Operace mandlí ve 3 letech - zkušenosti. Vybrat Cheb, KV nebo Plzeň?
Maminky čeká nás zmenšování krčních mandlí a úplné odstranění nosních mám z toho velikou obavu malý jsou 3 roky máte některá zkušenosti? A ještě kam na to Cheb, KV nebo Plzeň 😍
Dneska se mi vrátila 3 letá dcera z nosních mandlí. Byla v nemocnici s tatínkem protože doma máme mimčo. Takže jsem každé 2 hodiny žhavila telefon. Ty nosní jsou relativně v pohodě a nám se 100% vyplatili u syna a doufám, že to pomohlo i dceři. Nejhorší je asi to probouzení na dospávacím pokoji, protože naše děti hrozně vyváděli. Jinak po operaci je čeká 3 dny kašovitá a ne teplá strava a pak pomalu návrat k normálnímu jídlu. Týden by neměla být v kolektivu kvůli infekci.
@odula bohužel je 😶 malé se špatně už i dýchá a v noci skoro nespí a o kašli ani nemluvím teď měla 3 angíny během 4 měsíců 😶 všechny nemocnice sem obvolala a bez tak termín dřív jak v říjnu není 😑
Na nás si vzali kontakt, že zavolají kdyby se udelalo místo, takže u syna jsme šli za týden a dcera čekala naštěstí jen měsíc. Podle toho co píšete by ty mandle měli pomoct. Tohle přesně měl syn a byl totálně zahleněný a teď když jdeme k lékaři tak je jen ulítaný a antibiotika od té boby měl snad jen jednou.
Mě zas doktorka vysvětlovala po třetí angině ve dvou měsících u syna ( taktéž velké mandle) že kdybychom se rozhodli pro vyndání, je lepší je dát pryč celé, že v tom zbytku stejně zůstanou bakterie a ty anginy se budou vracet, ale to je názor od názoru... Nosní bych ještě nechala, ale krční teda ne, byla jsem dost často na ORL s dcerou kvůli uším a musím říct, že to ztěžka dávali i velké děti. Nechci strašit a vím, že na toto si se neptala, ale ještě bych zvážila, jestli není jiná cesta... Jinak třeba dcera byla na vytržení nosních mandlí, protože v noci chrápala a nemohla dýchat a nakonec se zjistilo, že příčinou je alergie, takže jsem byla pěkně nasr..., proč nás neposlali nejdřív tam...
Za sebe doporučuji FN Bory v Plzni.Ze synem jsem tam byli mandli a super.
@mandala Malá taky chrape jak dospělý chlap sirup na alergii máme už 2 rok každý den dáváme i kapky do nosu na alergii.
@hanafialova Ahoj, syn byl na zmenšení krčních a trhání nosni mandle ve 3,5letech v KM. Vše probíhalo v poradku, bylo to sice protivné ale jsem ráda, že na tom byl. Nemocnost se hodně upravila. Držím palce..
@hanafialova Jasně, chápu, že někdy jiná cesta není, tak snad to bude dobře snášet a snad mu zákrok pomůže. Držím pěsti...
Opravdu nejhorsich je tech par hodin po probuzeni,deti se proste chovaji divne.Kdo to nevidel,nepochopi,S nami tam byl chlapecek s tatinkem na krcnich,asi měli take doma mimi.Ten chlapecek ale strasne chtel maminku,tatinek se ho nemohl ani dotknout.Vyvadel tak,ze mu zacala z krku chrlit krev a jel znovu na sal.Opravdu to nebyl hezky zazitek,dcera zase nesnesla na sobe obleceni,nevim proc,tak jsem ji nechala nahou a zahrivala v naruci..Pomohlo nam to moc,urcite to stoji za to,ale rozhodne to zadny pekny zazitek neni..
@hanafialova
Byla jsem se synem, když mu byly 4. Také odstranění nosních, zmenšení krčních.
Ošklivé bylo probuzení po zákroku, ale dostal do infuze něco na bolest a dobrý. Stále jsme dostávali studené obklady na krk, večer pudink druhý den už těstoviny s omáčkou. Když usnul, utíkala jsem na doporučení sestry mu do bufetu pro vanilkovou zmrzku.
Zlepšení bylo slysitelne téměř hned, v noci se mu dobře dýchá, nechrape,je to už rok a jsem ráda, že jsme šli.
Přeju ať to dobře zvladnete, nebojte, uleví se vám oběma 🙂
Já byla s malou 2,5 roku na vyndání jen nosních mandli ve Fortmedica v Praze. Jsme z Brna a v jejím věku by v Brně byla v nemocnici 3 dny a možná i nocí bez nás. V té Praze mají šetrnější metodu odstranění pomocí plazmy a nemůžu si to vynachválit. Malou jsem i s babičkou osobně dovedla až na sál a položila ji na lehátko, kde jsem ji držela a měla vedle ní hlavu když ji za 10s uspali plynem a až poté napichli a zaintubivali. Pak nás poslali s mamkou na snídani a za 40min už byla na dospavacim pokoji, kde se za chvilku probrala, pak si ještě na hoďku a něco schrupla a pak šla po svých domů. Vůbec nejevila nějaké znsmky, že byla na operaci. Doma snědla po chvilce asi půl kila bramborové kaše, chtěla běhat po bytě, že jsem ji musela zastavovat. Vůbec nic ji nebylo. Zadna rýma. Ani kapku krve jsme neviděla. Nic ji nebolelo. Byla nadšená, že může zmrzlinky. Jinak šla na operaci díky zvetsene mandli. Druhou zimu je byly doma 2-3 měsíce s infekty stále dokola a navíc i hrozně chrapala a měla spánkové apnoe. Sotva se najedla jak nemohla dýchat. Začínala už dýchat pusou a to mě hodně vadilo, protože já jsem šla na operaci s mandlí kolem 10 let a už jsem se dýchat nosem nenaučila a jsme taky věčně nshromade. Na té operaci klasický kyretou si oamatuju jak jsem měla týden rýmu a smrkala krev. V Plzni je myslím lente klinika s tou šetrnější metodou. Ale cena za odstranění nosních i krčních bude asi nemala. My platili 8tis jen za nosni
A termín nám dali asi za měsíc, ale já chtěla až po Velikonocích, tak jsme šli asi za měsíc a pul
Děkujeme všem 😊

@hanafialova do varů ne. Nemám zkušenosti s chebem a plzni. Ale do varů fakt raději ne. Jinak - na ty krcni mandle pozor. Obcas je tendence podceňovat pooperační péči. Zjistěte si jak se postupuje pokud nastanou komplikace. Podle toho bych se rozhodla já (mezi plzni a chebem). Hodne štěstí 🙂 PS - je ta operace opravdu nutná?