S.O.S vysoká horečka. Co mám dělat
Holky. V 15h jsem dala nurofen. Teolota 38. Ted 39.5. muzu dat cipek paralenu? Co mam delat?
Dej čípek paralenu, paralen a nurofen střídej klidně po 3h. Můžeš zkusit i vlažnou sprchu (ne studenou!) nebo ty zábaly.
Kdyby teplota neklesala, tak si zavolej na dětskou pohotovost a oni ti řeknou.
Dala jsem cipek panadolu....ruce i nozky ma studene
Ano, střídat paralen a nurofen a místo zábalu jsou dobré octové ponožky nebo tvaroh na nohy, ale pokud jsou končetiny teplé
@jitulka87 davejte co čtyři hodiny ve schema 1x ibuprofen a za další čtyři hodiny paralen.
A taky podávej víc tekutin.
Nurofen mi vyzvracel...podala jsem ho znova v decce mlicka. Horecka s leky se drzi kolem 38-38.5
@jitulka87 Pokud měl 39,5, tak je snížení o 1-1,5 stupně naprosto v pořádku, víc by bylo špatně. Příliš rychlé a prudké snížení teploty není žádoucí, takže určitě nesrážet víc, takhle to stačí.
Když zase stoupne, tak po těch 3h znovu dát něco na snížení. Postupně by se měly prodlužovat intervaly, jak rychle teplota stoupá.. Hlavně hodně tekutin.
Ať je brzy lépe!
Holky, uz 24h ma vysoke horecky. S leky 38. Po 4h od podani leku 39 a vys...mam resit uz na pohotovosti? Nechci byt za hysterku...ale nelibi se mi to ..
@jitulka87 Dcera měla takhle vysoké horečky jednou, měli jsme dva dny před odletem na dovolenou a na pohotovost jsme jeli. Nic moc nám tam nepomohli, zázraky ani na počkání, nicméně bych zvážila zavolat, popsat situaci a ať poradí. Ať je zase lépe ❤️
@jitulka87 Roční dcera měla takhle horečky asi měsíc zpátky, trvalo to dva dny, pod těch 38 jsme se dostali opravdu po téměř 48h. Byla unavená, hodně spala, protivná, uplakaná.. měla jsem na telefonu mamku, zdravotní sestru, takže jsme nejeli.
Ale být tebou bych na tu pohotovost alespoň zavolala, oni ti řeknou, jestli jet nebo ne, příp.kdy ano.
@jitulka87 Jedte na pohotovost. U nasi male to byly 2x zanety ledvin. Treba to nic nebude, ale lepsi jet.
Taky bych jela, holka měla neklesající horečky a byla z toho angína
@jitulka87 určo bych už jela na pohotovost
Driv u starsiho bych nejela, ale co mladsi casto horeckuje tak nemam problem jet hned druhy den. Ma jen horecky, nic vic? Muzou to byt usi (i bez rymy), zanet ledvin, sesta nemoc nebo ta angina. Pokud pojedete tak vemte sebou pro jistotu rovnou i moč.
Tak jsme byli. Pry viroza. CRP 48. Coz by pri angine uz bylo po dvou dnech vice...zitra jdeme k nasi dr a ta mu udela pry jeste radeji vyter v krku. Dnes mel rovnych 40. Jinak nase pediatrička tu sestou nemoc nevylucuje...
Maly se dost branil, ale do krku se mu podival...a pry v pohode

Můžete střídat co 3h, dejte honem čípek, ať se uleví. Pokud už má teplé ruce a nohy, tak klidně studený zábal na nohy.