Proč se po chřipce vracejí horečky u dítěte?
Ahojte, prave si prochazime postupně chripkou a pred 4dny ji dostala i dcerka 7m... První tri dny vysoke horečky a hrozná rýma. Včera už bez horeček, vypadala o dost lépe už si i hrala, byla sice porad trochu umrucena a je ted ohodne spavejsi,ale rikala jsem si super, k dr nemusíme. No dnes obrat o 360 stupnu... Opet zvysena teplota a je uplne znicena a chce jen spát. Uvidíme jak bude vypadat zítra a když tak pojedeme na pohotovost. Nicmene mé zajima, jakto, že se horecka tak vratila?Setkal se s tím nekdo? U syna když horecka skoncila tak skoncila, nikdy se nevratila. Jinak krom Rýmy a únavy nic jiného nemá. Dekuji za vaše názory
U nás se vrátí horečka, když na původní nemoc "něco nasedne" tzn. že se přidá další nemoc. Třeba bronchitida nebo začínající zápal plic,infekce močových cest, to měly holky už několikrát. Minule měla dcera virózu, pak se přidala chřipka a nakonec 7.nemoc. Tak jsme byli pořád u dr.
Když měl syn jako miminko kolísající horečky šlo o zánět ledvin. Horečku se sice podařilo srazit, ale za pár hodin byla zase zpátky. Nepodceňovala bych to u tak malého miminka.
Letos jsem se s tím poprvé setkala u obou dětí. 2 dny čtyřicítky, 1,5 dne bez horečky, 2 dny 39, pak už dobrý. Oba to tak měli. A dle reakcí z "mé" maminkovské skupiny na FB nebyli sami. Asi dvacet nás tam psalo úplně stejný příběh (2-3 dny teplota, 1-2 dny dobrý, 2-3 dny teplota), krom teploty, rýmy nic k tomu. Potom teda bolest končetin (po chřipce, předpokládám, že tak prostě vypadá letošní chřipka, no) a v průběhu horeček naprosto bizarní halušky (podle těch rodičů, co z děcek vytáhli, co se děje. Moje děti prostě jenom civěli do dálky a řvali). Malej se mi budil v noci, řval, nedokázal říct, co se děje, jen že "bojim". Dva dny se pak bál i vinné mušky v kuchyni. Ale jako jinak po tom vrácení po dvou dnech už dobrý, jestli tě to uklidní.
Mají teda 2 a 4, takže u miminka bych přeci jen dávala větší pozor, ale je možné, že je to prostě ono, no...
@jana_zofie dekuji. Mohlo by být, syn je ted uplne jiný po té chripce, jinak se chova je vzteklejsi a plactivejsi. Dr rikala, že u teto chripky je prubeh jiný a delší, syn mel horečky týden. Tak uvidíme jak to pujde s mimcem. Snad to nebude nic vazneho. Dekuji ❤️
my teda naštěstí nic, ale tady ve vesnici řádí přesně tahle chřipka/virus > několik kamráde popisují tenhel přůběh, hodně spavé dětě, bolest hlavy a těla, horečky (až ke 40) pak na 1-2 dny se zlepší a pak opět. Nemoc trvá tak 7-10 dní. My měli něoc podobného minulý rok a asi v lednu > oba kluci týden horečky a únava-jinak jim nic nebylo
Neteřinka měla horečky, únava, zvracení, průjem. Adi 3 dny a pak dobrý. Za 1-2 dny opět zhoršení, nechutenství, horečky, únava atd. Doktorce se to nezdálo a poslala ji na rtg a má zápal plic. Ale na poslechu nic nebylo znát. Teď řádí pěkný hnusy.
Dcera ted to samé. Mela tri dny horečky. Včera a dnes už dobre a ted večer ji zase vylétla horečka. Asi to je pro tu letošní chřipku klasika jak tak koukám.

Běžně mají virové nemoci dva (i více) vrcholů, kdy se po pár dnech uleví a pak se horečky vrátí, na kratší čas (den, dva)