Potničky nebo kopřivka?

fajas80
30. bře 2017

Ahoj, máte někdo zkušenosti, jak přesně vypadají potničky? Nebo se jedná o kopřivku? Syn, 6 měsíců, má po celém břiše takovou krupici, někdy má ty tečky červné, jindy jsou v barvě kůže, na omak je kůže hrubá. Dále se mu na ruce udělal jasně ohraničený flek se suchou kůží uprostřed. Vůbec netuším, z čeho by to mohlo být-prášek furt stejný, jím pořád více méně stejně (kojím). Je fakt, že už tráví více času na břichu, tak že by se tak potil? Jinak ho právě ani moc neoblíkám, je horkokrevný, i ven už dlouho chodí v podstatě na lehko. S manželem atopici nejsme, žádné větší kožní problémy jsme nikdy neměli-jakože by to bylo dědičné. Moc děkuji za postřehy, k doktorce se mi zatím nechce, je to vždycky na hodiny to čekání a tak mi přijde, že by tam chytil ještě něco horšího.

kocour1
30. bře 2017

Může to být i ošoupané z toho jak leze...můj syn měl předloktí a kolínka suchá a hrubá, mazala jsem bepanthenem,k terý mastí, je hypoalergenní, takže kdyby to bylo něco jiného, tak mu neublížím a má hojivé účinky...bylo to určitě z toho lezení a váš syn to má nejspíš také🙂

barchen
30. bře 2017

@fajas80
Naše první pediatrička říkala, (už je v důchodu), že jakmile jsou podobné vyrážky pouze na bříšku, resp. hrudníček a kousek bříška, tak je to reakce na jídlo. Pokud se to rozleze dál, tak jídlem to už není. Moje malá má zrovna teď něco takového jak popisujete (pouze na bříšku a hrudníčku), nejdřív jsem si říkala, že to jsou potničky ale když to samé měla i druhý den, tak jsem se zamyslela a zjistila jsem, že jsem si dala mražené maliny. (malou pořád kojím a maliny jsem měla pouze jako těhotná). Maliny si už nedám a uvidím. A to druhé, ohraničený kus suché kůže (předtím trochu červené, pak jenom suchá kůže) - to u malé byla taky reakce na jídlo (syrová rajčata), to jsem dokonce vyzkoušela dvakrát a pokaždé to samé a měla to na nožičce (kolínku). K doktorce s tím nechodím, jednou jsem s ní byla s průjmem který ustál ale pro jistotu, a odnesla jsem si sama virózu na další dva týdny.