Reflux u 4letého dítěte. Máte zkušenost?

picimaus
31. pro 2019

Zdravím, chci se zeptat jestli mate někdo problémy s refluxem u cca takhle starého dítěte? Zajima mě jestli se to zlepšilo, léčba, dieta..... Máme reflux potvrzeny z Pep testu a čekáme po novém roce na vysetreni v nemocnici v Hradci Králové. Zatím dávám gastrotuss baby. Děkuji za jakýkoliv příspěvek. Děkuji

lenlin
1. led 2020

Starší syn tím občas trpí. Večer mu pomáhá lehnout si na levÿ bok. Kolem 4,5 let to měl skoro denně. Teď jen občas většinou při nachlazeníí.
Držím palečky, ať i u vás to brzy odezní.

picimaus
autor
1. led 2020

@lenlin děkuji moc za reakci na dotaz. Doufám ze to bude lepsi 😀

slunickovm
1. led 2020

@picimaus muzu se zeptat, jak se vám to projevuje?

picimaus
autor
2. led 2020

@slunickovm kašlem . Dcera pořad kašlala nejvíce v noci a slyšela jsem jako by pořad něco v ni teklo. Tak jsme čekali na alergologii a tam z pep testu zjistili reflux. Ale trvalo to 3 měsíce. Nejdříve jsem myslela ze je to kasel a pak čekání na termín objednání.

slunickovm
2. led 2020

@picimaus aha a mel záchvaty kasle nebo spis zakaslal a spal a to se opakovalo?

picimaus
autor
2. led 2020

@slunickovm pokaslavala jakmile si lehla a pak nějakou hodinku klid a kolem 3 rano zase začal kasel

lenlin
2. led 2020

@slunickovm u nás ikdyz jen zakašlal, třeba po ránu. A večer, když jsi lehl tak to bylo bez ohledu na to, co jedl a jak dlouho před spaním.

picimaus
autor
2. led 2020

@lenlin a zbavili jste se toho? Já už mám něco vypozorovaneho co třeba děla z jídla problémy

slunickovm
2. led 2020

@picimaus aha, tak to mame furt. Částečně pomáhá jídelníček dost pomáhá vyvysena poloha na spaní, obcas gastrotuss.

picimaus
autor
2. led 2020

@slunickovm co jste z jídelníčku vynechali, přidali? Mě bylo řečeno nejhorší je čokoláda a kakao a pak co se vypozoruje.

slunickovm
3. led 2020

@picimaus no my máme reflux od narozeni tudiz se to spis zlepšuje, proto jsem se ptala jak se Vam to projevuje. Dela nam to nadymave jidlo, musíme jist pravidelně uz od mimca jsem pravidelně kojila, čokoládu jsme skoro jeste ani nedávali, horsi se to i po ovoci to dávám jen po obědě, sladké to taky zhorsuje, smažené taky vůbec nedávám, odpoledne pije jen vodu, kdyz chce sladší jidlo dávám Sinlac kasi je trochu antirefluxni.

picimaus
autor
3. led 2020

@slunickovm hmm tak to když má od narození tak to prizpusobujete . My jsme museli ze dne na den co měla rada zakázat , ale zvládá to perfektně. Jsem zvědavá k čemu se dojde po vysetreni komplexním.

slunickovm
5. led 2020

@picimaus jj je to jine uz víme, co to zhorsi, co pomůže a potraviny spise přidáváme nez ubirame