Co dáváte dětem při silné reakci na včelí bodnutí? Co vám doporučil doktor? Dcera 9 let včera slapla na vcelu a hned mela velkou reakci,natekli ji oci,pusa a mela hroznou kopřivku po těle. Vždycky mela třeba vic oteklou nohu, ale taková reakce byla poprvé. Dala jsem ji antihistaminika Desloratidine co jsme mela doma od dr pro ni na něco jineho a asi za hodinu se to zaclo pomalu lepsit. Jeste ma trochu rudé břicho, nohu ma teda hodne nateklou,nemuze na to chodit a bolí ji to,ledujeme. Byli jsme dnes hned u dr a dala nam pro příště Prednison a Dithiaden a oboje mame dat 2 tablety na ráz, prý nemame ani cekat az zacne nejaka reakce. Neni to moc ten Dithiaden 😊? Zajímá me jak to mate vy ostatní,co vam pro děti na to dali doktoři, případně nejake rady atd. Docela solidně nas to vylekalo a uz jsme skoro jeli na pohotovost. Děkuji 😊🍀
To je hodně silná reakce. Určitě bych objednala dítě na alergologii, kde mohou předepsat i EpiPen, pokud naznají, že zde hrozí anafylaxe (což za mě osobně tedy hrozí, pokud po šlápnutí byla reakce celotělová).
Nevyleci se, ale “otupi” se reakce tela, jmenuje se to autovakcina
@1pomnenka tak to jsem vubec netusila, to je super, ze se to da takhle resit. Ten hmyz je cim dal agresivnejsi, vcela ji pichla uz hodnekrat, letos uz po 3. , ale tohle jsme teda zazili fakt poprve. Ale cetla jsem, ze prave cim vickrat je clovek postipany, tim hur pak reaguje. Neni to bohuzel naopak, ze by to bylo s kazdym dalsim lepsi :(
@nonam_ osobně bych na alergo zavolala, popsala situaci a domluvila se, zda tedy nepřijít dříve. Každopádně pokud by dostala další žihadlo, podej léky dle doporučení. Takovou dávkou ji nepředávkuješ, ale můžeš zabránit otoku krku. Pokud by i tak přišel otok obličeje, jela bych na pohotovost na injekci.
Syn má potvrzenou alergii na včelí jed, při bodnutí včelou má užít 2 tbl Prednison a 2 tbl Cezera 5 mg, má u sebe nosit i Epipen. Na krevních testech na potvrzení byl až mimo sezónu, testy zahrnovaly všechny typy alergenů, vyšly mu mimo jiné i pyly, roztoči,...Co se týká vakcinace na včelí jed, ta je tuším možná až od 12 či 14 let.
Pokud měla takovou reakci, nechala bych udělat test na alergii na včelu. Když se potvrdí, začala by léčbu. Není normální, aby po štípnutí do nohy otékal obličej.