Nevíte, kdy odezní většinou viróza?

21. zář 2022

Ahoj holky.
Dcera má teď 2 roky v prosinci a je nějaká nemocná.
Nikdy nemocná nebývá, proto jsem takový plašič.
Má tekoucí rýmu (bez barvy) a zároveň hrozně ucpaný nos, že nemůže ani pořádně jíst, tudíž pije prso, ale jen po chvilkách vždy se musí odpojit nadechnout a znovu. Kapičky do nosu ji dávám a zkoušela jsem odsát a nic mi to nedalo.. nepomohlo to.
Je živá, plná elánu, jako by ji nic nebylo. Prujem nemá.
Teď akorát měla 38,3 před odečtením, tak jsem ji radši dala jeden čípek na spaní.
Myslíte, že je to jenom viróza? Ven ji oblikam opravdu tak, aby neprofoukla a nikdy nic, tak nevím jestli změna počasí, fakt netuším.
Popřípadě jak ji mohu pomoct, kdy to prejde? 😭
Kdyby bylo na mě tak jedu snad i na pohotovost, i když vim, ze je to rymicka😀 ale jsem prvorodicka a proste se bojim…

Děkuji za rady 💐

lennus
21. zář 2022

To teď bude častější a víc pak v kolektivu. Tělo si buduje imunitu, je to v pořádku, není nutné plašit, jen imunitu podpořit - vitaminy, čaje a prso je nej! Já osobně teplotu nesnižuju, pokud se netrápí, klidně spí, je to takový strašák, ale často zbytečný, jen to chce o ní něco vědět a dbát na tekutiny. Já mám info od několika pediatrů a hezkou kapitolu z knihy od pediatra, ráda pošlu.

autor
21. zář 2022

@lennus Bože, strašně moc děkuji! 😔

martiniquest
21. zář 2022

@lennus muzu poprosit o zaslani cteni o horecce? Syn mi ve dvou mesicich skoncil na jipce po 24hod s horeckou 38,5, kterou jsem nesrazela, a do dneska mam z horecky silene trauma, i kdyz je to u 6 let. Dekuji.

xxx3d
21. zář 2022

@lennus mohla bych také požádat o zaslání? 🙂

minulý týden jsem u syna nesrážela, na doporučení pediatry, že když je to do těch 38,5 tak se nemá srážet, ať má tělo šanci... no tak jo, hlídala jsem ho, byl docela horkej, teploměr v druhé místnosti, a potom začal "plácat" nesmysly. při větě - naše planeta je v ohrožení - jsem pojala podezření, přinesla teploměr a 39,5, tak jsem hned aplikovala srážecí léky, takže kdyby byl článek, ráda si přečtu, přivzdělám se.

zmrzlinka
22. zář 2022

Nemusí to být jen viróza .Může mít i anginu.Spiš je třeba sledovat další příznaky nemoci a čekat co z toho vyvine.

lennus
22. zář 2022

Pro začátek tady článek: https://www.mudrbartuskova.cz/blog_01.html

Je jich hodně o léčivé síle horečky.

Prosím, pošlete mi do IP email, článek přepošlu, je v Pdf. Díky

2hanah
22. zář 2022

Podle toho ucpanýho nosu a horečky to může být i covid, hrozně teď řádí omikron, všichni, koho znám ho teď měli nebo mají a stejný průběh, já měla taky hrozně ucpané dutiny i s dětma a všichni tak do těch 39 horečku jeden den, to stejné i náš nejmenší plus ta vodová rýma, ale viróz je teď fakt hodně, ucpaný nos samozřejmě je u většiny viróz, nemusí to být jen covid. Ať je malá brzo fit♥️

jesjaja
22. zář 2022

Viroze se dá předcházet, už na konci prázdnin začnu dcerám kupovat jejich oblíbené "bonbonky", preventan, který jim výrazně podpoří imunity. Co to berou nejsou tak nemocné. A navíc, jim děsně chutná. Takže žádné nucení. Pokud nějaké nachlazení příjde nasadím silnější preventan akut a do pár dní je nachlazení pryč. Je to zázrak https://www.sendire.cz/juniorpreventan

jesjaja
22. zář 2022

Docela dobře, jak to funguje je popsáno v článku https://www.sendire.cz/bakterialni-lyzat-na-moc...