icon

Pomáhají Bachovy kapky dětem k lepšímu spánku?

martivit92
26. lis 2025

Zdravím 👋🏼, co říkáte na Bachovy kapky? Hlavně pro děti - klidný spánek. Používá někdo? Pomáhá to trošku? Jaký máte celkový názor na esenciální oleje do difuzérů?

miryp
26. lis 2025

A zajímají tě tedy ty kapky, které se užívají vnitřně, nebo ty EO? Z toho příspěvku to totiž vyznívá tak, že si Bachovky pleteš s aromaterapií.

martivit92
autor
26. lis 2025
@miryp

A zajímají tě tedy ty kapky, které se užívají vnitřně, nebo ty EO? Z toho příspěvku to totiž vyznívá tak, že si Bachovky pleteš s aromaterapií.

@miryp asi jsem se blbě vyjádřila a narychlo napsala. Ty Bachovy kapky mě zajímají jestli fungují a jaký mají na to názor ostatní.
A esenciální olej do difuzérů jestli také pomáhají co jsou třeba levandulové olejičky aj. zda někdo používá třeba v ložnici pro uklidnění či jiné oleje pro nachlazení atd. a jaký mají na to ostatní názor. 😁

miryp
26. lis 2025
@martivit92

@miryp asi jsem se blbě vyjádřila a narychlo napsala. Ty Bachovy kapky mě zajímají jestli fungují a jaký mají na to názor ostatní.
A esenciální olej do difuzérů jestli také pomáhají co jsou třeba levandulové olejičky aj. zda někdo používá třeba v ložnici pro uklidnění či jiné oleje pro nachlazení atd. a jaký mají na to ostatní názor. 😁

@martivit92 😀 Hele Bachovky jsem zkoušela u sebe a u kočky a zlepšení nula, ale šlo o ty univerzální krizovky. Možná, že kdybych si nechala tehdy namíchat něco vysloveně na to, co se mi tehdy honilo hlavou, tak to dopadlo líp, těžko říct. EO doma používám běžně, ale zrovna levandulové ne, protože dcera tu vůni nesnáší, ale ty borovicové, na dýchací cesty, na imunitu, atd. ty ano a přijde mi, že se jim minimálně v době nemoci díky tomu lépe dýchá. Jen tedy to nestrkám do difuzéru, protože máme vysokou vlhkost, kapu to na keramické destičky k tomu určené. Co se spánku týká, tak tam nejlépe ze všeho zafungovalo magnézko a spánková hygiena, a to jak u dětí, tak u nás.

martivit92
autor
26. lis 2025
@miryp

@martivit92 😀 Hele Bachovky jsem zkoušela u sebe a u kočky a zlepšení nula, ale šlo o ty univerzální krizovky. Možná, že kdybych si nechala tehdy namíchat něco vysloveně na to, co se mi tehdy honilo hlavou, tak to dopadlo líp, těžko říct. EO doma používám běžně, ale zrovna levandulové ne, protože dcera tu vůni nesnáší, ale ty borovicové, na dýchací cesty, na imunitu, atd. ty ano a přijde mi, že se jim minimálně v době nemoci díky tomu lépe dýchá. Jen tedy to nestrkám do difuzéru, protože máme vysokou vlhkost, kapu to na keramické destičky k tomu určené. Co se spánku týká, tak tam nejlépe ze všeho zafungovalo magnézko a spánková hygiena, a to jak u dětí, tak u nás.

@miryp můžu vědět co je ta spánková hygiena? ☺️

miryp
26. lis 2025
@martivit92

@miryp můžu vědět co je ta spánková hygiena? ☺️

@martivit92 jedná se o pravidelnou večerní rutinu, která podporuje kvalitní spánek. Když mrkneš na google, tak tam najdeš, co vše ti ten spánek ovlivňuje a je vhodné v té rutině zohlednit.

palja
26. lis 2025

@martivit92 nakoupila jsem mně a dvěma dcerám bachovky na míru a účinek žádný, zbytečně vyhozené peníze. Kolegyně z práce měla pro syna ty předmíchané krizové a ta si to nemůže vynachválit.
Já jsem pak po tom zklamaní už žádné neobjednávala.

daasqua
26. lis 2025

Bachovky musí být vždy na míru (kromě krizových esencí) a na konkrétní pocity (tj. ne na situace - jedna situace může působit na lidi jiným způsobem a vyvolávat jim jiné pocity). U úplně malých dětí bych řekla, že je to sázka do loterie. (Aneb proč nespí? Něco je ruší? Neumí se zklidnit? Pracuje jim pořád mozek? Nebaví je spát? Stýská se jim? Přemýšlí nad něčím špatným? Těžko se to odhaduje...)

nelly_strokova
27. lis 2025

S bachovkami zkušenost nemám, aromadifuzér mám u dcery v pokoji a dávám jí tam levanduli. Při nemoci oleje na nachlazení a podobně. Jestli to má nějaký účinek nebo ne, nedokážu úplně říct. Sice začala zase spát krásně a celou noc, ale měnili jsme více věcí, takže těžko říct.