icon

Ošetření zubů u dítěte. Máte zkušenosti s analgosedací?

markiss77
27. bře 2025

Prosím napište mi někdo své zkušenosti, jak ošetřili zuby u 3 letého dítěte nebo i staršího, ale neošetřitelného. Syn kazy neměl, ale začali se mu po jedné dlouhé léčbě drolit,vlastně hned co mu narostli..už jsme byli u dvou zubařů a je to peklo, nespolupracuje a na druhou stranu se mu ani nedivím, obě zubařky zrovna nebyli nijak extra milé, i když jsou dětské... Každopádně chtějí vytrhnout tři špatné zuby jen v lokální anestezii, neumím si představit tento zákrok na synovi ani trochu, a celkem se divím že se do toho doktorka chce pouštět. Anestezii ani analgosedaci nedělá. A anestezii nám ani nedoporučila, kvůli jiným zdravotním problémům, syn už po jedné dlouhé operaci je. Každopádně by mě zajímali nějaké zkušenosti s analgosedací, asi pořád lepší než to dělat bez s hýbajícím se dítětem jen s injekcí v dásni... Měli jste někde možnost analgosedace? Někde jsem četla o sirupu Midazolamu, to se mi celkem i líbilo, ale zatím jsem nenašla lékaře nebo kliniku která by používala, kdyby jste věděli, tak kdyby to bylo někde v Jihomoravském kraji nebo Vysočině. Děkuji ❤️.

renatka16
27. bře 2025

Syn taky nespolupracuje(už má 11🤦‍♀️) a dostal v 7 letech oblbovaci sirup, během půl hodky mu vytrhly 3 zuby a spravily pár kazů. Po sirupu jim tam hezky držel a “spolupracoval “.
Jely jsme kvůli tomu do Opavy a za mě nej rozhodnutí. Musim zjistit jestli mi vezmou i tak velké děcko :D ale bohužel snim nic nenadělám 😤

1pomnenka
27. bře 2025

Přikláním se k sirupu, myslím, že to stálo 600,- a dítě si pamatuje jen to, co mu říkáš, jak je šikovné, ať hezky otevře pusu. Ze zákroku si nepamatuje vůbec nic. Pak je třeba pevně držet za ruku, aby na parkovišti nevběhlo pod auto. Pásy za jízdy nerozepne, takže cesta už byla v pohodě.

andelka
27. bře 2025

Nám řekli, že analgosedace už stačit nebude. Užil si za poslední rok a půl tolik, že už neotevře pusu a brečí jen co zmíníme zubaře. Asi budou trhat dvě čtyřky, opravovat pětky a dělat nějaké sundavací rovnátko, které by mělo udržet místo na stálou pětku. Mělo by to trval 1,5-2h. Cena 35 tisíc. Ale snad bude mít pak delší dobu klid, kvůli kazům mezi 4 a 5 už jsem fakt šedivá. Rekord byl 5x zubař během 14 dní. Synovi je 6 let.

marketa2016
27. bře 2025

U nás analgosedace (tím sirupem) měla opačný účinek -jako nežádoucí účinek byl jak smyslů zbavený, před tím nespolupracoval, ale po sirupu chytnul totální amok, on si to naštěstí aspoň nepamatoval, ale já se z toho vzpamatovávala týden. Takže jsme vyzkoušeli ošetření pod Entonoxem a to fakt bylo super

squezy
28. bře 2025

@markiss77 googlujte,volejte. My nechali syna (4roky) ošetřit celkovou anestezii v Benešově, skvělá péče, vše perfektní,oprava 2 hlubokych kazu na dolnich petkach a par drobnych kaziku. Pred 2 rokama jsme tam platili 22tis.,ale nelitujeme,ty petky jsou prej důležité,aby se netrhaly..ale v Jihomoravském a Vysočině nevím,ale obvolavejte. Ten midazolam maji v Praze určitě,taky jsem to googlovala,ale chteli za to třeba i 8tis.

