Plastika zjizvené předkožky - jak se vyhnout obřízce?

sarkal
12. čer 2018

Náš syn má problémy s předkožkou. Při neopatrném přetahování si ji poranil a nyní na ní má jizvy. Lékař nám doporučil obřízku, ale já bych se jí ráda vyhnula. Četla jsem, že se dělá plastika předkožky, že se "odstřihne" jen ta zúžená (zjizvená) část. Protože v místě bydliště je to s lékaři bída, chtěla bych znát názor ještě jiného lékaře, zda je nutné hned udělat obřízku. A tak se chci zeptat, můžete doporučit nějakého dobrého urologa? Má někdo zkušenosti? Jaké vyšetření je nutné absolvovat před obřízkou (popř.plastikou předkožky) a je nutné aby bylo dítě hospitalizované, někde jsem zahlídla, že se to dělá v rámci jednodenní chirurgie. Nedělají to třeba plastičtí chirurgové? Mám strach z obřízky a tak bych chtěla zkusit všechno. Děkuji.

jednaholkaa
12. čer 2018

@sarkal Ahoj, jenom tak pro zajimavost... Zila jsem 10 let v usa, kde maji maji obrizku vsichni. Naopak kdyz ji nekdo nema tak je "divnej". Musim rict ze jsem to zkousela svemu priteli doporucit, protoze me to prijde lepsi, vic hygienicke atd.. Tak to jenom, ze treba na tvem miste (ja) bych se ji nebranila.. (pardon ze koment trochu mimo otazku)

klovalka
12. čer 2018

Ahoj, co se týká fimozy nebo zjizvené předkožky, jiný přístup mají plastičtí chirurgové než urologové. Provádí se např. plastika dle Buriana. Není to klasická obřízka, co dělají urologové a má dobré výsledky. Zda půjde provést u syna záleží ale na kontrétním nálezu.

sarkal
autor
12. čer 2018

@klovalka Děkuji za reakci! Byla jsem s ním u urologa a ten bez váhání doporučil obřízku a co čtu tak máte pravdu, že jiný názor má urolog a jiný chirurg. Každopádně aby to viděl ještě minimálně jeden doktor, teď zkusíme chirurga a uvidíme. Ale je mi jasný, že udělat obřízku je pro doktora lehčí.

sarkal
autor
12. čer 2018

@jednaholkaa Ahoj, děkuji za názor, ale já jsem zase názoru, že ta předkožka tam z nějakého důvodu je, jen já jako laik jich vím hned několik, obřízka je nevratná, způsobí nějaké změny, proto já osobně jsem proti. Ale každý na to máme jiný názor, to je jasné.

gin124
12. čer 2018

@jednaholkaa V USA je to na základě nehorázné kryptonánoženské pseudovědy, v které se americká medicina v této oblasti potácí dodnes. Nejnovější vědecké výzkumy (sice už 20 let staré, ale k nám do ČR to dorazilo teprve před pěti lety) prokázaly, že amputace předkožky, obřízka je evidentní mrzačení pohlavního orgánu.

gin124
12. čer 2018

@klovalka Burianova plastika není nejlepší metoda, protože je při ní nejcitlivější část mužského těla - Taylorův rýhovaný pás, tak jako tak pro vždy fuč.

pepa58
25. říj 2021

@gin124 minimálně z estetického hlediska je Burianová plastika určitě lepší než circumcisse. Určitě bych si nechal udělat tohle než se nechat zmrzacit. Při Burianová plastice stačí už odstranit jen to nejnutnější a otvor pro žalud rozšířit. Stačí fyziologické, jemně operovani