Onemocnělo Vaše dítě klíšťovou encefalitidou?

madre1
7. črc 2014

Mladšímu synkovi jsem před týdnem našla mírně napitité klíště,které jsem odstranila a místo jsem promazávala Fenistilem.Ranka se o víkendu vytratila,ale včera po půlnoci začal zvracet,měl zvýšenou teplotu a ráno nebyl schopný vstát z postele.Dnes jsem s ním navšívila dr. a ta mi řekla,že to od toho není.CRP měl zvýšené,krevní obraz v pořádku a pokud teploty do čtvrtka neustooupí,máme se tam zastavit znovu.Doporučila nám jen koupit Neoangin tablety.Na netu jsem četla o 2.fázích této nemoci a tak by mě zajímalo,jestli si tím Vaše dítě prošlo,jak se nemoc projevila a jak to nakonec dopadlo?

tamarila
7. črc 2014

Klíšťovku jsme sice neprodělali, ale pokud by se objevily teploty po klíštěti, tak bych určitě měla zvýšenou pozornost a do čtvrtka bych nečekala kdyby nechtěly ustoupit. Nemusí to mít souvislost, ale kdyby byla teplota vysoká nebo se mi něco nezdálo, rozhodně bych hnala na pohotovost, klíšťovka není žádná sranda. A to nejsem hysterická matka, k doktorovi s teplotama nechodím ani já ani s malou, ale vždycky jsme je měli pod kontrolou. Držím palce ať je to nachlazení nebo běžná viróza a nemusíte encefalitidu řešit.

nae
7. črc 2014

Určite nečakaj do štvrtka, skoč si na infekčné - odbery a antibiotiká, ak predpíšu.

iivik
7. črc 2014

Dobrý den - zánět mozkových blan od klíštěte měl můj bratr jako dítě (nyní už dospělý) - začalo to vysokýma horečkama, které nešly srazit - léky, zábaly - za chvilku byly znovu, bolest hlavy, pak nemohl s nataženými koleny dát ruce na palce u nohou - to je prý poznávací znamení. kdyby teploty byly, nečekala bych a jela na pohotovost - nejlépe infekční. já měla boreliózu - ta má několik fází - první může vypadat jako chřipka/viróza - já měla klíště - flek vůbec nebyl, po týdnu, rýma kašel, hrozná únava - bolest hlavy a světloplachost, když na mě někdo i šeptem mluvil, bylo to jak když křičí. pak už jsem skoro ani nemohla chodit, šla jsem k obvodnímu, ta nasadila ATB. léčila jsem se doma, bratr byl tenkrát na infekčním (hned si ho tam tenkrát nechali, udělali lumbální punkci - z té se to pozná 100%). určitě nečekat do čtvrtka, pozorovat, vše si psát, ať to můžete ukázat, při sebemenším podezření jet do nemocnice, nikdo se na Vás zlobit nebude - čím dřív tím lépe - řekli nám tehdy u bratra. držím palce. I.

lucikpraha
25. črc 2014

My jsme byly taky dneska u doktorky zvýšenou teplotu naštěstí neměla atp. Ale objevil se ji na místě kde jsem ji v sobotu vyndala klíště flek větší červenej, doktorka naštěstí na nic nečekala máme antibiotika a za 3 týdny jdeme na krev tak snad nám to dopadne dobře mám hrozný strach... A vám držím také palce