Po jak dlouhé době střídat Panadol a Nurofen?
Ahoj,dcera 7let ve 12hodin dnes 38,4(dala jsem panadol.Nyni ve 14:30 ta sama teplota jako ve 12😞.
Asi bych se na té pohotovosti zeptala , rozhodně bych tu situaci řešila, asi řekli nějakou diagnozu, nebo aspoň napsali.Nechala bych ji sice spát, ale zítra bych lékaře navštívila, pokud teplota neklesne.
@leikkka a proc se musí k lekari když je nad 39,5? dekuju
@terezapetrova protože když je u dítěte teplota nad 38 musí se srážet pokud je ještě vyšší může ti být signál nějaké nemoci
@monikagurthova No to se právě srážet nemá do těch 38,5C.Je to pro tělo prospěšnější.
@monikagurthova tak na to jsem se samo neptala 🙂 srazet se ma od 38,5 ale to preci muzu i doma.. když vidim, ze jde jen o virózu a teplota dolu jde myslim, ze není nutno jet hned k dr
jinak k lekari bych jela pokud ma nemoc prudky nastup s teplotami, ktere nejdou dolu ani leky a nebo pokud je nemoc zdlouhava.
@terezapetrova a hlavne byvaji pridruzeny i jine priznaky...
@terezapetrova No jo,ale to vidím z krev.séra pomocí testů a ty doma nemáme.☹
@kika_21 nejak nerozumim prispevku 🙂 co vidi asi dr z testu z krevniho sera? nevim co jsi myslela..?
@terezapetrova Co vidí? Pomocí testů se dají stanovit viry -např. viry chřipky, viry žloutenky.Také se dá říct, že se jedná např. pouze o nachlazení-není tedy stanoven chřipkový virus.Také např. virus obrny, ze stolice potom enteroviry. Naopak bakterie se obvykle natírají na např. agarovou živnou půdu. Stačí takto?
@terezapetrova Jinak jsem asi plašan a děti obvykle nemívají vysoké teploty. Takže pokud mají ráno 38,9, jdu k dr. ihned. Také mně straší velmi meningokok-to bych mohla doma přehlédnout.Mohla bych čekat-ale na co? Čekat se dá až v klidu a na dg. si netroufám. nAKONEC ZAKL. DOBŘE UDĚLALA, DCERA MĚLA ANGINU A OD 2. SVĚTOVÉ VÁLKY MÁME PRO TYTO PŘÍPADY atb-A MÁME ŠTĚSTÍ. tEĎ NEPŘEDPOKLÁDÁM, ŽE BY JE NĚKDO DÁVAL NA VIROZU. aLE MŮŽE KROMĚ VIROLOG. VYŠETŘENÍ POSLOUŽIT I crp-NAPŘ.Omlouvám se za písmo.
@kika_21 to vam vsechno dela pediatra kdyz prijdete s horeckou???? No tebuh
No ja mam zk...ze kdyz jsme sli k dr vyfasli jsme akorat mucosolvan a kapky do nosu...a chytli tam neco navic...naposledy rotaviry...a horecky diky prevozu a cekani v dusne hnusne mistnosti po dve hodiny jeste stouply...a pri kazdem pokusu o otevreni oken lapajice po cerstvem vzduchu me ostatni maminy provrtavaly pohledy jen aby ty jejich ukaslane a usoplene ratolesti neco neofouklo...sorry za to popsani ale jinak to neslo...
