icon

Rýma u tříměsíčního miminka. Máte zkušenost?

simickom
30. lis 2007

Ahoj,
tak před chvíli jsme se vrátili od doktora a máme rýmu. Daneček celou noc chrochtal a kuckal, takže jsme s manželem vždy jak se to stali vyskočili a kontrolovali jestli je v pořádku. Odsávačku jsme doma měli, tak jsme i párkrát odsáli, ale špatně, jak jsme zjistili u doktora. Hadičku je tam potřeba strčit dost daleko, což se mi zdá drastické 😉 , a Daňulkovi se to taky moc nelibí, ale pak se mu na chvíli uleví a tolik nechrochtá a nekucká. Je plně kojený, tak jsem si myslela, že se nám nemoci vyhnou, ale bohužel si nás ty bacily našly. Máte taky někdo zkušeností s rýmou u takhle malých dětiček? Jak dlouho vám asi tak trvala? Jak se miminkům libílo odsávání?

navi
30. lis 2007

Ahoj simickom, řekla bych, že my máme zkušenosti s rýmou dost bohatý 😒
Zkus odsavačku na vysavač Arianna, nemusíš strkat žádnou hadičku hluboko do nosíku(to bych se i bálá, abych mimi neporanila) a odsaje to všechny hleny a hlavně rychle. My si ji nemúžeme vynachválit 🙂
Tomu kuckání zabráníš, když malému podložíš postýlku aby neležel rovně a netekly mo hleny do krčku, to ho pak dusí a kašle.
No a hodně zvlhčovat vzduch v místnosti, múžeš zkusit třeba namočit ručník ve vodě nabo Vincentce a dát na topení. Jinak my máme v plánu příští týden koupit zvlhčovač vzduchu, asi to bude lepší než ty ručníky 😉

simickom
autor
30. lis 2007

Ahoj Navi,
děkuji za rady. My máme tu klasickou odsávačku za 20 kroun z lekárny, s dvěmi hadičkami,vysává se pusou. Před chvíli jsem zrovna odsávala, Daneček pěkně řval, když jsem mu tam tu hadičku strkala a stejně jsme to nevysáli úplně, při kojení šlo slyšet, jak mu to tam v tom nosánku chrchlá.Sestřička u doktora říkala, že se může stát, že pak bude krvácet z nosíku.Odpoledne pošlu manžala ať sežene tu odsávačku na ten vysavač, ať Danečka tak nemučíme.My máme v bytě dostatek vlhkosti (asi 60%). Před nedávnem jsme měli okolo 75%. Jak se Daneček narodil, tak jsme začli více prát a prádlo sušili v bytě a málo větreli a tím tam vlhkost tolik stoupla, a jelikož bydlíme v cihlovém starším domě, tak se nám tady objevila plíseň ☹ . Už jsme se jí zbavili 😉 , ale s tou vlhkostí musíme opatrně. Postýlku mu taky teda zvednu, když ho dávám po kojení odříhnout a je v té svislé poloze, tak nekucká, tak mu to naklonění určitě pomůže.

navi
30. lis 2007

simičkom, tak suchým vzduchem to teda nebude 😉 Docela jsi mě tada překvapila, že vám sestřička říkala o tom krvácení 😒 Nám naopak u Mudry radili, že s tou hadičkou opatrně, v žádném případě, že ji nemáme strkat hluboko, právě proto, že by jsme ho mohli poranit a mohl by krvácet z nosíku.
No na té vysavačové je nástavec, který ti ani nedovolí zastrčit hluboko.
Koukni sem, je tu seznam, do kterých lékáren tu osavačku dodávají http://www.babyvac.cz/seznam.php

orisek1
30. lis 2007

Simickom:my máme taky tu odsávačku na vysavač a je to fakt nesrovnatelný. malej sice u toho odsávání stejně šíleně řve,ale je to aspoň rychlý a snadný. Ale dřív, když mu byly tak ty tři měsíce, tak u toho neřval, skoro bych řekla, že se mu to líbilo.Tak třeba to u Danečka bude v pohodě

simickom
autor
30. lis 2007

Tak manžel se po cestě z práce stavil pro tu odsávačku na vysavač. Před chvíli jsme to vyzkoušeli a je to opravdu lepší než ta do pusy. Tolik kolik jsme odsáli by jsme tou druhou odsávačkou nikdy neodsáli. A proběhlo to bez breku 🙂 . Už aby to bylo za náma, snad to nebude mít delší trvání než ten týden ☹

