icon

Pupínky na obličeji, pleť je drsná. Máte zkušenost?

baja76
5. dub 2007

Ahojky, malý má 2 měsíce a dělají se mu na obličejíčku a krčku červené pupínky, které po čase zblednou, ale zůstanou tam a má tak drsný obličej.Často ublinkává a je možné, že to má reakci na to. Paní doktorka nám řekla, že je to normální, že je to z mléka a má to hodně dětí. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Poraďte. Už to máme tak dva týdny určitě a nepomáhá ani promazávání a časté mytí.

jjitulina
5. dub 2007

ahoj,moje děti měly pupínky obě.Bylo to z mléka a pomohlo jim potírání odvarem z heřmánku.Na ten ale taky bývá alergie,nám ale v obou případech pomohl.

baja76
autor
5. dub 2007

děkuji mnohokrát za radu. Určitě vyzkoušíme.

myslik
6. dub 2007

Ahoj nám na pupínky pomohla Ondřejova mast, dostaneš ji v lékarně.

kebulka
6. dub 2007

Ahoj,

pupínky jsme měli taky. Doktorka mi řekla, že je to cca ve druhém měsíci běžné, jedná se prý o zvýšenou činnost pokožky při rychlém růstu. Malý jich neměl moc, tak nám na to nic nedala, že to samo zmizí, ať pouze promašťujeme a jen v případě, že by se to zhoršilo měli jsme se zastavit pro mast. Opravdu to cca po 14 dnech úplně vymizelo.

vilca
6. dub 2007

Ahojky, my jsme měli pupínky z dětského olejíčku. Od té doby, co jsem malé přestala mazat obličej olejíčkem, pupínky zmizely... 😉

georgine
6. dub 2007

promastovat a promastovat a chránit pred zimou.. 😉 ale uz je jaro takto snad nehrozi 😀

draga
6. dub 2007

baja ahoj 🙂
my řešíme to samé a už to řešíme asi 14 dní, byla jsem z toho úplně hotová, protože se mu to pořád horšilo...doktorka nám řekla to samé co tobě ale napsala mlíčko excipial po tom se mu to zhoršilo ještě víc a byl rudý jak indiánek...kamarádky doktor doporučil obyčejnou zinkoovu mast, tak malému umyju obličejík převařenou vodou a pak namažu...hodně se mu to zlepšilo
a jestli chceš připoj se k nám do únorovek (februarovky 2007) tam je k diskuzi pořád něco 🙂)

mady
6. dub 2007

Ahojky všem! Tak náš malej má taky ty pupínky po celém čele ☹ to si z porodnice přivezl takové ty malé bílé tvrdé jebáčky (asi 20¨) a pak ještě novorezeneckou vyrážku (pupínky s vřídkem uprostřed) a teď ještě tohle. Ale je možný že to má z toho olejíčku jak píše Vilca ten jsem teď používala. Takže přestanu a uvidím 😉

baja76
autor
9. dub 2007

Vyzkoušela jsem ten heřmánek a moc děkuji za radu, protože pomohl snad okamžitě. Už máme obličej skoro čisťučký. Paráda. 😀

skaredka
11. dub 2007

nase mala to ma taky a docela hodne, po celem obliceji hlavne na tvarich a krku, ma to i na hrudi. Nas lekar rekl, ze to je uplne normalni, ze se ji cisti plet a ze by to do tretiho mesice melo vymizet samo. Uz to ma tri tydny a z celicka a vlasu uz ji to uplne zmizlo. Nic ji na to nedavam.

miskam
11. dub 2007

Ahojky holky, my měly také pupínky, ale ty se nám slisly po celém obličeji i po těle, prý je to ekzémek, malá to má hodně, už si nevím rady, nemáte někdo nějaký stejný problém?? 😔

myslik
12. dub 2007

Ahoj miskam, my měli taky pupínky na obličeji a na ty pomohla Ondřejova mast, ale potom se osypal na bříšku a nožičkách tak jsem stím šla k doktorce a řekla že to bude ekzém a tak jdeme dneska na odběr krve kvůli alergii. tak radši taky zajdi za to nic nedáš!!

miskam
12. dub 2007

ahojky a děkuji za odpověď, ale já už byla na kožním s tím, doktorka mi dala něco na den a noc, ale to jí vůbec nepomohla, spíš byla suchá až se loupala, tak jsem jí začala mazat infadolenem, ale zatím nic moc, z obličeje jí to zmizlo, ale má to všude, hlavně na nožičkách. ☹

draga
13. dub 2007

miskam popisovala jsem to výše 🙂) já jsem v jedné fázi úplně brečela protože to fakt bylo hrozný ale měli jsme to jen na obličeji a krku dál to nepostupovalo...mazala jsem to zinkovou mastí a myla jen převařenou vodou a tělíčko sebamedem

vecerrnice
14. kvě 2010

Obnovuji téma..potřebuji poradit..
Malý má už víc jak 14dní pupínky v obličeji,doktor nám řekl,že tomůže být ze slunka.Tchyně na něj totiž před těmi 2 týdny nechala prát slunko ☹ ..Ale mě se zdá že se mu to horší,možná je to tím jak si to dře,u pusinky to máš už slité v jednu rudou mapu..bobátko moje..Máte s tím někdo prosím zkušenost?Mohlo by to být třeba i z něčeho jiného?

martaska78
17. kvě 2010

Ahojky, malá měla taky pupínky a měla jsem to mazat nejlépe nějakým intenzivním krém na tvářičky (já měla hipp) a do dvou dnů měla pokoj. Ona ta jejich kůžička je taková zranitelná a je na ni vidět sebemenší vliv počasí. Zkus mazat.

symonys
23. únor 2014

malá má už od 2 měsíce pupínky na tváři a zkoušela jsem krém sudocream který je na opruzeniny a také vyrážky a tak ..a chvilkama to vypadá že to mizí a další dny je to horší.Malý je 11 měsíců a stále ještě kojím asi jen 2-3 krát denně..Myslíte že je to z mléka?

mirusa24
14. kvě 2016

Hezky den mám na vas dotaz ...prosím vas synovi se osypal obličej takovimi malinkými pupinky jsou bílé ale ma to na cele na víčkách na tvářích u nosu na bradě je to takove drsnější ale není to zarudlé nic ani ho to nevědí je mu 5 a ještě jsme se stín nesetkali pořadí té prosím čím namazat děkuji

anitram18
14. kvě 2016

@mirusa24 dle popisu to moho byt mila

anitram18
14. kvě 2016

Oprava milia 🙂

mirusa24
16. kvě 2016

Děkuji moc zkusim něco na to sehnat