Rhinitis sicca - suchá rýma u novorozence. Jak to řešit?

vlkrenata
21. únor 2012

Ahoj, mam 14ti tydenni holcicku a jiz od porodnice se potykame se suchou rymou. Mala ma problemy s dychanim neustale tak nejak chrci a zrychlene dycha. Pri krmeni se zalyka. Mame monitor dechu ale stejne to je pro me dost stresujici, nebot jsem se docetla, ze novorozenci dychaji jen nosem.
Moc rada bych vedela zda se s tim take nektera potykate a jak to resite?
Dr. mi doporucila Nasivin a Vincentku. Odsavackou nic neodsajeme je vsechno vzadu v nose.
Vcera jsem zakoupila Physiomer baby, tak uvidime zda se to nejak zlepsi. Budu moc rada za Vase pripadne zkusenosti.

ined77
21. únor 2012

@vlkrenata ..ahoj 🙂 ,
no ze zkušenosti vím, že s tím moc dělat nejde ☹ .prostříkávat nosík nějakou tou vincentkou nebo stérimarem a pod., zkoušet odsávat, zvednout polohu v postýlce, dávat spinkat na bočík, střídavě, ještě zvlhčit vzduch (mokrou plenku na postýlku) a čekat až to odejde 😔 . samozřejmě dítko přiměřeně oblékat, dbát na zpocení, pak okamžitě převléknout.
pro miminko je rýma strašlivá nemoc a hodně nepříjemná ☹ .
přeji brzké uzdravení 😵

vlkrenata
autor
21. únor 2012

@ined77 dekuji za zpravu.
A s tou odsavackou myslis, ze to mam take zkouset? i kdyz nema zadny hlen, jen proste vydava chrochtave zvuky a sem tam nekdy vytahnu usometkou maly zaschly soplik ci co to je.
Jak dlouho Vam trvalo nez jste se toho zbavili?

ined77
21. únor 2012

@vlkrenata ...já jsem vždy nastříkala do nosíku a chviličku počkala a pak se snažila něco odsát...no většinou pravda z toho nic nebylo, ale zkoušela jsem 😅 a jak dlouho?...hmmm, to už je nějaký pátek 😀 ..no ale myslím, že se nás to drželo skoro dva měsíce ☹ .pak to přešlo prostě nějak samo 😉 .

terslova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
gumanka
23. čer 2012

@vlkrenata No já mám uplně stejnej problem jako ty mala us od narozeni ma suchi nudlicky taky spatne dicha a chrochta davam ji morskou vodicku chvilku cekam a pak odsaju no us to bude mit skoro 2mesice jak sto prekonala ty?

vlkrenata
autor
26. čer 2012

ahoj mame 4 mesice a stale se nas to drzi...zajimave je, ze treba den dva nic a z toho je to tu zase.....