Pomáhají cviky u fyzioterapeuta při odchylce těla u kojence?
Zdravím. Poslední dny si všímám že moje 5 měsíční dcera nedrzi tělíčko v jedné ose. Nos,bradu a trup ano ale od panve ji nožičky směřují na jednu stranu,na její levou stranu. Při usínání preferuje právě levou stranu na které usina. Určitě to budí řešit zitra na kontrole u doktorky,jen se chci zeptat jaky důvod to má že ty nožičky ji směřují jinak? Pomůže cvičení u fyziologa?
My chodili k masérce, malá měla blokádu, takže otáčela hlavu jen na jednu stranu. Pár návštěv vše krásně srovnalo 🙂
Ještě dodám, že pediatra nám na to řekla, že je to dobrý, že se to srovná samo, že mám jen dávat hračky z druhé strany a otočit postýlku 🤦
@laxesis Zítra jde dcera na očkování, rovnou to ukážu doktorce.
@dasipe A k jaké maserce jste chodili? Nějaká speciální detska?
Ano, paní má kvalifikaci i na masáže miminek 🙂
Synovi na totéž napsala doktorka rehabilitace, za měsíc a půl se srovnal po cvičení Vojtovky.
Zkus se podivat na info ke Kiss syndromu. Pokud by slo o blokady v pateri, vyhnete se Vojtovce. Nekomu pomuze osteodynamika nebo kraniosakralni terapie.
@michelle_01 co jsem četla děti co mají Kiss syndrom tak pláčou,jsou neklidné apod. Dcera je uplne zlata,pláče výjimečně a spi celou noc..
Pediatři často nad těmito věcmi mávnou rukou, že nic. Kdybych se se vším měla spoléhat na pediatra, tak můj postižený syn nemá diagnózu možná dodnes a je mu 8 let. Návštěvu fyzioterapeuta bych neodkládala, určitě to bude chtít cvičit Vojtovku. Do určité doby je preference jedné strany fyziologická, ale v 5 měsících už ne.
@lachipie K fyzio potřebuji stejne žadanku od pediatra ne?
Pokud má fyzioterapeut, kterého by sis našla smlouvu s vaší zdravotní pojišťovnou, tak ano. Pokud nemá, protože většina fyzio je soukromých, tak nepotřebuješ.
@lachipie Zadanku mám od pediatra,31.1 jde dcera na prohlídku a domluvíme se jak cvičit. Moc děkuji všem za odpovědi a rady.

takto přes internet bez prohlídky těžko říct, musí určit fyzio, jaké bude vhodné cvičení a co konkrétně je příčina=) ale pokud se chytají tyto věci zavčasu (preference jedné strany atp) tak to většinou jde krásně napravit. Zatím se snažte ji překládat, já malému ty strany taky střídala - když usnul, přeložila jsem ho na druhou stranu. A určitě bych neotálela s návštěvou fyzio, čím dřív se to čapne, tím jednodušší bude to napravit.