icon

Rehabilitace. Jak to snáší vaše děti? Pomohlo to?

veritanas
18. srp 2021

Ahoj holky, naše malá na 11. měsíců a jenom se plazi, občas se postaví na 4. Po dohodě s naší Dr. jsem nás objednala na cvičení. No a jsem z toho taková špatná. Za prvé mně sprdli, že jdu až teď, přitom dcera prostě dělala pokroky, ale po svém. Všechno jsem zkonzultovala s mou doktorkou a postup se mi zdál správný. Dát jí čas a potom to řešit. Fyzioterapeutka nám dala nějaké cviky, ale malá hrozně pláče. Vím, že jí to nebolí, ale ten řev je hrozný. V podstatě nám řekli, že nepoužívá šikmé břišní svaly, ale táhne to zády. Hrozně se divila, že jsem si nevšimla, že to dělá blbě, když už jedno dítě mám. Holky, fakt nevšimla... 😭😭Myslela jsem, že to dělám dobře. Vůbec jsem ji neposazovala, jenom v autě do pololehu, hodně je na zemi, hrajeme si a tak... Jak snášely cvičení vaše děti? Pomohlo jim to,? Za jak dlouho jste viděly pokroky? Třeba sezení? Navíc si nejsem jistá, jestli ty cviky provádím správně. Je to těžké, když vám to párkrát ukážou, vy si to zkusite, ale potom sama doma je to horší.. Napadá vás ještě něco, co by mohlo pomoct? Hrozně mě to rozhodilo, ty komentáře rehabilitační Dr., Tak jsem z toho taková smutná a mám o dceru strach, jestli je všechno v pořádku.☹️☹️
,

michaelarousova
18. srp 2021

@veritanas ja teda muzu napsat jen zkusenost s rim jak to zvladal muj syn…rval jako kdybych ho tam vrazdila ..strasny ! Chtelo se mi taky vzdycky akorat brecet…ale my chodilinod miminka a nakonec jsem to vzdala po konzultaci s moji doktorkou..

veritanas
autor
18. srp 2021

@michaelarousova aha, jasně..a můžu se zeptat, jak se potom syn vyvíjel?

michaelarousova
18. srp 2021

@veritanas my tam museli chodit z toho duvodu ,ze se narodil driv..o mesic a pul driv..takze byl ve vsem o ten cca mesic pozadu…ty jsi asi v jine situaci☺️ Jazdopadne ten fyzioterapeut jel hodne podle tabulek a to ja opravdu nemam rada…malemu bylo presne 6 mesicu neco neumel co by mel uz umet. A hned byl velkej problem…vzdCky mi vynadala,ze to delam spatne atd..po konzultavi s doktorkou jsme dosly k zaveru ze opravdu je sikovnej a nemam se s tim stresovat…

lachipie
18. srp 2021

Můj syn řval jako tur a já řvala taky. Ono trochu ji to bolet musí, nutíš ji dělat něco, co jí není pohodlné a jinak než pláčem to vyjádřit neumí. Musíš se obrnit trpělivostí a pokračovat. Začali jsme cvičit v 10 měsících, v 15 měsících se začal stavět a v 18 měsících obcházel nábytek, po druhém roce nejistě sám chodil. Ale podotýkám, že můj syn má zdravotní postižení, má v určitém místě poškozený mozek a nikdy nebude v pořádku, takže pokroky u něj mohly být pomalejší, než tomu tak třeba bude u vás. A blbé komentáře doktorů? Těch už jsem slyšela a slyším někdy dodnes milion.... Kdybych měla každý řešit tak bych se z toho musela po... Takže jo, zabolí to, jako jo, když má blbé poznámky cizí člověk na ulici, můžu ho poslat do prdele, ale doktora nemůžu, o to to bolí víc, ale holt hledám dalšího doktora. Takže třeba na ergoterapii jezdíme z Prahy do Pardubic, k zubaři do Kladna... ale já nenechám urážet ani sebe ani syna.

zoli16
18. srp 2021

@veritanas Napíši ti svojí zkušenost. S dcerou jsem začala cvičit Vojtovku od 5 týdne, měla velkou predikekci hlavičky a preferovala pouze levou stranu. Na začátek reknu, že jsem využívala a stále využívám soukromou fyzioterapeutku, sice to leze do peněz, ale má na nás vzdy celou hodinu, hezky vše ukáže, je milá a nikdy se nestalo, že by na mě byka jakkoli hrubá a dcera ji má ráda. Cvičila jsem 4x denně po dobu 3 měsíců, ze začátku dcera plakala a já s ní, ale prepla jsem si v hlavě ze to dělám pro ni a její zdraví, začala jsem ji u toho zpívat, koupila podložku na cvičení, vsude rozmistila hračky a pomalu si na to zvykla a ke konci to bylo uz fajn. Nyní cvičíme hrou a posilujeme svaly. Výsledkem je hlavička skoro v normálu (růstem se to da zcela do pohody), první otočení na bříško pred ukoncenym 4 měsícem, aktuálně se staví na 4, rozestoupena diastaza zmizela a je celkově posílena a zpevněná. Za mě to je úžasné a určitě ji to moc pomohlo! Pro mě jako maminku hodně psychicky náročné, ale vyplatilo se.

veritanas
autor
18. srp 2021

@lachipie díky za odpověď.. tvůj příběh jsem myslím četla..🙂 to je tvůj syn, co hrozně rád fotí?

veritanas
autor
18. srp 2021

@zoli16 díky za odpověď. Dcera mi naopak přišla úplně v pořádku, jen prostě pomalejší. Tak proto mě reakce na rehabilitaci tak překvapily. Doufám, že nějaké pokroky přijdou. Tu soukromou rehabilitaci si promyslim..🙂

lachipie
18. srp 2021

@veritanas ano to je on 🙂

veritanas
autor
19. srp 2021

@lachipie 🙂 je to inspirující, vidět někoho, koho něco moc baví..🙂