně prostříhat (jsou i videa na youtube, pro nás amatéry, jak to udělat) a tím si velmi zjednodušit denní vyčesávání. Je to ke zvážení, může to pomoct, zmenší se objem dlouhých vlasů ale pak mezi dlouhýma jsou kratší vlasy.
Vyčesávat furt a furt, denně. Hlavně ty živé vši např. nad vanou nebo aspoň dlažbou, hlavně ať nespadne někam do gauče či koberce. A dál všiváčkem denně odstraňovat hnidy, ať nemají šanci se vylíhnout. Rádo se to právě vrací po týdnu a dýl, stačí vlastně jedna hnida aby prostředek přežila a jede to nanovo. Proto je nutné hnidy důsledně vyčesat. To samé sama sobě, ideálně pramen po prameni nad tou vanou...
Pravda, hnidy jsem pak také sundavala prstem (nehtem), všiváček často nevezme vše, jak jsou nalepené.

Dcera donesla vši z dětské hernicky. Já jsem to taky chytla, protože se češe mým hřebenem. Mám dlouhé husté vlasy a neměl mě kdo odvsivit, sama se tak dokonale nezkontroluju. Já jsem na vlasy a na takovou tu hygienu velmi háklivá. Takže jsem to vyřešila jednou pro vždy tak, že jsem si doma obarvila vlasy. Ta barva působí minimálně 30 minut a i hnidy se tím zneškodnily.