Pěnivá stolice u 4týdenního dítěte, čím to může být?

romanetta6
15. říj 2014

Dobrý den,
poslední dva dny má maličký (4. týdny) stolici úplnou pěnu a začal po kojení ublinkávat nevíte někdo čím to může být? Je plně kojený. Předem děkuji za rady a postřehy.

eva118
15. říj 2014

Dcerka to taky měla, zelenou zpěněnou stolici. Pomohla probiotika, srovnalo se to tak po 14 dnech užívání. Bývá to reakce na laktózu, miminko ji neumí strávit, nebo může něco z tvé stravy nadýmat. U nás to byla ta laktóza.

romanetta6
autor
15. říj 2014

Barva je furt žlutá. Měla jsem před porodem špatné jaterní testy a přestala jsem teď užívat prášky (předběžně), tak jsem si říkala jestli to nemůže být i tím. Jsem vegetariánka a je pravda, že sýry a mléčné výrobky jím každý den. Tak zkusím asi vysadit.

eva118
15. říj 2014

@romanetta6 zkus vysadit ze své stravy tu laktózu a malému kup ta probiotika. Já jsem dávala a po měsíci zkusila zase jíst mléčné výrobky a už se taková stolice neobjevila. Jak měla dcerka 4 měsíce, to jsme doužívali druhé balení probiotik, tak jsem jí další už nekupovala a všechno je v pohodě.

katyxq
15. říj 2014

@eva118 ne laktózu (mléčný cukr - je to přirozená součást mateřského mléka, strava na to nemá žádný vliv), ale bílkovinu kravského mléka ... @romanetta6 více najdeš na https://www.modrykonik.cz/alergie-na-mleko a https://www.modrykonik.cz/potravinova-alergie ... ale můžeto být i "jen" špatná střevní mikroflóra, určitě aspoň omez to mléčné (máslo neomezeně, jinak jen tvrdé sýry a zakysané výrovky max 2-3 porce týdně, sója jen fermentovaná ve stejném množství) a nasaď si peoviotika a Hylak forte

katyxq
15. říj 2014

probiotika