Opar u 5letého. Co by pomohlo?

morwisek
6. kvě 2021

Když synovi byl rok a půl já měla angínu a on měl aftózní stomatitis. Naše zubařka říkala že tuto nemoc způsobuje vir co dělá opary. Od doby co syn chodí do školky tak převážně v zimních měsících mu vyskačou opary. V lékárně jsme dostali Herpes Care ale to jen mírně potlačuje projevy. Máte nějaký tip jak mohu synovi pomoci? Já opar nikdy neměla, určitě ale jsou nějaký podpůrný vitamíny, homeo...?

novamamina
6. kvě 2021

@morwisek tak asi vitamín B bych dala. A pak mazat něčím. Nevím jestli je nějaké homeo na to.

mamikry
6. kvě 2021

@morwisek Opary se delaji, kdyz je snizena imunita, coz je pres zimu bezne, jak je malo slunicka a ovoce. Zkusila bych mu davat treba imunoglukan nebo vitaminy na jeji posileni. Pak bych mazala kremem proti chladu nebo nejakou tycinkou na rty, aby se nevysusovaly. Ja na opary trpim a mam od 100% pure tycinku s lysinem, ktera mi pomaha a je prirodni. Jen trosku stipe, ale syn to zvlada.

morwisek
autor
6. kvě 2021

@novamamina
@mamikry loni měl syn snížené železo byl na hranici anemie letos na testech byl zase a už dobrý. Ráno mu dávám pro klid v mé duši multivitamin pro děti. Vzala jsem zlatou střední cestu.

veritanas
6. kvě 2021

Opary se dají přeléčit i vnitřně. Dá se Herpesin v tabletách, ale u dětí se k tomu moc nepřistupuje. Trochu se divím, že mu vzhledem k té předešlé nemoci nedali, ale je to tak, že ten vir v Brně prostě zůstane a vždycky, když bude oslabený, tak mu vyskočí. Mám to tak celý život..🙂