Operace strabismu v Dětské nemocnici v Brně. Máte zkušenost?

rolna
25. únor 2020

Syna čeká příští týden operace silhani v Detske nemocnici v Brně. Máte prosim někdo zkušenosti z poslední doby? Jak dlouho trvá operace a hospitalizace? A co následná rekonvalescence a omezení? Bude tam s ním manžel, pokud bude místo, případně na ubytovně v areálu. Díky za jakékoli info.

renik1986
4. bře 2020

@rolna dobrý den, nastupuji s dcerou na tuto operaci za týden. Máte, prosím, nějaké čerstvé zkušenosti, doporučení? Mohla jste být se synem? Dceři je šest let, ráda bych byla s ní, ale věkem je už nad limit. Jak vše probíhalo? Děkuji moc.

rolna
autor
4. bře 2020

@renik1986 Dobrý den, syn jde zítra na sál, dnes s manželem nastoupili. Naštěstí ho přijali s ním, příští týden bude mít 5 let, ale i tak nebylo do poslední chvíle jisté, jestli taky dostane postel. Já jsem doma s 11měsíční dcerou, ta je na mě zatím závislá. Napíšu, až budu vědět víc, zatím nám prosím držte palce, tedy Františkovi, ať vše dobře dopadne. Díky 🙂

renik1986
5. bře 2020

@rolna mockrát děkuju a držím pěsti.... Určitě vše dobře dopadne a prosím, dejte zprávu. Děkuji.

renik1986
5. bře 2020

@rolna moc na vás myslím, věřím, že vše hladce proběhlo.... Už je to za vámi 🙂

rolna
autor
6. bře 2020

@renik1986 Dobrý den, syn má den po operaci. Do druhého dne měl zalepene oci, po sundání obvazu měl problém oči otevřít, musel se to naučit. Odpoledne jsem za ním byla na návštěvě a říkal, že ho to nebolí. Oči má trochu otekle a v koutcich cervene a trochu mu slzi, jinak paráda. Dnes již měl cvičit, ale absolutně odmítl spolupracovat pri vizite, tak ho ještě den nechali. Ptejte se na cokoli, když budu vědět, odpovím.

renik1986
6. bře 2020

@rolna moc děkuji za vaše zprávy..a jsem ráda i za vás, že je syn v pořádku. 🙂 Operovali mu obě očička nebo jen jedno? Dcerce by měli operovat jen pravé. Tak věřím, že by mohla mít zalepené právě jen jedno oko. Jak zvládl narkózu, hladovění? Tatínek mohl být před a po zákroku s ním? Probuzení z narkózy bez problémů? Myslím na vás a držím pěsti.... Už nyní je vidět nějaký pokrok, šilhání odstraněno? Kdo syna operoval? Prof. Autrata? Hezký večer a moc děkuju...

rolna
autor
7. bře 2020

@renik1986 Operovali obě oči. Tak to bude mít dcerka jednodušší, když bude mít zalepene jen jedno. Na sál šel kolem poledne, to už byl hodně protivný, jak měl hlad a žízeň. Na řadu se jde podle věku, od nejmladších. Tatínek ho odvezl se sestrickou az k sálu a cca za 1,5h ho vrátili už probuzeneho. To mi volali, byl ještě hodně poblbly a vzápětí usnul a spal vlastne skoro celý den až do půlnoci. Po narkoze jednou zvracel. Sestry prý byly docela protivné, že se poblil do postele. Celkově, přístup personálu teda žádná hitparada. Máme srovnání s menší nemocnici ve Svitavách, kde mu v létě operovali nosní i krční mandle a tam byli všichni uzasni. Zatím to vypadá, že se dívá rovně, uvidíme, jak to bude. Na operatera se zeptám. Kdy dcerka nastupuje?

