Psychický blok při močení. Řešili jste někdo?

zuz4a
7. kvě 2020

Zdravím Vás,
řešili jste někdo psychický blok při čůrání? Syn 3 roky, stále plně na plenkách. Když je nahý, čůraní zadržuje až do fáze, že naříká a ucvrnkává, ale nevyčůrá se. Dám mu plenku a vyčůrá se bez problémů. Asi před měsícem se vyčůral do nočníku, když jsem ho na nej posadila, pak se to nevím proč zlomilo v toto. Nejsem si vědoma nátlaku na nočník. Syn je jinak v pořádku, aktivní, mluví.

zuz4a
autor
7. kvě 2020

Doktorka nás poslala na vyšetření ledvin a pak fle výsledku příp. psycholog. Ale já si nemyslím, že by v tom byl zdravotní problém, když do pleny močí bez problému. Máte některá s tímto zkušenost? Jak postupovat a blok odbourat? Začínám být zoufalá, brzy se vracím do práce.

martt
7. kvě 2020

@zuz4a My jsme u syna řešily blok s curanim, ale i s chozenim na velkou. Chtělo by to zkusit zjistit příčinu toho bloku. Proč nastal čeho se bojí. A zkoušet ho pomalu odblokovat. My jsme to tenkrát věděli proč, proto jsme ho nijak nenutili a snažili se mu ten blok odbourat, tak aby se nebál čůrat. Třeba my jsme ho nechávali sami v místnosti aby se sám na nočníku vycural. Pak jsne i sledovali jaké má chování když potřebuje čůrat a hned jsme se ho snažily přesvědčit jít na nočník. Když nic nezabíralo zkoušeli jsme formou odměny. Tenkrát si hodně přál jednu masinku tak jsme mu tenkrát slíbili, když bude celý týden přes den bez plínky a bude si říkat na nočník dostane odměnu. To zafungovalo, ale bez plen i na noc byl syn až ve 3,5 letech

zuz4a
autor
7. kvě 2020

@martt právě příčinu vůbec netuším. Teď vkládám naději do toho, že bude chodit venku s čůrat s tatínkem. Jinak už nevím. Ano, kakaní to samé. Můžu se zeptat, co bylo příčinou toho bloku?

martt
7. kvě 2020

@zuz4a Když byl malý tak měl operaci triselne kyli a nesestoupeneho varlete. S tím že se mu po operaci v tom rozjel zánět a musel znovu na sál s tím varletem. Od té doby si nechce nechat dát sáhnout na pindu ani on sám si na něj nechce moc sahat. Zkuste na vést manžela aby ho zkusil nalákat na to ze budou spolu čůrat na pavouka, nebo brouka. Zkusit z toho udělat nějakou lumparnu nebo srandu. Syn se na to většinou chytil. Zkuste se synem o tom mluvit. Zeptat se ho proč nechce chodit čůrat, čeho se bojí apod. Pokud má blok tak to je běh na dlouhou trať a chce to hodně trpělivosti. Hlavně o tom se synem mluvte.