icon

Pomáhají cviky u fyzioterapeuta při odchylce těla u kojence?

23. led 2023

Zdravím. Poslední dny si všímám že moje 5 měsíční dcera nedrzi tělíčko v jedné ose. Nos,bradu a trup ano ale od panve ji nožičky směřují na jednu stranu,na její levou stranu. Při usínání preferuje právě levou stranu na které usina. Určitě to budí řešit zitra na kontrole u doktorky,jen se chci zeptat jaky důvod to má že ty nožičky ji směřují jinak? Pomůže cvičení u fyziologa?

laxesis
23. led 2023

takto přes internet bez prohlídky těžko říct, musí určit fyzio, jaké bude vhodné cvičení a co konkrétně je příčina=) ale pokud se chytají tyto věci zavčasu (preference jedné strany atp) tak to většinou jde krásně napravit. Zatím se snažte ji překládat, já malému ty strany taky střídala - když usnul, přeložila jsem ho na druhou stranu. A určitě bych neotálela s návštěvou fyzio, čím dřív se to čapne, tím jednodušší bude to napravit.

dasipe
23. led 2023

My chodili k masérce, malá měla blokádu, takže otáčela hlavu jen na jednu stranu. Pár návštěv vše krásně srovnalo 🙂

dasipe
23. led 2023

Ještě dodám, že pediatra nám na to řekla, že je to dobrý, že se to srovná samo, že mám jen dávat hračky z druhé strany a otočit postýlku 🤦

autor
23. led 2023

@laxesis Zítra jde dcera na očkování, rovnou to ukážu doktorce.

autor
23. led 2023

@dasipe A k jaké maserce jste chodili? Nějaká speciální detska?

dasipe
23. led 2023

Ano, paní má kvalifikaci i na masáže miminek 🙂

hani_na
23. led 2023

Synovi na totéž napsala doktorka rehabilitace, za měsíc a půl se srovnal po cvičení Vojtovky.

michelle_01
23. led 2023

Zkus se podivat na info ke Kiss syndromu. Pokud by slo o blokady v pateri, vyhnete se Vojtovce. Nekomu pomuze osteodynamika nebo kraniosakralni terapie.

autor
23. led 2023

@michelle_01 co jsem četla děti co mají Kiss syndrom tak pláčou,jsou neklidné apod. Dcera je uplne zlata,pláče výjimečně a spi celou noc..

lachipie
23. led 2023

Pediatři často nad těmito věcmi mávnou rukou, že nic. Kdybych se se vším měla spoléhat na pediatra, tak můj postižený syn nemá diagnózu možná dodnes a je mu 8 let. Návštěvu fyzioterapeuta bych neodkládala, určitě to bude chtít cvičit Vojtovku. Do určité doby je preference jedné strany fyziologická, ale v 5 měsících už ne.

autor
24. led 2023

@lachipie K fyzio potřebuji stejne žadanku od pediatra ne?

lachipie
24. led 2023

Pokud má fyzioterapeut, kterého by sis našla smlouvu s vaší zdravotní pojišťovnou, tak ano. Pokud nemá, protože většina fyzio je soukromých, tak nepotřebuješ.

autor
25. led 2023

@lachipie Zadanku mám od pediatra,31.1 jde dcera na prohlídku a domluvíme se jak cvičit. Moc děkuji všem za odpovědi a rady.