crejzy
28. bře 2025

Přímo s analgosedaci zkušenost nemáme ale chtěla jsem doporučit DentiSpot v Praze. Analgosedaci mají v ceníku takže to umí. Proč je chci doporučit je, že tam je skvělá dětská mladá zubařka, která má svatou trpělivost. Dítěti pustí pohádky, vše mu nejdřív ukazuje na ruce ( dítě si ošahá nástroje, vrtačku ) a samotný zákrok upravuje podle dítěte. Dělá klidně pauzu co par vteřin, dítěti říká kolikrát ještě “ vrtne a bude hotovo” apod.

lizzie02
31. bře 2025

Mám zkušenost akorát s hlubokou analgosedací, není to narkóza, ale dítko pouze spí, samo dýchá 🙂 byli jsme v Hradci Králové, syn 6 let, právě také neosetritelny, co se opravilo "za boje" bylo špatně a právě při zákroku se to dalo vše dokupy🙂

monika20112024
31. bře 2025

@lizzie02 Dobrý den, měla bych zájem o více informací.Mám dceru 7let ,má zkažené všechny stoličky,(má to z inhalátorů,astmatička)moc se bojí zubaře.Chodíme do Pce,ale nejsme spokojeni.

oveckaluky
31. bře 2025

@lizzie02 Taky prosím víc info.🙏

sonisek
1. dub 2025

Dcera bude mít v květnu 6 let a zrovna je to 14 dní,co jsem s ní byla na zákroku v sedaci. Nejdřív ji dali vypít trochu oblbovaku,pak ji nechali dychnout a poté napichli žílu. Zubařka udělala rtg,opravila pětky a čtyřky ji vyndali všechny. U nás vždy bylo jedno ošetření ok,pak 2x to nešlo,bohužel se jí kazy dělaly dál,tak bylo lepší to udělat najednou v sedaci. U nas v Plzni třeba to dělají v pondělky,mají nasmlouvaného anesteziologa a ošetřovala ji jiná doktorka. Ale byli jsme spoko. Pred námi byl 3lety chlapeček,tomu dali dychnout přes masku a vytrhli jeden zoubek. A zas po nás šla 18ti letá holčina na trhání všech moudráků. Věřím,že se něco určitě podaří najít. Tady ve městě je i super dětská doktorka,která se specializuje jen na děti,ale není šance se k ní dostat.

andelka
1. dub 2025

@sonisek Prosím pěkně, jak dcera zvládla probuzení, situaci po zákroku? Jak fungovala? Taky nás čeká oprava pětek a vytrhnutí asi dvou nebo tři čtyřek. Ty kazy mezi 4 a 5 jsou peklo. Nemá mezi nimi skoro žádný prostor. Taky jdeme v pondělí a nevím jak dlouho bude rekonvalescence trvat. Na co se připravit.

veroniquecz
1. dub 2025

My nakonec zvolili celkovou anestezii v dětské nemocnici. S prispanim jsem sehnala u nas v Brně pro tak malého prcka je jedinou soukromou kliniku a tam chtějí 30 tisic, to je proste masakr. Jinde je podmínka spolupracujíci dítě alespoň částečné a minimální věk 5 let.

lizzie02
1. dub 2025

@oveckaluky psala jsem SZ🙂

sonisek
1. dub 2025

@andelka po zákroku ji nechali spát a chtěli ji za 45 min vzbudit,ale za 40 se vzbudila sama. Byla roztěkaná, nemotorná,seděla jsem s ní a čekali jsme na odvoz. Doma ještě tak cca 2 hoďky ležela a já s ní,aby někde nespadla atd. Doporučili dát Nurofen až bude schopna,ale nedali jsme a měla ho až na noc. První den určitě kašovitou stravu. Druhý den jsem si ji nechala taky doma,hlavně kvůli jídlu a další už šla do školky. Stehy už ji taky vypadaly.

andelka
1. dub 2025

@sonisek Dekuju moc.

petrber
28. srp 2025
@renatka16

Syn taky nespolupracuje(už má 11🤦‍♀️) a dostal v 7 letech oblbovaci sirup, během půl hodky mu vytrhly 3 zuby a spravily pár kazů. Po sirupu jim tam hezky držel a “spolupracoval “.
Jely jsme kvůli tomu do Opavy a za mě nej rozhodnutí. Musim zjistit jestli mi vezmou i tak velké děcko :D ale bohužel snim nic nenadělám 😤

@renatka16 Dobrý den, můžu se prosím zeptat, do jaké kliniky v Opavě? Děkuji