icon

Rady a zkušenosti s ozdravným pobytem ve Cvikově

sim244
10. bře 2022

Ahoj,

Syn je pořád nemocný, doktorka mi nabídla tento pobyt. Je to na 6 týdnů, byl jste někdo?

Nedokážu si představit jak tam budu fungovat, dá se tam vyprat? Něco někde nakoupit?
Jak je to s prací v tu chvíli? Přeci jen, je to 6 týdnu na očr, to nedostanu výplatu?

Díky za zkušenosti, vůbec nevim jak tohle funguje.

maminkaha
•
10. bře 2022

@sim244 Ahoj, při pobytu v lázních nebudeš na OČR, ale na neschopence (pokud je dítěti méně než 6 let, pokud více, omluvenku do práce nedostaneš). Taky se tam můžeš vystřídat s manželem, babičkou.

sim244
autor
•
10. bře 2022

@maminkaha děkuji za odpověď, nedovedu si to uplně představit no. Ten termín si mohu vybrat, nebo mi bude přidělenej pojišťovnou?

moudivlacek
•
10. bře 2022

@sim244 kolegyne takto jezdila s detma, pokud je dite do 6 let, vezmes si na sebe klasickou neschopenku, takze nejake penize dostanes, termin co vim si vybrat nemohli, muzes asi treba rict,ze preferujes jaro, ale jelikoz je o ozdravovny velky zajem, je to proste ber nebo nech byt, vetsi deti bud samy, nebo se museji rodice stridat a funguje tam skolka i skola

moudivlacek
•
10. bře 2022

jeste me napadlo, pokud muzes pracovat castecne z domova, tak s sebou notas a kdyz maji ditka aktivity, tak pracovat, nakoupis, jezdila s nima i sama do bazenu, to neni vezeni, krom procedur, prip skoly mate volne aktivity

sim244
autor
•
10. bře 2022

Děkuji všem moc za komentáře. Pracuji ja sestra na směny, takže prostě vezmu neschopenku, je mi to jedno, hlavně aby se u malého problém aspoň trochu zlepšil.
Ještě hloupí dotaz, neschopnost si mám zařídit u své doktorky nebo mi ji na místě vystaví jejich lékař?

avestsikova
•
11. bře 2022

@sim244 nastupuji s dcerou 14.5.. Maminky s mladšími dětmi jsou na nadstandardním pokoji za příplatek (tuším že 1000,-) Pračka, sušička, lednice, mikrovlnka, kuchyňka je tam k dispozici. PN vystavují v léčebně, ale musí vás Dr. rovnou uvést do žádosti o léčebný program pro pojišťovnu a oni vás musí schválit jako doprovod (prý do 6ti let nebývá problém). Schválení pojišťovnou trvalo cca týden. Já si dopředu volala do léčebny abych nahlásila zájem o uvedený termín (únorový bychom nestihly a dubnový kvůli práci nemohu). Květnový termín je prý dost žádaný a letní termíny dávají přednost školákům.

sim244
autor
•
11. bře 2022

@avestsikova tenhle termín bych taky ráda, tak snad doktorka pohne a klapne to

avestsikova
•
11. bře 2022

@sim244 držím palce 🙂

sim244
autor
•
11. bře 2022

@avestsikova volala jste až když jste měla žádost schválenou, nebo dříve?

avestsikova
•
11. bře 2022

@sim244 už dopředu, nejdříve, abych se poptala co a jak a řekla, že bych ráda určitý termín. S paní z přijímací kanceláře jsme se domluvily, že jak ponesou papíry od Dr na pojišťovnu, dám vědět a ona si tam napíše poznámku k termínu - "rezervaci". Když léčebně přijde schválená žádost, zasílají informace a chtějí obratem potvrdit termín.

sim244
autor
•
11. bře 2022

@avestsikova já volala a spojovatelka mi řekla, že mám volat až mi přijde potvrzovací sms od pojišťovny. Tak jsem paní na příjem psala email a bez odezvy, tak nevim no. Divné, na každého jinak, to nemám ráda.

avestsikova
•
11. bře 2022

@sim244 tak to nevím, já hovořila s moc příjemnou paní, co mi vše vysvětlila a veškeré otázky zodpověděla 🤷 ale je pravda, že já to řešila v lednu a už tehdy mi řekla, že květen jde na dračku

sim244
autor
•
13. bře 2022

@avestsikova můj problém byl, že jsem se nenechala přepojit, psala jsem paní email, protože taky nemohu jiný termín než ten květnový, kvuli práci. Tak zítrs zavolám a nechám se přepojit. 🙂 asi to bude více informovaná osoba než paní spojovatelka.

avestsikova
•
13. bře 2022

@sim244 minimálně řekne, zda jsou ještě volná místa 😉 mě v tom lednu řekla, ať to rozhodně neodkládám, že je květen velmi žádaný. Ještě že tak, Dr chtěla s vypisováním počkat, myslela že nelze domluvit termín. Ale já už byla maličko informována od imunologa - bývalého primáře této léčebny 😉

sim244
autor
•
13. bře 2022

@avestsikova já mohu jen květen. Srpen bych mohla, ale budu mít problémy v práci, v září už mi nebude platit žádanka, doufám tedy, že jeden z nich klapne, nemám to jak jinak vymyslet.

sim244
autor
•
13. bře 2022

@avestsikova neříkali důvod, proč je tak žádaný?

avestsikova
•
13. bře 2022

@sim244 no předpokládám, že je to z důvodu, že tou dobou už bývá pěkně 🤷

sim244
autor
•
13. bře 2022

@avestsikova Jasné, asi i proto, že to nesebere prázdniny. Což by mi nevadilo. Tak uvidim zítra 🙂 jinak děkuji za informace 🙂

sim244
autor
•
14. bře 2022

@avestsikova Tak jsem se dovolala, paní spojovatelka mi řekla, že rezervace nedělají, že mám zavolat, až budu mít potvrzení. Tak jsem se stejně nechala přepojit a paní na příjmu, moc milá, vše vysvětlila a termín zarezervovala. :D takže pokud vše stihnu, tak pojedeme také 14.5 🙂

avestsikova
•
14. bře 2022

@sim244 Ještě že ta spojovatelka není zeď 😁 tak držím palce ať se vše stihne 🙂

sim244
autor
•
14. bře 2022

@avestsikova To ano. :D Děkuji, tak se třeba poznáme. 🙂