navi
30. lis 2007

simičkom to je dobře, že vám ta odsavačka vyhovuje, tak hlavně aby jste se té rýmy co nejdřív zbavili 🙂

olusenka
6. dub 2012

Poradíte, jak na rýmu? Koupili jsme odsavačku na vysavač, ale moc toho neodsaju, asi to má někde vzadu. Volala jsem dr., říkal, že to může být i tou oteklou sliznicí v nose. Dnes manžel koupil Libenar, tak jsem mu ho před kojením dala. Problém je, že malý nechce moc pít. Plně ho kojím. Bojím se, že přijdu o mlíko. Chci odstříkávat ale moc to nejde. Cucne si pár minut a pak začne brečet. Za chvíli si ale cucá ruku, a má hrozný hlad. Když ho zkouším znovu přiložit, jakoby nechce a hrozně brečí. Zkouším znovu odsát hleny z nosu a znovu ho přiložit, ale stejně nechce.

clloi
8. dub 2012

malá měla rýmu asi před týdnem, nejprve sem prokápla Libenarem, nechala chvilku působit, odsála odsávačkou na vysavač a pak použila Nasivin pro kojence s odměřeným dávkováním. Za tři dny bylo po rýmě 😉

pistaoun
7. črc 2015

Když jsem měla prvního chlapečka nešlo malým miminkům dát do nosánku nic než Libenar,...teďka u druhého malinkého jsem narazila na Quixx Baby,jsou to kapičky,které nám doporučila Mudra už od narození,když jsme právě už v druhém týdnu chytli rýmu...nastali problémy se spaním,kojením,...a když jsem nakapala nosánek se uvolnil,kapala jsem i před odsávánim z nosánku i po...kapičky se dají kapat i dlouhodobě...

mamasara
16. črc 2015

Také máme odsávačku na vysavač...první rýmu jsme měli ve 3. měsících a kapali jsme před odsáváním i po něm kapky Quixx baby s mořskou vodou, na noc nasivin pro novorozence a kojence. Vyvýšili jsme matraci a zvlhčovali vzduch mokrýma ručníkama. Za 6 dní bylo téměř po rýmě 😉

breadfish
13. srp 2015

U takto malého miminka doporučuji při rýmě kapičky Quixx Baby s mořskou vodou. Jsou šetrné, dají se dávat už od narození a dobře naředí hlen v nosíku, takže se pak mnohem lépe rýma odsává.

verusky
13. srp 2015

KDO KOJI, PROSIM, VYZKOUSEJTE MIMINKU STRIKNOUT DO NOSU MATERSKE MLEKO.
tuto radu jsem dostala v dobe, kdy ma pulrocni dcera dva mesice bojovala s rymou a ja ji to vysavala odsavackou na vysavac. pak jsem shledla prednasku jedne homeopaticky, kde rekla, ze materske mleko je uzasny lek (i pro celou rodinu!!) a ja uz od te doby odsavacku schovala a kdyz citim, ze spatne dycha (i trebas ted ve vedrech), striknu ji tam u kojeni a je pokoj 🙂 miminko je uplne v pohode, nekdy se to mleko dostane do oci, na oblicej, vsude, ale ono jsi z toho nic nedela, zas chytne prso a basti dal 🙂

lucinka_1984
16. srp 2015

Ahoj holky, nám doma s rýmou pomáhá Nasodrill. Používáme i jako prevenci pravidelným vyplachováním nosu a to celá rodina 😉 co jsem se totiž naučila, že hygiena nosu je důležitá, a to jak pro děcka, tak pro dospělé.

jajka251
19. srp 2015

Na rýmu mám odzkoušený Quixx s mořskou vodou...celá rodinky na něm ujíždí :o) Pro nejmenšího máme doma Quixx Baby kapičky...hodně se snažím odsávat a větrat...stejně rýma léčená i neléčená vždycky trvá 7 dní...jedinně se jim dá ulehčit odsáváním a prokapáváním nosíku,aby se jim lépe dýchalo...

zo_ja
19. srp 2015

Nikdy jsem neodsávala, tělo se s tím vypořádá samo. Akutní fáze je nepříjemná, ale netrvá dlouho. Max 3 dny. Kdyžtak nějakou tu mořskou vodu, ale jak mají ten nosík plnej, tak to stejně hned vyteče a je to celkem k ničemu.
Hadička je drastická, to by se nelíbilo ani mě.
Jednou jsme měli návštěvu, která odsávala, my o něco mladší dítě, zdravý bylo dřív i bez odsávání. Odsaješ, za chvíli to má zas...