Šestá nemoc - můžeme jet k babičce?

karlajasmine
24. pro 2016

Syn má od noci na úterý šestou nemoc. Horečky měl do noci na pátek, včera (v pátek) už ne. Vyrážka se mu udělala v noci na dnešek (sobota 24.12.). Bakteriální nemoci jsou vyloučené (byli jsme u Dr, dělali CRP test, kontrolovali moč, ouška atd).
Navíc mu chudáčkovi rostou minimálně tři stoličky, tak posledních pár nocí je opravdu zajímavých :( Sousedi nás musí nenávidět.. včera v noci se syn budil s brekem po 30ti minutách (to jsou ty zoubky).
Měli jsme být celý týden u babiček a dalších příbuzných, samozřejmě jsme nejeli, ale máme tam jet zítra (25.12.) Je to poslední možnost vidět přes svátky rodinu. Měli jsme tam v plánu pobýt týden. Syn babičku miluje a zná to tam, tak bychom nejeli do cizího prostředí. Ale vzhledem k té nemoci nevím, jestli můžeme jet nebo ne? Doktorky už se dneska nezeptám.. Četla jsem na internetu, že vyrážka by měla vymizet do 3 dnů a že je to poslední fáze té nemoci.
Ráda bych třeba ještě 2 dny počkala, ale to už by nemělo smysl tam vůbec jezdit - zbytek rodiny tam bude jenom do 26.12., 27. už jdou do práce.
Cesta tam trvá 2h autem (jeli bychom na malého spánek přes den).
Prosím o názory.

japona
24. pro 2016

@karlajasmine S nemocnym dítětem bych nejela. Ne z důvodu, že by to špatně zvládalo dítě, ale proto, že bych se bála, že nakazí ostatní. Nevím, zda tam budou i nějake deti. Jejich rodiče by vám určite poděkovali za pěkný dárek..
Představte si sebe, jak byste byla nadsena, kdyby vám na svátky někdo přijel s dítětem, které melo horečku a má vyrážku..

lucka_zaoralova
24. pro 2016

@japona A jde tu i o babičku a případně další starší příbuzné... dětské nemoci snášejí stáří lidé hodně špatně.
Taky máme nemocné děti a holt nikam nepojedeme, žádná tragédie 🙂, jsou horší věci na světě!

mysicka_lb
24. pro 2016

Ahojky, podle mě můžete v klidu jet. Ta vyrážka je poslední fáze nemoci, která je jinak bez dalších příznaků a dítě při ní již není infekční! Aspoň tady to píšou: http://www.maminkam.cz/sesta-nemoc. Navíc třeba u nás vyrážka trvala jen necelý den, takže toho 25.12. by mohla být už úplně pryč. Krásné Vánoce!

nessik
24. pro 2016

@karlajasmine já bych jela, dítě už infekční není, navíc dospělé příbuzenstvo se s nemocí s velkou pravděpodobností setkalo a má protilátky (je to běžný virus). Od mých dětí to nikdo dospělý nechytil, jen byly obě po prodělání ještě pár dní protivné. Vyrážka zmizla do dvou dnů.

alboo
24. pro 2016

@karlajasmine jela bych s klidem. Uz neni infekcni

twistinka123
24. pro 2016

Nejste uz davno infekcni🙂 jak se osype uz je to ok.v klidku jedte nikomu nic nehrozi!

karlajasmine
autor
24. pro 2016

Žádné další dítě tam nebude, to jsem neupresnila..a nejstarší příbuzný je 56ti lety synuv děda, který šestou nemoc v mládí prodělal, tak z hlediska nakažlivosti by to melo byt v pohodě. Spíš jsem myslela kvůli synovi, ale dnes už je veselý a normálně papá, a i ta vyrážka není až tak strašná, tak asi pojedem..

yerry
24. pro 2016

@karlajasmine no šestou nemoc jsme meli taky a fáze vyrážky už nic hrozného není. Za 3 dny zmizí a je po nemoci. Nicméně je stále nemocen a zrovna tahle nemoc hodně vysiluje. Já bych nejela. Je to za vazna choroba asi jako neštovice a i rekonvalescence po nemoci by mela byt podobna. Dítě by melo byt v klidu a nabrat sily....myslím že se mu již nestane ale Já osobne bych nejela

uzivatelkapetra
24. pro 2016

Nevím jak je to s infekčností, ale letos tuto nemoc prodělala moje kolegyně z práce a nemocenskou měla snad tři měsíce a trpěla jako zvíře. Já bych se bála abych nikoho nenakazila.

lucizal
24. pro 2016

Jakmile se u 6.nemoci objevi vyrazka,tak uz dite infekcni neni 😉 Takze ja bych jela,jen bych se snazila alespon v ramci moznosti udelat synovi trochu klidnejsi rezim 😉

twistinka123
24. pro 2016

@karlajasmine jedte pokud na nej vidite ze je ok. Opravdu se nebojte. Nakazit fakt nikoho nemuze. A kdyz to nebude k tomu pojedete zase domu.

lajla
24. pro 2016

Určitě bych nejela...ne kvůli infekcnosti, ale kvůli dítěti 2 h tam a zpět není sranda,kluk je oslabený po nemoci a víc náchylny , osobně mi to přijde vůči němu nezodpovědné

leikkka
24. pro 2016

já bych nejela, kvůli jeho imunitě, i když by to zvládl, tak v budoucnu se to může vymstít. Vy byste sama jela někam, když byste měla 3 dny vysoké horečky? raději bych volila zdraví mého syna, než návštěva příbuzných, však je můžete vidět i po svátcích, není to přeci jediná možnost ve vašem životě

mialagia
24. pro 2016

@karlajasmine Taky jsme měli nedávno 6.nemoc a nikdo to nechytil i když jí furt líbáme atd..nejela bych ne kvůli infekčnosti, ale jak píšou holky shora kvůli tomu, že je dítě oslabené tou nemocí a může se vám to vymstít..to bych neriskovala!šťastné a veselé🙂

karlajasmine
autor
25. pro 2016

Nakonec jedeme.. Už se zdá být v pořádku až na sníženou chuť k jídlu a horší náladu, ale doma už se strašně nudí, stejně doma neposedi, pořád všude litá, tak si nemyslím, že to pro něj bude u babičky v něčem náročnější.. Má tam zase jiné hračky, nikam do kolektivu s nim nepůjdu - budeme jen u babičky mezi nejbližší rodinou, tak si myslím, že to snad bude ok..