Průběh virózy u dětí ve školce. Jak to zvládáte?
Chytli sme ve skolce asi virozu, jako jedni z poslednich ve tride (minuly tyden tam bylo jen 5 deti)..jsme teprv na zacatku. Jaky jste meli prubeh?(pokud jste ji meli nedavno)Diky
U nás teď v lednu 8 dní teploty kolem 38 a kašel, první dny nechutenství. Synovi vyšel pozitivní test na covid. Podle pediatry mezi dětmi teď řádila chřipka i covid.
Tak to bude nejak podobne, mame treti den, teplota skace dost random, vzdy vaham mezi 37,9-38,1 jestli dat leky nebo ne. Prvni den byl brutal, museli sme stridat panadol s nurofenem po 4 h...zitra jdem k doktorovi..uz aby to bylo za nama no :(
Ted se neřeší hodnota na teploměru ale stav dítěte, takže když je mu blbě při 37,5 tak klidně srážet, když divočí při 38,5 tak se nemusí srážet.
Já dávala paralen jen první den, kdy měl 39, další dny i při 38 měl spoustu energie, tak jsem nechávala teplotu pracovat. Kdykoli mu dám paralen nebo nurofen, tak se mi pak syn pomalu houpe na lustru a k posteli bych ho musela přivázat.

U nás je viroza vždy stejná. 4.dny horečky, pak rýma a kašel. Celé to může trvat i 10 dní. Když jsou horečky dýl, tak už jdeme k dr na crp a poslech.
Teď měly obě horečky celých 8 dní a už je to prý chřipka, ikdyz mají testy na covid, chřipky A, B negativní. Crp 1,v moči nic, na poslech nic.