Průjem a přetrvávající zvýšená teplota
Prosim o pomoc.
Syn (6m a 3tydny) od utery ma prujem (zeleny s hlenem, ten presel v oranzovou vodu, po bananu a mrkvi zahusteny ale zeleny), stolice uz par tydnu zavani kyselosti, ma teploty 37,5-38,1. Teplotu srazime na pul dne. Breci ve dne i v noci. Zrejme bolesti briska.
Od bolesti pomuze jedine Nurofen. Do toho ma rymu.
U lekare jsme byli, mame srazet teplotu, davat kdyztak sirup na bolest a kdyztak mrkev, brambora.... a davat probiotika (Biopron - kapsle). Pry je to viroveho puvodu a crp zvysene - 16).
Jak dlouho tohle muze trvat - hlavne ty teploty? Drobek je uplne hotovy. 😞
Dekuji, prujem snad uz neprijde - zahustena stolice diky bananu, mrkvi a ryzovemu mleku, ale ta teplota furt.....
Ve ctvrtek a crp 16 🙂, dnes prujem zadny, jen lehce zelena mista v oranzove Tuzsi stolici, uz tolik nebreci ale teplota trva
Zopakovat CRP udelat stery z konecniku.. Jako 3 dny s prujmem jsou az az natoz skoro 5... Hodne zavodnovat ...Kulisek napr. Ale jela bych na pohotovost pokud by se teplota nelepsila ani zitra... prujem vede k silnemu odvodneni a dite je pak velmi vycerpane, apaticke... virove prujmy treba od adenoviru ci rotaviru trvaji klidne i 14 dni.U rotaviru kombinovane se zvracenim u adenoviru se hodne kaka....
ovsem je dobre byt pod dozorem aspon co dva tri dny... kdyz se to nejak vyrazne nelepsi....
Prujem nema, za to je zelena stolice (nekdy vic a nekdy min). Zvysena teplota stale :(
Nechci strašit, ale dcera v roku a pul chytla salmonelu, teploty trvali víc jek týden, ke konci i přes 40*,skončili jsme v nemocnici. A právě, že měla zelený průjem, třeba jen 1x za den. Určitě udělat stěr.
@peanuty a na co čekáte. Zelený průjem není typickým projevem ,,zdravé stolice,, nejen u dětí, ale i u dospělých. Obzvlášť pokud se k tomu přidavají a nebo přidaly další projevy ( teplota, zimnice, změna nálady, bolesti) atp. Obzvlášť u tak malého dítěte. 3 - 4 dny max je dobré dítě pozorovat , navštivit do 3 dnů od takových změn pedimudra , ale takovou dobu.
Já téže nechci strašit, vyvolávat nějaké dohady , ale z dítěte nemusí lítat ,, prujem,, nebo zvracení horem dolem . Ale pokud vidím že to trvá delší dobu nebudu přemýšlet a jedu i kdyby k jinému lékaři i kdyby zbytečně např na tu pohotovost . Než čekat, že se to samo nějak vyřeší. Jedná se o malé dítě kdyby tak 10 -12 kluk / holka je to jiné.
a crp 16 není sice projevem bakteriální infekce, ale je to už ukazatelem , že se v těle něco děje a pokud problemy přetrvávají crp by se tak jako tak mělo kontrolovat .. Protože co 24 hodin roste.
A vyjádření mudra je to viroza vydržte je sice hezké. Ale určitě je třeba ještě kontorla když přetrvávají problémy
V pondeli mi to nedali a jela jsem znova. Vyter z krku byl pozitivni na streptokoka, krk zarudlya dal nam ATB.... po 3 davce ATB stolice silene zapachajici po necem zkazenem....

@peanuty je mi lito Tveho chlapecka, snad mu bude brzy lepe. Napadlo me, zda bys mu nedala i ryzi, ta taky stavi.