Rozpoznání vyrážky u dětí. Kdy navštívit lékaře?
Maminky poraďte, syn 2,5 roku, od pátku horečky, včera už bez nich. Ale dneska se probudil s vyrážkou. Nejvíc na bříšku a zádech, sem tam na ruce a obličeji. Mám ho vzít raději k doktorce nebo se to ztratí samo?

@janinaklinku mělo by se to ztratit samo, pokud ho to svědí, tak můžete mazat fenistil gelem nebo kapat fenistil kapky. Dcera měla obě 5 a 6 nemoc. 5 byly horečky pak den nic a pak vyrážka po těle a motylovy exantem v obličeji, 6 nemoc - 4 dny horečky, den nic a pak postupně se objevila drobná vyrážka po celém těle a prelila se úplně všude.
Pak je ještě 7 nemoc, ruka, noha, ústa tak jsou bolaky na rukou, v puse, hlavě, nohou to měla kamarádka.
Takhle z vaší fotky nepoznám, o jakou dětskou nemoc jde. A pak nahlaste dr že dítě mělo tu nemoc aby si to napsala do karty.
@jjasmina naše doktorka mi email nedala, jinak bych to taky poslala. Myslíte, že ji mám tedy aspoň zavolat?
@janinaklinku U naší doktorky to mame tak, ze předem voláme co máme za problém. Děti s vyrážkou nebo střevnimi problémy si separuje od ostatnich nemocných deti. Takže já bych nejdříve volala.
Jo, to zmizí samo, za den dva. Přijde mi to jako klasická tahle xtá nemoc 👍
@janinaklinku určitě ano, vždy volám, když je problém
Určitě aspoň zavolej, ono to zmizí samo, ale Dr by si měla poznamenat do karty, že tu nemoc má dítě za sebou.
Snažila jsem se dovolat, ale mají dneska jen do 12. Tak to budu zkoušet zítra od rána a zeptám se jí, jestli ho bude chtít i vidět.
Typická šestá nemoc, syn to měl nedávno. Myslím, že nikam nemusíte volat. Už to končé, samo to odezní
Nahlásila bych to doktorce při příští návštěvě, jinak bych neřešila. Podle mě šestá, dcera měla nedávno. A osypala se taky na zádech ;)
@janinaklinku
Radove cislovky se pisou s teckou,teda 5. a 6. nemoc 🙂
@zelenaesmolda děkuju za upozornění 🙂

@janinaklinku pokud je to 6 nemoc, ztratí se to. Jinak já konzultuji s dr, posílala jsem jí i fotky do mailu