Uz jsem tam pres rok a pul nebyla ani kdyz byly 40 a je nam skvele...vzdy musite zkusit reakce ditete a jak hybe hlavou koncetinami atd
Verte ze to co popisujete ...na to by pediatr ani nepomyslel kor nepoznal z jedne horecky...jine je kdyz nekolik dni po sobe stale neklesaji a diteti se pritizi
@lajla Ano, pokud si není jistá nutností použít Atb, pak dělá CRP. Pokud bychom uvažovali,že některé příznaky svědčí pro herpes viry-pak by bylo dobré poslat krev na virologii. Lepší, než mít dítě se 14 denní vysokou teplotou. Ale jsem ovlivněna prací na virologii. Asi by i Tebe zajímalo, zda nemáš HIV a v těhotenství se toto vyšetřuje.Také zarděnky-v určité fázi mohou způsobit poškození dítěte-myslím teď nenarozeného a fázi těhotenství. My byly očkované ještě ve 13-ti letech, ale dnes už se asi v tom věku neočkuje. Tak byly maminky, které musely-obvykle tedy chtěly-podstoupit potrat.Jinak zatím jsme si nic od dr. nepřinesly-naposled dostal syn Erdomed-měl ,jak prohlásildr. hnusnou zadní rýmu-takže kapky s ATB a Erdomed. No a ten nekoupím. Syn je velmi hubený, nechci ho nechat týrat 4 denní horečkou ráno kolem 39, když nevím, proč. Chodíme v podstatě 1x ročně na odběr krve kvůli celiakii, s úrazy z koní a z atletiky, na kontroly na oční-všechny děti 1x za půl roku, takže i tak je toho dost.Dr. ordinuje střídavě se svým synem, chodíme k ní 19 let, takže věřím i tomu, že kdyby se dostavilo dítě s potenc. TBC, půjde tam jindy. Nechci Tě dráždit, že mám děti očkované-proti TBC-kvůli práci manžela.
@kika_21 tak jasny 14 dni horecky neni ok taky bych nenechala...ale na druhe strane 2- 3 horecky jsou i prospesne...nebudu rozvadet urcite vite
Ad ockovani...drazdit ? To ne...je mi sumak jak kazdy ockuje, vetsina dela to co si mysli ze je pro deti to nej, jen poradim kdyz nekdo potrebuje a sem tam prispeju svou zk😔
Na zardenky je dnes ta skvela a ucinna vakcina mmr...tak se uvidi jak teprve bude fungovat..
No jdu do hajan😴
Holky, k lekari je vhodne jit pokud trvaji horecky vice nez 3 dny, pokud nejde teplota srazit dolu (za predpokladu, ze podavate spravne leky), pokud se objevi podezrela vyrazka (meningokok), pokud je dite neobvykle divne, schvacene, proste horsi nez jste zvykle u bezne nemoc, proste kdyz se vam nelibi.
S prvni horeckou samozrejme k lekari jit muzete ale: lekar prohledne, ale to vam nezarucuje, ze nema meningokoka a za hodinu dite nebude mit menigokokovou vyrazku. Takze to ze jste navstivili lekare by vas nemelo uklidnit, pri horecce vzdy dite prohlizim, zda nema petechie - vyrazku typickou pro meningokoka. CRP - bajecny objev moderni doby, ale tez se v prubehu nemoci vyviji a hned na zacatku nemusi byt jeste nastoupane, takze prvni den i bakterialni nemoci muze byt jeste nizke. Angina se tez vyviji, takze ze zacatku v krku nemusi byt zretelne zda je zarudnuti virove nebo se obraz rozvine v bakterialni anginu. Nekteri lekari daji pro jistotu ATB, jini pozvou za den, dva na kontrolu a pak se rozhodnou, muze se udelat i ster, ale vysledky jsou stejne az za 2-3 dny. ATB na anginu jsou rozhodne nutna, ale nic se nestane, kdyz se daji o den pozdeji, lepsi nez je brat zbytecne.
Kazda nemoc ma svuj vyvoj, a pokud je zatim jediny priznak horecka, tak je obtizne urcit diagnozu a i rada laboratornich znamek jeste nemusi byt vyvinuta. Kazdopadne plati to co jsem psala na zacatku - v tech pripadech jit urcite hned, nekdy maji nemoci naopak rychly nastup.
@kika_21 tady se ale mluvilo o nachlazeni, chripce a ne o tech vecech co pisete, mozna jsem prehledla ale myslim, ze o tomto tu pises ty sama, je to trochu dost mimo diskuzi. Proto jsem vůbec nechapala pac my o voze a ty o koze.
ted jsem docetla diskuzi takze respektive, ze o tomto jsi zacala psat sama

@leikkka proc se musi k lekari nad 39.5...zarazilo me to MUSI...kluk bezne miva kolem 40 kdyz uz...dva dny a je klid...nikdy me nenapadlo s horeckou letet k dr
@zutinka co dcerce nakonec zjistili? Spravne nasazena atb by uz mela zacit zabirat...zitra by melo byt lip