Problémy s podáváním Ventolinu u kojence. Jaké máte zkušenosti?
Ahoj maminky,
Máme problém. Mam 6-ti měsíčního syna a dostali jsme Ventolin. Dala jsem mu ho poprve před dvěmi hodinami a to hrozne brečel a teď tu masku vůbec nechce na obličej. Mate s tímhle odmítáním nějaké zkušenosti?
Buď si zvykne, nebo bude pořád odmítat.. v takovém věku nechápe že to musí mít. To nechápal ani můj 2leťák v nemocnicí
Pokud je potřeba tak mu ho dávej.Asi těžko mu vysvětlíš proč to musí mít.Dcera taky brečela,ale nedalo se svítit.Proste jsem Ventolin aplikovala a pak ji utěšila .
Ano, podávat i přes řev a nesouhlas. Nám holka ležela v klidu, i v nemocnici a sestra řekla, že to je divný, že ty děti u toho většinou dost řvou, tudíž toho i víc vdechnou 😅
Děkuji za odpovědi. A stačí stříknout a podržet pár vteřin? Bojím se, abych to dělala správně.
Dcera má sprej na astma a při potížích ventolin od roku a půl cca a ze začátku rev. Nedá se svítit, přes tyhle věci nejede vlak. Zvykla si ale velmi brzo. 🙂 Doktorka říkala, že po stříknutí by měla vydržet maska na obličeji 20s, počítat pomalu do 20.
Na zacatku jsme ho museli zalehnout a drzet. Doktorka rikala napocitat 3-5 nadechu po vstriku, mel vzdy 2 vstriky, takze to trvalo dyl nez par sekund. V 6 letech ale uz navic dokaze pochopit za parkrat, proc to delas 🙂
Tak 20s vážně nedáme. Snažím se, ale hrozně sebou hází a jak brečí, tak se jakoby v té masce dusí.
Mně přijde, že problém je spíše v tom, že ty to psychicky nedáváš. Musíš na to pohlížet tak, že on pláče proto, že ho v tu chvíli znehybníš a to žádné mimčo nemá rádo a proto se vzteká. Nicméně ty mu tou chvilkou nepohodlí pomáháš k tomu, aby se do jeho těla dostalo dostatek kyslíku, bez toho spreje to v tuto chvíli tělo neumí samo... Nebezpečné je pro něj sprej nepodávat, nikoliv to, že ho chvíli znehybníš, abys ho donutila inhalovat sprej...
@tojami ajo :D pardon, jsem se prehlidla 😆 my bojovali se skoro 2letym, vypadal ze ho chci udusit, desila jsem se kazdeho podavani, ale proste se jinak nedalo 🙂 Delala jsem to jak pise @radecka1 🙂 hlavu mezi moje nohy, ruce pod moje stehna, byla jsem na konci tehotenstvi a musela jsem to zvladnout... dodnes tak odsavame, cistime zuby detem atd 🙂 nasledky to nezanechalo, ten nejstarsi dycha foukatka nadale, ostatni mu to zavidi :D
Už je to po třetí aplikaci daleko lepší. Děkuji.

V tomto věku těžko pochopí, proč mu držíš na obličeji optichamber, takže odmítání je naprosto normální reakce. Syn ho musel používat od 3 měsíců a samozřejmě se mu to také nelíbilo, nicméně lepší pár vteřin nepohodlí s maskou na obličeji než nedostatek kyslíku v těle.