Potničky, co na to zabírá?

misulicka69
13. čer 2015

Synovi bude 28 měsíců a asi před týdnem se mu začaly dělat potničky. Teda aspoň si to myslíme, že to jsou potničky, protože se mu to dělá jen na místech, kde se potí. Normálně by nám to asi nevadilo, i když vzhledově to není moc pěkné, ale syna to celkem svědí, pořád se chce škrábat. Poradíte, co na to zabírá?

konikova
13. čer 2015

studená sprcha, větrat...jinak nic..v tom horku je má spousta dětí 😉

nasden
18. čer 2015

Nám zabrala Rybilka. Zkusila jsem maličkato před spaním a okamžitý výsledek. Držím palce!

svetlus_pepca
18. čer 2015

U malého jsem potničky nějak moc neřešila. Mýt jen čistou vodou, žádný olejíček a pokud to jde, nechat větrat. Ale když se mi udělal po porodu ekzém, co pořádně svěděl, mazala jsem to Sudocremem a ten pomohl 😉

avantgarda
28. čer 2015

Smývat pot čistou vodou a nechat postižená místa větrat. To v případě našeho syna vždy stačilo. Občas maminky radí namazat nějakou mastičkou, která by pokožku trochu vysušila, ale to nemám vyzkoušené.

vrabcak0007
28. čer 2015

Ja vetsinou vecer a rano trosku prepudruju..kdyz se jich obcas vyskytlo vice...

kadarka
10. črc 2015

Já potničky mažu Sudocremem co má malý na zadek🙂 mizí to po něm bezvadně🙂 doporučuju i prevetivně na místa, kde víte, že se dělávají(pod krk, podpaží,pod kolínka, ...)

blongelina81
12. črc 2015

ano, také doporučuji Sudocream. moje mala to měla taky hodně, asi jsem ji hodně oblékala. takže méně oblékat v horkých dnech, omývat třeba i heřmánkem. zmizelo jí to cca za týden.

ladyhacek
12. črc 2015

já mám 3 ,5 měsíčního a od malička na to trpí > méně oblíkat! každý se divil že je tak malinký a málo oblečený, ale zátylek, nosánek a později i ručičky měl teplé a potničky neměl 🙂. Když se mu objevili tak zabral Sudocreme - nám tedy do dvou dnů zabral. > asi záleží na rozsahu.

jinak teď v těch vedrech jsme nevycházeli a teď spíše jen dopoledne nebo si ho vezmu ven na deku jen v body a do stínu 🙂

petra197
12. črc 2015

Nám pomohl obklad z černého čaje.