Opakovaná viróza. Může to dcera chytit?

10. čer 2023

Naše dcera 2 týdny zpátky omarodila, nejspíš viróza/nachlazení. Měla dva dny teplotu, rýmu, pokašlávala. Bez problémů je až od tohoto pondělí. Dneska mi sem švagrová dala její dceru, a ta pokašlává, na hlase je znát že je zahleněná, asi bude mít i ucpaný nos. Myslíte že to od ní může moje dcera chytit nebo teď bude mít imunitu když sama byla nemocná?

palja
10. čer 2023

Já myslím, že může. Když to vezmu podle svých dětí, tak týden až 14 dní po nemoci mají vždycky sníženou imunitu a potřebují delší rekonvalescenci, proto je nenechávám i doma ze školky déle.
Ale každé dítě je jiné a jinak odolné. Moje holky by to určitě chytly, při nejmenším aspoň tu rýmu.

autor
10. čer 2023

@palja 🤦‍♀️ Já právě taky naší dceru měla doma, nikam jsme ji netahali, aby měla rekonvalescenci. A ta švagrová mi sem hodí nemocný dítě 🤦‍♀️

palja
10. čer 2023

Já právě taky nemám ráda, když švagrová dotáhne nemocné děti a jedna kašle, ona řekne to je jen alergie a druhá má zase věčně zelený sopel. Za pár dní holky taky začnou pokašlávat a mít sopel, to je léčba nejmíň na 14 dní. Takže se vždycky ptám, jestli jsou holky zdravé a jí to hrozně rozčiluje 😄🤦‍♀️
Však uvidíš, třeba to nechytne.

xnikax1
10. čer 2023

@palja Tohle taky nesnáším! Vždycky to je jen z alergie a do 3 dnů mi odpadnou děti na min. 14 dní. Taky uz se ptám, jestli jsou zdraví a jsem za hysterku.