Přstřižení uzdicky pod jazykem 8 let
Ahojky, je tu někdo, kdo musel nechávat.. U nás je to zkrz mluvení. Děkuji
@garfulka78 no právě chodí rok a půl a ještě i blbě mluvil jakoby huhnal a tak jsme skončili na lepším vyšetření a zjistilo se toto. Jen prý asi u tak velkého narkozu, on děsně janci i zubaře..
Tak snad mu to pomůže s mluvenim
@modelis synovi střihli spodní uzdičku u zubaře, kvůli špatnému R kolem sedmi let myslím
Pomohlo to skoro okamžitě, pak už jsme ani nevyužili žádanku na logo 😄
Umrtvili mu to nejak a šmikli, i když se to tváří děsně, tak je za minutku hotovo
A ano, hysterčil jako ostatní, ale stálo to za to
Take jsem byla jako dite,v tomto veku.Bez narkozy,nahore bez siti,dole tri stehy,bylo to fik fil,nebolelo,to az pak doma.Zajimave je,ze mi to nahore pomichalo nervy v dasni a kdyz si sahnu na dasen nad zubem vkevo,citim to v pravo 🙂 delala to nase skolni zubarka a zpetne kdyz se se spoluzaky bavime,byla fakt spatna zubarka a i tak to bylo celkem v pohode.Takze s modernimi prostredky a sikovny zubar,to musi byt v pohode..
@modelis mě to střihali v pubertě, synovi někdy ve 3 letech, vždy to bylo s lokálním umrtvením. Já se tedy po zákroku složila, ale já s tím mám problém i při odběru krve, ve skutečnosti to ani zvlášť nekrvácelo, ani nebolelo (ani po tom, navíc na doporučení dr.-zubařky, je pak vhodná zmrzlina, takže to byla super vyhlídka, bavíc jsem ji konečně mohla slízat jak se patří!)
@modelis Nevim zda je narkoza dulezita, myslim, ze pri lokalni anestezii, to trva tak minutu. Jen bych se domluvila na umrtveni, kdyz nem rad zubare, tak asi injekce neni to prave. Jsou i cucave bonbony, nebo spej, ktere znecitlivy a pak si pripadne doktor pripichne.
Synovi smikli uzdicku na ORL asi v 5 letech, kvuli mluveni... Ani nepipl, skoro ani krev netekla. Dcerce to udelali hned v porodnici. Taky v pohode.
Záleží jakým způsobem je uzdička přirostlá. Pokud je tam blanka, tak je to opravdu šup šup, hotovo... kvůli tomu dávat narkózu je fakt nesmysl. Někdy je ale potřeba to nejenom šmiknout, ale i nějak operativně upravit, dát stehy... řeší se to na plastice, to nedělají běžně ani ORL, ani zubaři. Nicméně to jsou ojedinělé případy. Drtivá většina je opravdu hned hotovo.

Ja jsem byla jako dite, nevim kdo to dela ted, ale mne to delal zubar. Strihal uzdicku pod jazykem a nad zuby. Pod jazykem bylo na doporuceni logopeda - spatne vyslovovani R. A ta horni uzdicka z duvodu, ze by mne v pozdejsim veku ustupovala dasen. Pamatuju si, ze to bylo rychle, ani zadne siti, jen strihnuti a za odmenu jsem sla s mamkou na zmrzku. Kazdopadne nepamatuju si jak jsem predtim mluvila, ale u logopeda jsem pak byla asi uz jen jednou, opravdu to pomohlo, aspon co rika mamka.