Odstranění mandlí plazmou - máte zkušenost?

meggie12345
3. črc 2021

Ahoj maminky, máte prosím zkušenost s odstraněním nosních mandlí plazmou? Syn (4 roky) bude muset tento zákrok podstoupit a já zvažuji právě tuto metodu. Největším kladem beru možnost být u něj až do doby, kdy ho uspí. Před 2 roky měl zlomenou ruku, musel s tím na sál a v nemocnici samozřejmě neumožňují být s ním, má z toho zlé sny ještě dodnes. Tudíž bych ho tomu nerada vystavila znovu...
Předem děkuji 🙂

shaunn
3. črc 2021

@meggie12345 ahoj
Můj malý na tom byl před tremi roky. Zvolila jsem tuhle metodu, protože by měla být nejšetrnější a zároveň jsem se vyvarovala zbytečnému pobytu v nemocnici. S malým tam byl tedy manžel, protože ja byla doma s miminkem. Ráno příjem. S malým byl do chvíle než mu zabral oblbovák a pak byl odvezen. Zpět asi za půl hodky a manžel byl při probuzení už zase s ním. Takže vlastně po celou dobu jeho vědomí 😉Bolelo ho to večer, ale nic strašného. Žádné slzy. Druhý den kontrola na orl už u nás. Pár dní klidový režim. Ale druhý den ho to již nebolelo. Za mne bych šla do téhle metody.

meggie12345
autor
3. črc 2021

@shaunn děkuji za info 🙂 Máme doma také miminko (2 měsíce) a manžel si nemůže vzit v dohledné době volno v práci, takže i z tohohle hlediska, tj. bez pobytu v nemocnici se mi to zamlouvá. Mohu se zeptat, kde jste na zákroku byli?

shaunn
4. črc 2021

@meggie12345 Jeli jsme nakonec do Prahy orl Modřany. Bo to tsm i nejvýhodnější. U nás v Plzni v ty době klidně o pět tisíc dráž. A opravdu i za klid v duši to stalo. Vůbec jsem se nebála krvácení atd.

shaunn
4. črc 2021

@meggie12345
Akorát co bylo nutnosti aby pri cestě zpět jeli dva. Řidič a manžel seděl vzadu s malým. Aby byl pod dohledem

malenka3
4. črc 2021

Máme to za sebou, dcera byla v dubnu. Chodíme normálně do fortmedica v Praze Modřanech, trvala jsem na tom, aby to dělal ten nejlepší - tedy pan primář.
Chtěla jsem plazmu záměrně, aby dcera nemusela být v nemocnici a byla hned doma. Zákrok ráno v 7:30, krátká narkóza, byla jsem s ní až do uspání a pak na probírání. Snášela hůř narkózu, tak jsem opravdu ráda, že jsem byla u ní, to by v nemocnici nešlo. Zákrok bez jediné kapky krve, bez jediné komplikace, vše naprosto v pořádku. Navíc u plazmy je naprosto minimální až žádná šance, že by nosní mandle vyrostla znova.
Já vezla po dvou hodinách malou domů sama, ale jen proto, že to bylo 3 minuty autem domu. Pokud jste z Budějovic, určitě musíte jet ve dvou a být si jistí, že máte u vás nemocnici s ORL pro případ komplikací (oni dávají kontakt přímo na ně, ale když nejste z Prahy, musíte mít tady buď ubytování přes noc nebo mít jistotu, že v případě potíží máte blízko nemocnici). Ale je to spíš jejich krytí, plazma fakt žádné komplikace nemívá.

meggie12345
autor
4. črc 2021

@malenka3 děkuji za Vaši reakci 🙂 vím, že teď to může být jiné, ale jakou jste měli čekací dobu?

malenka3
4. črc 2021

@meggie12345 není to taková hrůza. My to měli akutní (kvůli uším) a dostali jsme termín do týdne (to byla ale náhoda, že se primář zrovna uvolnil). Kvůli našemu Covidu posun o měsíc, pak jsem měla termín za dva týdny a to jsem trvala na primáři. Ale jsme jejich pacienti, tak je možné, že pro lidi zvenku je to delší.

meggie12345
autor
4. črc 2021

@malenka3 zkusím tam v týdnu zavolat a uvidíme 🙂 Mohu se ještě zeptat na cenu? Pan primář tedy nejšikovnější, je tam naopak někdo, ke komu byste nešla?

malenka3
4. črc 2021

@meggie12345 my platili 10500.
Jinak tam jsou všichni šikovní. Nemůžu říct křivého slova na nikoho. Plazmu tam ale nedělají všichni. A já chtěla pro dceru toho, kdo je v tom nejlepší, má nejvíc zkušeností. Proto primář.

meggie12345
autor
3. zář 2021

@shaunn @malenka3 Tak se nám syna podařilo objednat na zákrok v Modřanech na toto pondělí. Mám z toho trochu strach, ale snad to bude v pořádku bez komplikací... Můžu se ještě zeptat, jak dlouho u vás trvala rekonvalescence?

malenka3
3. zář 2021

@meggie12345 zhruba týden bych řekla.. jakože týden si stěžovala, že ji lehce bolí v krku. Ať vám to dobře dopadne, jsou tam fakt hodný.

meggie12345
autor
3. zář 2021

@malenka3 Včera jsme tam byli na vyšetření u pana primáře Fořta, ten mi přišel takový odměřený, ale snad je šikovný, to je pro mě důležité. Jeho asistentka (taková silnější postavy) byla moc hodná 🙂 Syn měl před 2 lety zlomenou ruku, operace a hospitalizace, z toho pak asi půl roku noční můry. Takže doufám, že tentokrát to bude lepší, když budu s ním...

malenka3
3. zář 2021

@meggie12345 jo, on moc empatie nepobral, ale má toho fakt hodně a jako lékař je prostě skvělej. Tu empatii jsem u něj viděla až po operaci, když mluvil k dceři, překvapil mě tím 😄