První náušničky, dcerce mírně srostla dírka

mariti
16. kvě 2017

prosím zkušenější o radu. Dvouleté dcerce jsme nechali před 2 týdny nastřelit 1.náušničky u naší pediatry. že je to na 6 týdnů a pak dát jiné. Tyto byly ty jednorázové, jak vypadnou, už se nedají dát zpátky. Nové jsme ale ještě neměli doma, protože kvůli velikosti nám řekli, že raději vybírat až bude mít ouška píchnuté a nejezdím do města tak často. No, a předevčírem večer koukám,že jednu náušn. už nemá, že ji někde ztratila, nevím kde, nenašla jsem ji. Volala jsem pediatře a ta mi řekla, že dva dny by to mělo vydržet a nesrůst. včera večer jsem se jí tam snažila dát mou stříbrnou náušn, na chvíli, než je koupím (do dneška). Nepodařilo se. Dírka vypadala mírně srostlá, jako asi by se to dalo, ale prostě jsem neměla to srdce a technickou zručnost, dcerka řvala jako tur. Zkoušela jsem to fakt několikrát a bohužel - bezúspěchu. Dnes už náušn. zlaté mám, nicméně ani s nimi jsem nebyla úspěšná.. Co byste mi doporučily - nechat to prostě už zarůst a pak nastřelit znovu? Nebo to nastřelit třeba zítra do té stejné dírky? Jde mi teď víc než o parádu o zdraví, nechci aby měla rozpíchané ouško, aby jí to hnisalo, dírky se spojily atd. Myslím, že bez nového nastřelení to nepůjde - ted jde o to, kdy a kam - na stejné místo nebo jinam. A případně , maminky z Brna nebo Rosic - neznáte někoho šikovného spolehlivého kdo nastřeluje? Omlouvám se za román. A předem moc děkuji za rady a zkušenosti (pokud by svůj odborný názor připojila nějaká lékařka, budu velmi ráda - děkuji)

mammoth007
16. kvě 2017

Já tohle řešila se starší dcerou. Ztratila naušnici a hned jí ucho začalo zarůstat. Několikrat jsme to prorvaly (byla už podstatně větší), ale pak to pořád hnisalo, takže zase vyndat a zhojit a pak znovu prorvat.. Nakonec jsme to nechaly zarůst a cca po roce nastřelily na to samé místo a je to v pohodě. Jinak mě překvapily ty naušničky co samy vypadnou. Já nechávala svojí nejmladš píchat ouška cca kolem roku a nastřelili jí tam naušnice z chirurgické oceli s tím, že je tam mám nechat dokud se ouška úplně nezklidní, což bylo cca po třech měsících, pak jsem jí je teprve vyndala a dala jiné. Výměnu jsem dělala, když spala, protože jinak by se asi bránila, a ani se nevzbudila.

mariti
autor
16. kvě 2017

Děkuji moc. Tak to možná fakt odložím....

rybamrazena
16. kvě 2017

@mariti Při koupání by to mělo být ok...

janahor1
2. črc 2019

My jsem také řešili nastřelenou naušnici, která dceři vypadla. Zlaté jsme sice měli doma, ale u jednoho ouška se uvnitř udělal jakoby špunt a nedokázala jsem naušnici do ucha dostat. Také jsem už řešila, že necháme znovu nastřelit, protože jsem neměla to srdce koukat na dceru, jak brčí, když se pokouším naušnici nandat. Přijela jsem tedy ke kosmetičce (asi po týdnu), která to malé dělala, a nakonec na její radu, že nemá šanci se trefit nastřelovací pistolý na stejné místo, jí zkusila vrátit zpět původní naušnici a povedlo se. Je pravda, že musela použít sílu, aby dírku protáhla a malé se to moc nelíbilo, ale jsem ráda, že jsem na to přistoupila, protože tak nemá rozpíchané ucho. Dva měsíce nosila v každém uchu jinou naušnici a pak jsem bez problému i do toho dala zlatou.