Poraněný kývač, máte zkušenost?

syny13
29. srp 2016

Dobry den, mate nekdo z vas zkusenosti s poranenym kyvacem? Dekuji

drakenn
29. srp 2016

Dobrý večer, já jsme měla poraněný kývač hlavy u sebe a pomohla mi kraniosakrální terapie.

syny13
autor
31. srp 2016

Dekuji za odpoved, spis bych potrebovala kdo ma problem s miminkem. A mela jste bouli na krku na strane kam jste nemohla otocit hlavou?

drakenn
31. srp 2016

Měla jsem zatuhlý celý kývač - jedna velká boule. Kraniosakrálka řeši i miminka.

kajalka
31. srp 2016

@syny13 Stalo se to při porodu? Mně dr. poškodil miminko a musela jsem s ním cvičit vojtovku. Šla jsem s tím k rehab. dr. ale až po šestinedělí a už se to projevovalo ve svalech k pánvi miminka, takže klidně jsem to mohla řešit dřív.

syny13
autor
1. zář 2016

@drakenn Moje holcicka ma prave taky bouli. Cvicime od narozeni vojtovku uz tri mesice a boule neustupuje. Rodina me strasi ze je to nadir. Byla hsem s ni v Thomayerovce, na soukrome klinice pohybliveho zdravi a nikdo mi neni schopny rict co ta boule je. Pediatr rika ze to kyvac je, ortiped zas ze to kyvac neni. Posilaji nas od certa k dablu. Ted mame jit na ORL. Uz nevim co mam delat. 😞

syny13
autor
1. zář 2016

@kajalka Ano, stalo se to po porodu. V porodnici na nic neprisli. Ja doma po 14ti dnech jsem u malicky nasla bouli kdyz mi bylo divne ze najednou porad polohuje hlavicku na jednu stranu. Jinak celych tech 14 dni chybala hlavou na obe dve strany. Pediatr nam rekl ze je to poraneny kyvac a poslal nas na rehabka. Cvicili jsme vojtovku neco pres nesic a boule porad stejna. Tak nas pediatr poslal na sono a tam nam rekli ze to vypada na uzlinu ale ze to nemuze potvrdit. Tak jsme jeli do Thomayerovky a tam nam na chirurgii rekli po tom co nam udelali rentgen a sono ze to kyvac je. Ted jsou to tri mesice a porad boule stejna. Tak jsme ted zkusili soukromou kliniku pohybliveho zdravi v Praze a tam nam zas rekli ze to kyvac neni a poslali nas na ORL. Uz nevim co mam delat. Mala sice diky vojtovce zacala pomalu otacet hlavickou ale boule je velka a tvrda. Tak by me zajimalo jestli vase miminko melo take bouli, jestli je to u tohoto problemu normalni. Vite uz potrebuji uklidnit. Rodina me strasi nadorem ci rakovinou. 😞 a nikdo mi neni schopny rict co ta boule je.

kajalka
2. zář 2016

@syny13 Ne, bouli dítko nemělo, jen nedokázalo otočit hlavičku na opačnou stranu a nepoužívalo ručičku. Nevím, co poradit, možná zkusit biopsii?

cabo
3. zář 2016

@syny13 Ano syn to mel taky. Neplaste! Od necrleho měsíce jsem byla poslana dr na ortopedii, kde mi rekli o co jde a poslali nas na rehabilitaci. Cvicili jsme Vojtovku a navic jsme absolvovali 2x laser. rehab.sestra rikala ze tak velkou "bouli" uz hodne dlouho nevidela. A cvicit mesic urcite nestaci! Me bylo receno ze budeme cvicit dokud maly nepoleze a take to tal bylo.

cabo
3. zář 2016

@syny13 Z toho co popisujete mate to samé co my. Jen me zaráží ze doktoři nevědí. Zkuste jeste jineho lékaře.

syny13
autor
3. zář 2016

@cabo Dekuji za prispevek. Ani nevite jak moc potrebuju uklidnit. My cvicime ctyrikrat denne a tri cviky. Budu doufat ze i u nas to bude brzy dobry. A jde poznat ze syn mel poraneny kyvac? Ta boule je opravdu oskliva.

cabo
3. zář 2016

@syny13 nas na te ortopedii poslali na ultrazvuk a pak podle toho to dr na ortopedii potvrdil. Taky ji mel velkou-jak jsem psala sestra rikala ze to uz dlouho nevidela-a proto jsme meli ten laser. 3x tydne.
Otoci vam hlavicku na tu stranu kde ma tu bouli? Kde cvičíte Vojtovku, na rehabilitaci?

syny13
autor
3. zář 2016
syny13
autor
3. zář 2016

@cabo o laseru nam vubec nikdo nic nerekl a jak jsem psala byli jsme dokonce i v te Praze. Cvicime doma a na kontrolu chodime do Varske nemocnice. Mala otoci temer do poloviny do te strany kde ma tu bouli. Predtim to neotocila vubec. To se uz viditelne lepsi ale boule neustupuje. A vam ta boule zmizela najednou?

cabo
3. zář 2016

@syny13 snazim se najit fotku kdyztak poslu do sz.
Jen na kontrolu? Ja jsem teda z Brna a chodili jsme do detske nemocnice a nemuzu si to vynachválit. Ze zacatku jsme na rehabilitaci k sestre chodili 2x týdně, pozdeji 1x tydne. Plus 3-4x denne cviceni doma. To cviceni se sestrou bylo dobre v tom ze videla jak s nim ja cvičím, mohla jsem jo říct svoje pocity z toho pripadne obavu ze to delam spatne protoze na to syn reaguje tak nebo tak.
Laser tomu hodne pomohl. Uvolnil tu tuhost te bulky. Ale museli jsme mit dve serie jak to mel velke.
Ne nezmizela naraz, po case se zacala zmenšovat.

cabo
3. zář 2016

@syny13 poslala jsem foto jen nevim jestli to tam bude dobre videt

betelgeuzz
3. zář 2016

@syny13 Starší dcera to měla taky. Cvičila jsem s ní vojtovku hned po porodu (kvůli jiným problémům), boule na krku se jí udělala později, možná po měsící. Dětská nás poslala na ultrazvuk, tam jí bouli zkontrolovali. Na rehabce mi pak fyzio ještě ukázala, jak protahovat hlavu na druhou stranu, kam hlavu nedávala. Už si nepamatuju, za jak dlouho to zmizelo, vojtovku jsme cvičily asi do 10 měsíců, ale kvůli těm dalším problémům. V roce už na ní člověk nepoznal, že by měla nějaký problém s krkem.

syny13
autor
3. zář 2016

@cabo ano, taky ta kontrola byla spise na me jak spravne s ni cvicim. Chodim jednou tydne se s malou ukazovat jak to zvladame. Zeptam se v nemocnici na ten laser. Kdyz tady ve varech je nemocnice hruza. Proto jsme radeji jeli do te Prahy. Foto mi neprislo, tak budu cekat zpravu.

syny13
autor
3. zář 2016

@betelgeuzz Takze musim mit hodne trpelivosti a pocitat s tim ze to bude na dlouhou trat. Potrebovala jsem prave vedet jestli ta boule je normalni projev.

syny13
autor
5. zář 2016

@betelgeuzz dekuji moc za zkusenost 😉 tohle ted potrebuji 😊