Operace očí u dítěte. Máte zkušenost?

veronikav31
30. lis 2022

Dcerce jedno zdravé očičko jde směrem ke kořeni nosu,druhé-nemocné se v půli oka zastaví a jde zase ven. Dr. mluví o operaci. Předtím jsme byli u lékařů a vše v pořádku, občas jí očičko utíkalo, když byla unavená. Co nastoupila do školy tak jí pobolívá hlava, má víc unavené oči, bolí ji. Chci ještě druhý názor lékaře, ale osobně zkušenosti s očními operacemi dětí nemám. Sama jsem byla na laserové operaci očí, ale to už jsem byla jako dospělá. Pokud i druhý lékař potvrdí operaci, tak na ni samozřejmě půjdeme. Nemá s tím někdo zkušenost? Jsem z toho rozhozená, dcerce bude 7, nastoupila teprve v září do 1.třídy. Děkuji

aktakd
30. lis 2022

@veronikav31 Letos jsme ocni operaci absolvovali u syna. Operovali mu obe oci z duvodu silhani. Nebyla to laserova operace, ale ty ocni svaly mu jakoby utahly aby ocicko koukalo spravnym smerem. Operace mu urcite pomohla. Byli jsme s tim v Brne v detske nemocnici, kde jsme stravili tyden.

veronikav31
autor
30. lis 2022

@aktakd děkuji moc za zkušenost. zákrok měl v anestezii? já si to právě neumím představit jak takový zákrok probíhá z pohledu rodiče.

martinam1992
30. lis 2022

@veronikav31 já jsem byla jako dítě na operaci oka kvůli šilhání ve 2 letech, už to bude 28 let 🙂 nepovím vám tedy, žádný osobní zážitek, ale rozhodne to bude v anestezii a s hospitalizaci.

veronikav31
autor
30. lis 2022

@martinam1992 Děkuji, s hospitalizací tak nějak počítám. A operace vám pomohla?

aktakd
30. lis 2022

@veronikav31 Ano, bylo to v celkove anestezii. Operace trvala asi pul hodiny? To nevim uz presne. Zbytek dne po operaci bylo nutne mit zalepene obe oci, ale po te narkoze syn dost spal, tak se to dalo. Dalsi den uz mohl normalne videt, po tydnu mu vyndali stehy a mohli jsme jit domu.
Operace mu hrozne moc pomohla, nevyresila to uplne, ale o 90% urcite. Zbytek se doladi brylemi a ortoptickym cvicenim, na ktere jezdime.
Jen treba v Brne jsme dostali termin za pul roku, maji tam hodne plno.

veronikav31
autor
30. lis 2022

@aktakd děkuji za zkušenost.Do Brna jet nechci, byť tam jsou dobří.Mam vybranou jinou nemocnici

aktakd
30. lis 2022

@veronikav31 Chapu, nam bylo doporuceno Brno, byt to mame taky pomerne daleko. Hodne stesti!

veronikav31
autor
30. lis 2022

@aktakd děkuji 🙂

petuliiik01
2. pro 2022

Můžu napsat z pohledu operovaného dítěte. Operaci jsem podstoupila v 10 letech v dětské nemocnici v Brně (pro šilhání). Byla jsem v kompletní anestezii a v nemocnici jsem byla týden. Chovali se tam ke mě moc hezky a vzpomínám na to s úsměvem.
Pokud operaci doktoři doporučí, neboj se toho 😉 Zvládnete to 🙂

veronikav31
autor
2. pro 2022

@petuliiik01 moc děkuji. Věřím,že dceři operace pomůže

leeenaa
2. pro 2022

@veronikav31 Syn byl letos v březnu. Tupozrakost v kombinaci s lehkým šilháním nemocného oka. 2 roky jsme denně lepili okluzor. Byl ve Vinohradské nemocnici u pana doktora Krásy. Operace (zkrácení/utažení svalu) trvalo asi půl hodiny. Pak měl zalepené oko. Druhý nebo třetí den po zákroku šel domů. Cca měsíc jsme trénovali souběh očí (sledoval přibližující se prst).Na kontrole cca půl roku po zákroku byla paní doktorka nadšená, že by ani nepoznala, že byl na operaci. Pomohlo mu to obrovsky, správně spojuje obraz. Navíc je to do života opravdu veliká uleva. Nyní byl opět na kontrole a vše v naprostém pořádku, jen mírná odchylka, která se s věkem ztratí.

veronikav31
autor
2. pro 2022

@leeenaa moc děkuji 🙂 museli jste mít nějaké doporučení od Dr.?

leeenaa
2. pro 2022

@veronikav31 ano, měli jsme od oční lékařky žádanku na operaci. Máme ale obrovské štěstí, že náš dětský lékař je primář na Vinohradech, vše nám tam domluvil (nabídl se sám, aniž bychom to věděli). Šli jsme si původně domluvit jen předoperační vyšetření. Přístup byl úžasný, pan doktor Krása je opravdu zaslouženě kapacita ve svém oboru.

veronikav31
autor
3. pro 2022

@leeenaa děkuji 🙂

leeenaa
3. pro 2022

@veronikav31 Nemáte zač 😉 Klidně se ptejte, kdyby Vás ještě něco napadlo. Za nás ale nejlepší rozhodnutí, přeci jen oči jsou hodně důležité a do budoucna je to veliká uleva, když vidí tak jak má. Operaci zvládal lépe než rodiče 😊