icon

Ošetřovné u matek samoživitelek. Jak dlouho mám nárok?

lucca0
29. lis 2019

Od minuleho pondeli jsem s dcerou na OCR, mela lokalni atb (oci, nos) , nezabraly, dnes kontrola, dostala celkovy atb, dalsi tyden doma. 9dni to bude v utery, pak bych musela praci resit neplacenym volnem, coz mi moc nevyhovuje, co si budem.... ale! Jsem samozivitelka a nekde jsem cetla, ze bych mela narok na 16 dni OCR..nemate zkusenost?

betelgeuzz
•
29. lis 2019

Samoživitel má 16 placených dní OČR. Jinak na OČR můžeš být dýl, ale nebudou placené. Není potřeba neplacené volno. Nebo se můžeš na 1 den vrátit do práce a nastoupit na druhou OČR, jestli dr vypíše.

lucca0
autor
•
29. lis 2019

@betelgeuzz to jsem dr taky rikala, nechce mi to tak napsat..

betelgeuzz
•
29. lis 2019

@lucca0 co nechce napsat?

blanche12
•
29. lis 2019

Jako samoživitelka máš nárok na 16dní placených,tzn, že doma můžeš být i 20,ale jen těch 16bude placených.Dr.nemuze vypsat na jednu diagnozu 2očr,proto ti to nechce napsat.

tulikiss
•
29. lis 2019

@betelgeuzz tak doktorka musi novou osetrovacku napsat na jinou diagnozu, jinak druhou ocr neuznaji a nezaplati, tak chapu ze nechce doktorka lhat.

lucca0
autor
•
29. lis 2019

@betelgeuzz ze bych sla na den do prace a pak na dalsi ocr

lucca0
autor
•
29. lis 2019

Jasny chapu. Jen jsem potrebovala vedet, jestli mam spravny info 🙂

betelgeuzz
•
29. lis 2019

@tulikiss já to chápu,ale z příspěvku nebylo jasné, co dr nechce napsat,když zakladatelka původně psala o neplacenem volnu. Někteří dr tu druhou OCR klidně píšou.

hezz17
•
29. lis 2019

@blanche12 taková vsuvka... já myslela, ze je 9 dni očr za rok. Ale koukám, že to může i vícekrát?

eva118
•
29. lis 2019

@hezz17 ano