RMTi - rytmický pohybový trénink na integraci primitivních reflexů. Máte zkušenost?
Ahojte, mátě prosím někdo zkušenosti? Pomohlo?
@cilkat Já právě váhám, zda zvolit neurovývojovku, nebo tohle... Prý dokáže RMTi ovlivnit více věcí.. ale nevím, nevyznám se v tom vůbec, donedávna jsem ani nevěděla, že něco takového existuje...
Máte Facebook? pokud ano, zkuste to zkonzultovat ve skupině "Rodiče dětí s vývojovou dysdazií" , je tam víc rodičů, kteří mají zkušenosti s jedním či druhým.
Ono po poravdě je to i o tom, co se bude dítěti/rodině snáz dělat, jak si sednete s terapeutem a co budete zrovna dělat současně... Asi bych se primárně zamyslela nad tou náročností na rodinu (dojezdy na terapii, čas domácího cvičení, jeho náročnost (neurovývojovku musí nakonec dítě zvládnout aktivně... RMTi je myslím víc o tom, že ho někdo do pohybu vede, ne? ale nevím, jestli nekacám), finance, kdy vás vůbec vezmou, do kdy vám to vyjde...) a rozhodla se primárně podle toho, protože myslím, že obě metody můžou udělat "stejnou službu" a jde spíš o to "za jakou cenu" - respektive jestli je to vůbec proveditelné.

Přímo s RMTi ne, pouze s neourovývojovou terapií... ale princip je myslím dost podobný. Synovy neurovývojovka pomohla výrazně snížit unavitelnost a zlepšit spánek, což je za mě základ toho, aby se dítě vůbec mohlo něco učit.