Překřížené prstíky na noze, máte zkušenost?

trija
15. únor 2013

Ahoj maminky, chtěla jsem se poptat jestli náhodou nemá některá z vás stejný problém jako máme my. Naše dcera má teď 20 měsíců a všimli jsme si, že se ji začali jakoby překřižovat prstíky a to druhý přes třetí. Dr. jsme to ukázaly a říkala, že máme dávat mezi prsty nějakou výplň, ale přijde mi, že to nepomůže, protože mi přijde, že má prstík zakřivený až ke konci prstu. V březnu jdeme na očkování a dr. se na to podívá a možná nás pošle k ortopedovi, ale jen mě tak zajímalo, jestli s tím nemáte někdo zkušenost a jestli ano, tak jak se to řešilo? moc děkuji. jsem z toho docela špatná ☹ přidávám foto,ale není to moc vidět, protože se to nedalo moc vyfotit (malá chvilku nepostojí).

trija
autor
20. únor 2013

tak co, nikdo nemá podobný problém? ☹

ivular
20. únor 2013

Náš chlapeček má neobvykle dlouhé prostředníčky na obou nožkách a jejich poslední články se stáčejí směrem k palcům. Nejsou sice s těmi druhými prsty vyloženě překřížené, ale stejně si říkám, jestli mu to nebude dělat nějaký problém 😖 V rodině tohle nikdo nemá, takže zkušenosti nemáme. Pediatra jsem se zatím taky neptala.

kajalka
20. únor 2013

Nemůže mít nevhodný boty? Úzký, tvrdý, krátký?

trija
autor
9. bře 2013

@kajalka botama to nebude, vypadá, že to má od narození jen to jde teď více vidět. boty kupujeme kvalitní a navíc strašně dlouho doma nechtěla boty nosit, takže byla i bez bot.

trija
autor
9. bře 2013

@ivular no my jdeme 20.3. na očkování a dr. řeknu ať nás pošle k ortopedovi, jsem zvědavá co nám řekne ☹

blenda
9. bře 2013

Přesně takto to má od narození i dcera, už má 3,5 roku a nenapadlo mně to nikdy řešit, tak snad to v budoucnu nebude dělat problém.. Má to po tatínkovi 🙂

ivular
9. bře 2013

@trija Tak prosím dej pak vědět, jak jste pořídily, ju? Mně to teda u našeho syna připadá zatím jako jen kosmetická záležitost, ale kdo ví, jestli to nemůže dělat nějakou paseku 😖
Držím vám pěsti, ať to má nějaké snadné řešení!

trija
autor
9. bře 2013

@ivular jj, hned jak nám na to dr. něco řekne, tak pisnu. uvidíme, co se s tím bude dát dělat, nebo se to nechá tak jak je. uvidíme.

romantika
9. bře 2013

@trija ja bych necekala, urco bych sla aspon k rehabilitacni. muze to byt jen od zkracene slachy, nebo od klenby. ale i to muze mit duvod proc se to deje. urcite neudelate chybu kdyz ji ten prstik budete jako masirovat, natahovat. alel jdete zavcas, treba vam rehabilitacni poradi, jednuplacenou si muzete dovolit. jinak rehabilitaci pise jen neurolog nebo ortoped. nevahejte at si nenici klenbu.
ja jsem tak male kazdy vecer masirovala nozicky kdyz zacla chodit a hodne sla na spicky a slo videt ze nozicky se pretezuji take byla sidlo. mela to i rada, slo videt ze ji to i pomohlo.
k ortopedovi asi ani nemusite mit doporuceni.

trija
autor
9. bře 2013

@romantika no jsem s pediatrickou domluvená, že uvidíme teď jak půjdeme na očkování jak to vypadá. od února ji tam dáváme mezi prstíky výplň a dr. říkala, že jak přijdeme, tak uvidí jak to vypadá a podle toho budeme pokračovat dále. někde na netu jsem i četla, že se s tím nic nedělá když je tak malá. Dr. říkala, že nejhorší možný scénář je operace, ale to by bylo možné až bude velká, teď ji to vše roste. no tak uvidíme.

kamila81
9. bře 2013

Ahoj, syn má něco podobnýho. Byli jsme s tím u ortopeda a dostali vložky do bot.

elana
9. bře 2013

@trija no, vím že Tě to neuklidní...ale já to mám taky a žiju s tím šťastně a spokojeně už 30 a píp let 😝 Tehdy se to prostě neřešilo, chodím normálně, naopak-jsem velký chodec, je to můj oblíbený způsob pohybu, jak jsem jinak shnilá, tak ujít dokážu velké vzdálenosti, ono když se na plosku nohy při chůzi vyvíjí tlak, tak se to obvykle srovná samo v tu chvíli. Navíc teda se mi i dost vtáčí dovnitř palec, čímž vzniká takový ten "pakloub" a to už bývá v úzkých botách i bolestivé, takže je nosím výjimečně (ale týká se to opravdu jen vyloženě společenských tuhých bot, na běžný provoz to nemá vliv). Takže jo, nebagatelizovala bych, určitě bych nožičky ukázala...ale netrápila bych se tím, pokud si prsty zvolí směr růstu takový, jaký jim geny předurčily. Sama jsem to v dospělosti ukázala ortopedovi (jen tak jsem se optala, když jsme po narození syna chodili na ty rutinní kyčlové kontroly)-obhlédl to a řekl, že by s tím rozhodně nic nedělal, že operace bývá spíš taky dočasná a ty kosti si pak udělají často stejně svoje, akorát je dost bolestivá a v podstatě často k ničemu.

