První návštěva s 7. nemocí: Je lékař nutný?
Ahoj holky, dcerka má 4 roky, poprvé to chytila ze školky, máme jít raději k doktorce? Nebo můžeme být normálně doma? Četla jsem i nějaké nežádoucí účinky, tak mám strach, ale akutní to není že přeci jenom a nakazit ostatní děti taktéž nechci.. byli jste s dětmi nebo jste to zvládli doma?
Posílám foto co má na rukách + to má pod jazykem, v krku a už se jí to dělá na nohách.
Děkuji za radu. 🙂
@prejeta_zaba Super, děkuji mockrát. Já že jsem se lekla, když jsem to viděla, protože si stěžuje, jak jí bolí v krku hodně, tak proto..
K lékaři max. zavolat, že ji má, aby si to zapsali do karty. Kdybys ji tam vzala, tak nakazíte zbytek čekárny a klidně i lékařku, pokud by to byl kmen, který lékařka ještě neměla.
@prejeta_zaba imunní bude člověk po první nákaze pouze proti kmenu, který u něj nákazu vyvolal. Pokud potká jiný kmen, tak si sedmou nemocí může projít znovu.
@prejeta_zaba Nase deti maji 7.nemoc aktualne po treti behem 1,5roku😔🤦♀️ 7.nemoc zpusobuji ruzne kmeny, ktere ji vyvolavaji. Takze ji muzes mit opakovane..
Nase deti ji maji ted po treti behem 1,5roku. Nosi ji ze skolky 😔
Nejhorsi na tom je, ze pak zhruba po mesici po doleceni jim slezly nehty na rukach i nohach 😔
Ja tenkrat zdesena volala dr a je to nasledek 7.nemoci😔
Brzke uzdraveni🍀🍀
My ji už měli 2x, doktorce stačilo zavolat, informovala, kdy můžeme znovu do kolektivu, kdy zpátky do institucí, jinak nemoc zvládnutelná doma.
@xxxmarket Holky potřebuji poradit, do dcery nedostanu ani přesnídávku, fakt ji šíleně bolí v puse (má tam ty afty) doktorka nám řekla a i v lékárně at ji vezmu Aloclair a ten teda absolutně bez úspěchu, vůbec ani lehký náznak, že by ji pomohl a to prý má.. tak já už nevím..😫 strašně mi brečí cokoliv sní i vypije a fakt do ní nic nedostanu.. je fakt nějaká věc co by ji opravdu ihned ulevila? Ted na noc jsem ji dala Panadol sirup, tak snad bude spinkat no😫
od bolesti ten panadol nebo nurofen... treba zmrlina by to nezchladila? myslim ze nam doktorka radila neocide gel, boruvkovy kompot, hermankovy caj a lednacky
Moje skoro rocni jedla jenom studeny jogurty. Ale ja jsem celou dobu myslela, ze ji jen rostou zuby protoze mela teplotu, nejedla a neskutecne slintala. Ruce se ji osypaly az nakonec, kdy priznaky propukly u mne, takze je to 7 nemoc, jsem zjistila vlastne az kdyz uz ji bylo lepe. Ja ji mam ted aktualne, v krku mam pocit jednoho velkyho vredu a milion aftu na jazyku. Snesu jen cokoliv studenyho a tekutyho. A teda uprimne....jak bolej ty ruce, to jsem za 15 let co mam deti netusila. Holka mi usinala s plenou namocenou ve studene vode a drzela si to v dlanich
@petramana ano zkoušíme, nanuk, přesnídávka a občas jogurt, ale ono ji to právě tak štípe, že ani už nechce jíst vzbec nic😫
@myskyva Jeje, tak to mě mrzí, u nás jen no “jen” ta pusa, osypaná je teda už dost, ale to ji naštěstí zatím nevadí ani nebolí
Jeste me napadlo.... vcera jsem nasla v lednici colu zero.... zahucela do me ani nevim jak, ale ty bublinky mi udelaly strasne dobre
@petramana me asi udelal dobre ten cukr a bublinky. U me docela paradox, protoze jinak nepiju ani slazeny caj ani kafe. Kofolu jsem mela nekdy pred 5 lety po 70km na kole. Hermanovy caj mame doma nonstop ( pry po nem miminka lepe spi.....to nase urcite ne) a ten mi v tom krku zustava jakoby viset
@myskyva Tak si představte holky, u nás zlepšení vůbec, furt ji bolela pusa a nic nechtěla jíst, říkám si, že už to má od neděle, že mi to přijde divný, jela jsem tedy k MUDr a ejhle ona k tomu má i streptokoka, takže antibiotika a doma až do příštího týdne 😫 se picnu, už at je zdravá a maže do školky, doma nám hrabe 😀
Jejda,tak to je mazec. Chudera 😞😞ještě že jste šly k doktorovi,jinak by se strašně trápila. To je teda bordel co ty děcka všechno pochytaj...tak hlavně ať to nechytne teď maminka 🙏
Tak to k tomu chudera chytla i dalsi sajrajt. U me a deti uz teda vse odeznelo. Jen u me zustava divny "knedlik" v krku ale jinak uz jsme v pohode.
Tyhle decky nemoce jsou vzdycky na palici. Mam 4 deti tak vim o cem mluvim. Vydrz holka. Brzy bude lip a zase pujde do skolky, nez teda prijde dalsi ryma a nachlazeni. Ted jenom zbyva vydrzet do jara

Však to je u každého poprvé a naposled, je to jako neštovice - po prodělání si udělá imunitu a už ji víckrát nechytí. Klidne buďte doma, proč byste nemohli? 🤷♀️ Doktorka na tom nic nevykoumá. Srážet teplotu a do pár dní to zmizí.