renik1986
7. bře 2020

Děkuji moc... Ať se malému hezky dál daří, nic nebolí a je mu líp a líp. My nastupujeme ve středu, ve čtvrtek zákrok. Čekám, že pujde až pozdě, v dubnu má sedm let.... Ale chápu, že mají maličké děti přednost. Upřímně, já jsem nejvíc nervózní z narkózy, co to s ní udělá... Ale je to statečná, velká holka, tak snad... Je syn už teď v pořádku, hraje si, žádné velké bolesti? Oči rudé moc nebo jen trošku? Omlouvám se, že se tak vyptavam.... Jste pro mne taková psychická berlička ... Moc děkuji.

rolna
autor
7. bře 2020

@renik1986 Jen se ptejte, úplně v pohodě, já před zákrokem taky někoho takového potřebovala, takže chápu 🙂 Oči má trochu cervene v koutcich, ale vůbec si nestezuje, kreslí si, hraje, je to dobre. Určitě to slečna v pohodě zvládne, nebojte se. Syna ve středu snad propustí, tak se akorát minete.

renik1986
7. bře 2020

@rolna to jsou skvělé zprávy. Pevně věřím, že vše takto hladce proběhne i u nás... Dioptrie má minimální, bryle nosí jen kvůli korekci toho ujíždějícího očka... Ocka měl zalepená nebo obvazy kolem celé hlavy? Věřím, že ten pocit, kdy se vzbudí děti do tmy, pro ně musí být dost stresující.... Ale jsou mnohem statecnejsi než my rodiče...🙂

renik1986
9. bře 2020

@rolna Dobrý den, jak se malému daří? Vše ok? Očička jsou v pořádku? Držím pěsti a my už začínáme pomalu balit a "nervačit"....

rolna
autor
10. bře 2020

@renik1986 Dobrý den, je úplně v klidu, jen rebeluje při každé vizite. Myslím, že budou rádi, až se ho zbaví 🙂 Oci mel po operaci zalepene jednotlive a prý měl u nosu nějaké skvirky, ale stejně měl pod tím očka zavřená. Ještě mám obavu z vyndani stehů. Prý to nic není a oči mu znecitlivi, ale i tak tuším scénu na celou nemocnici. Držím vám palce, bude to dobré a za pár dní to budete mít za sebou 🙂

renik1986
10. bře 2020

@rolna děkuji za zprávu... To je fajn, že je vše v pořádku. Zítra vás tedy propustí? A stehy dnes? Držím pěsti, klidně pak prosím ještě napište, jak stehy probíhaly a věřím, že očička má rovné, dobře zoperovane... Operoval prof.Autrata, nevíte? Děkuji moc za vaši podporu. Hezký den.

rolna
autor
10. bře 2020

@renik1986 Zítra by mu měli vyndat stehy a i ho propustit. Dám vám vědět, jak to s těmi stehy probíhalo. Kdo operoval, bohužel nevím a manžel taky ne, možná to pak bude ve zprávě. Přeji hodně štěstí při příjmu, snad vám dají taky lůžko a slečně ať to dobře udělají a ten týden až ji rychle uteče.

renik1986
10. bře 2020

@rolna moc děkujeme! Už je nějaké opatření ohledně návštěv.... Pouze jeden rodič v omezeném čase...🙄 No, snad mě tam nechají.. věřím, že vše dobře dopadne a operace se povede stejně jako vám a ocicko nebude nikam ujíždět!

rolna
autor
12. bře 2020

@renik1986 Dobry den, tak jak u vas probehl prijem, jste s dcerkou? A ma už po operaci? Pokud ano, tak doufám, že to proběhlo v klidu a že už spokojeně odpočívá. Vydávání stehů byla rychlovka a i nás poseroutka to zvládl docela v klidu.
Držím palce, ať to v nemocnici rychle uteče!

renik1986
14. bře 2020

@rolna dobrý den, děkujeme! Jsme druhy den po operaci, malá to zvládla skvěle.... Vše se hojí, ocicko má krásné.... Jen teda musím říci, že zavřená tu s ní

renik1986
14. bře 2020

@renik1986 bez možnosti procházky, projití se, i když třeba jen po chodbách nemocnice (díky zákazu návštěv) je na Chocholouška.... Ale bojujeme, to už zvládneme. 🙂 Mějte se hezky.