alena36
9. bře 2013

@trija já s tím taky žiju už 38 let a můj syn (2 1/4 roku) to má taky. Nikdy mě nenapadlo to řešit, prostě mu taky narostly. 🙂 Proč ho trápit nějakýma vložkama nebo dokonce operací.....při chůzi mu to problém nedělá, tak proč to řešit.

irennn
9. bře 2013

@alena36 To je pěkná blbost, možná ho to netrápí teď, ale časem se mu můžou prsty víc zdeformovat ,pokazí si nožní klenbu,bude se mu špatně chodit a všechny boty ho budou tlačit. Já neříkám hned operovat,ale rozhodně řešit!!!!!
Já měla jako malá něco podobného a nosila jsem mezi prsty takové korýtko, které mi naši přivazovali na noc,abych měla prsty oddělené..nevím,jak dlouho, ale spravilo se to a mám prsty krásně rovné a v pořádku.

ducik
9. bře 2013

Neter ma neco hodne podobneho, jen o prstik dale. Taky s tim zije 22 let a zadne problemy s klenbou nema. Neni treba delat z komara velblouda 🙂 pro klid duse konzultovat s lekarem, ale operace je podle meho osobniho nazoru hloupost 😉

hankav83
9. bře 2013

Dcera má totéž, od narození to bylo viditelné - mnohem víc, než máte vy. Postupem času to bylo malinko lepší, ale pro můj klid, když začala běhat, jsme šli na ortopedii - první dr. řekla dávat špachtličku jako dlahu, což bylo nemožné. Jednak to dceři šíleně vadilo, a taky (jelikož bylo léto) se jí dělaly odřeniny a puchýřky. Kromě jiného mi dr. řekla, že je to vrozená vada, kterou zdědila dcera po mně (dr. si hned prohlédla mé nohy - měla jsem jen sandály). Šli jsme k jinému ortopedovi, starému doktorovi, a ten řekl, že máme zkusit lepit prstíky k sobě náplastí. Řekl, že se to může postupem času samo zlepšit a měl pravdu - dnes je dcerce čerstvých sedm let a prsty má téměř v pořádku, bez vložek, bez náplastí ... klenbu má OK, šlachy taky. Mladší syn se narodil s ukázkovými prstíky, radovala jsem se tedy, že to bude u něj OK. Nicméně jsem si všimla, že se mu prstíky malinko stáčí taky, byly mu teď tři roky.
Pro klid v duši doporučuji nechat nožky prohlédnout ortopedem, ale předem se zbytečně neděste. Bude mi 30 let, tuto vadu mám taky a nikdy mi s nohama nikdo nic nedělal. Totéž platí o mé mamce 🙂

trija
autor
9. bře 2013

všem děkuji za odpovědi, poradit se s ortopedem poradím a uvidíme co nám řekne. je fakt, že tohle jsou docela malé věci proti tomu, co vše může dítě mít a jsem ráda, že je malá zdravá. ale víte jak to je, chci pro ni to nejlepší a tak mám strach ať nedělá nějaké problémy. pokud by to bylo jen estetické, tak by si na to určo zvykla, ale hlavně ať ji noha nebolí v botách a může normálně chodit.

verde198
6. dub 2013

Ahoj, moje 2.5 leta dcera ma take prekrizene prstiky na obou nozickach. Pediatricka nam rekla, ze drive se to resilo ruznym prilepovanim a podkladanim, ale stejne to moc nepomahalo, takze ted uz se to neresi. Uz kdyz byla miminko je mela trosku natocene, ted to ma vic.

trija
autor
30. dub 2013

@verde198 tak my byli u profesionála ortopeda a ten nám doporučil prstíky lepit k sobě, prý to bude trvat asi rok,ale možná už po půl roce to bude dobré. přes den to má mít zalepené a na noc sundávat, lepíme to tejpovací náplastí. tak uvidíme, říkal, že teď jsou ty prstíky dobře foremné a má s tím dobré zkušenosti, že by se to mělo zpravit. tak doufám, že ano. možná být vámi, tak bych taky zašla za ortopedem raději, pediatr tomu zas tak moc nerozumí.

selene12
19. lis 2019

Dobrý deň. Píšem v nádeji že. Mi dáte niektorá vedieť ako ste to. Riešili a co vám zabralo... Presne toto mame u syna.

pankynka
31. led 2020

Dobrý den, naše dcera (nyní 8 let) má se zakřiveným prostředníčkem na nohách problém od narození. Dnes byla u ortopeda ve fakultní nemocnici a prý se s tím nedá nic moc dělat. Ani korekce pomůckami ani to není na operaci. Klenba a postoj prý naprosto v pořádku.... Dceři ten prostředníček ale překáží v botě a tlačí ( je navíc mírně přerostlý nad ostatní prsty, už od mala).