Roupy. Kde sehnat Vermox přes víkend? Pohotovost?

15. led 2022

Dobrý večer,dcera má roupy. Už si párkrát stěžovala že ji svědí zadek,ale uviděla jsem je až dneska. Nejspíš to má i syn. Doteď jsem hledala informace, jediné řešení pro všechny je asi Vermox. Pochopila jsem že je na předpis. Zitra je neděle. Dá se někde sehnat? Musíme na pohotovost? Nebo se dá někam zavolat aby poslali recept? Nejlépe Brno. Máte prosím někdo zkušenost? Děkuju.

lennus
15. led 2022

E-recept by měl jít poslat. Řešila jsem u syna, tahal to ze školky, důležitá je samozřejmě hygiena, měnit denně pyžamo, často i povlečení, stříhat nehty úplně, ráno mýt zadek, někdo desinfikuje i hračky, vyřadit sladkosti, nestrkat prsty do pusy, hodně mýt ruce, ten Vermox není tak úplně stoprocentní, ale taky jsme ho měli, našla jsem na netu tip na křemelinu a jako nouzová pomoc ještě následující rada, trochu nechutná, ale ulevuje v akutním stavu - dát do nočníku teplou vodu, vymačkat česnek, posadit dítě a červi vylezou na konečník ven, pak samozřejmě utřít. Ještě extrakt z ořešáku, případně pelyněk, ale ten je odporně hořký.

lennus
15. led 2022

Jo a doporučuje se léčit celá rodina včetně dospělých.

autor
15. led 2022

@lennus díky za rady,toto jsem vlastně vyčetla. Jen premyslim jestli zítra ráno zavolat na tu pohotovost. Mám pocit že mě mrskne a nechci čekat do pondělí.

blondynka400
15. led 2022

Není to jediná možnost. Spíš možná nejrychlejší, ale má své mezery i ten musíš dobře použít. Existuje i toto (bez receptu https://www.gigalekarna.cz/produkt/phyteneo-ver... ). Účinky když to spojíš s česnekem, mastným krémem a lihem na anální otvor (to za mne chce i u Vermoxu), cca srovnatelné..... Ale chce to zajistit i dobrou hygienu a tak.

autor
15. led 2022

Já potřebuji tu rychlou možnost, ve středu mám s klukem nástup do lázní. Je to situace na prd, je alergik s atopákem, mám strach co ten vermox může udělat. Na druhou stranu nemůže česnek a některé bylinky jako alergikovi taky vadí.

autor
15. led 2022

@blondynka400 prosím jak použít ten mastný krém a líh?

blondynka400
15. led 2022

Česnek je v tabletách, který je ok. Vermox bych se nebála, ale je to chemie no. První dávka zničí aktivní jedince, ane larvy. Cca za 14 dní musíš dát druhou tabletu

blondynka400
15. led 2022

Před spaním osprchovat, anální otvor vytřít lihem a pak dát mastný krém (čím matnější, tím lepší), a co nejvíc dovnitř do zadečku, oni tím pak nemůžou prostoupit ven, děti dítě je klidnější, nesvědí to a oni nelezou tolik ven a nemůžou klást další vajíčka.