Roupy, zvýšená teplota a průjem?

englerova14
17. srp 2018

Dobrý den ženy, mám dotaz, zda máte někdo zkušenost, aby při roupu dětském byla zároveň i teplota a průjem.
Včera odpoledne měl syn, 20m, řidší stolici, v ní mnoho bílých nitek od 2-10mm, nehýbaly se. Večer měl T 37,4, ráno opět řídká stolice, bez teploty, pár bílých nitek ve stoličce, volala jsem naší Mudr., ta mi po telefonu diagnostikovala roupy, že s tím teď děti chodí do ordinace pořád, elektronický zaslala recept na Vermox 1
tbl. dnes a 1 tbl. za 14 dní. Dopoledne 2x vodnatý průjem, s nitkami. Odpoledne měl 37,5 a 4x vodnatý průjem, občas nějakou nitku, tabletku dostal v 1 hodinu odpoledne.
Trochu se bojím, zda diagnóza byla správná. Bohužel jsme na čekací listině k nové pediatrička a když jsem teď volala na dětskou pohotovost pro radu zjistila jsem, že službu drží právě ta naše Mudr.. takže jezdit tam nemá smysl.
Máte prosím někdo zkušenost, že by se roupy ve stolici nehýbaly, myslela jsem, že se vrtí, popř. že mělo dítě při roupu teplotu nebo průjem.
Jinak břicha nás bolí všechny, já měla 2 dny také průjem, starší syn má řidší stolici, jen manžel se drží. Vermox jsme vzali preventivně všichni.

Děkuji za odpovědi
Přeji hezký den Monika

klea81
17. srp 2018

Měla jsem je jako dítě, bez teploty, bez průjmu, jen svědění. Jsou tlustší než nitky a byli by živí. Je to spíš střevní chřipka.