Skoro 3měsíční miminko se budí vyděšené

leni88
29. kvě 2017

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, případně jak jste to řešili nebo jak dlouho to trvalo. Moje skoro 3 měsíční holčička se poslední asi týden několikrát denně budí úplně vyděšená. Spinká třeba deset minut a potom vytřeští oči, mává ručičkami, začne křičet a musím k ní přijít, hladit jí, mluvit na ní a až potom se uklidní a třeba i hned zase usne. Připadá mi jako by měla nějaký zlý sen, ale nevím jestli je to u takhle malého miminka možné..Nevím čím to je nebo jak jí pomoct. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

alikoaliko
29. kvě 2017

Naše malá to samé... má tři měsíce a týden. Dělá to ale jen při spánku přes den, který má takový lehčí, nejdřív během 15 min udělá třikrát ten úlek a pak další půl hoďku v klidu spí. Řeším to tak, že ležím vedle ní a hned jak otevře oči v úleku a uvidí mě, tak se uklidní a během vteřiny zas spí. Nestihne ani křičet, jen roztáhne ruce a vytřeští oči a pak zas usne.

leni88
autor
29. kvě 2017

@alikoaliko Jo jo, přesně jak to popisuješ, tak to vypadá i u nás, a také to dělá jen přes den, v noci spí krásně.. Děkuju za reakci, jsem ráda, že má někdo podobnou zkušenost, už jsem si říkala jestli to nemám řešit s doktorkou.. Ale snad je to tedy jen období, které přejde..

karlajasmine
29. kvě 2017

Taky jsme to tak meli, ale na zacatku noci a kolem 4 mesicu.. odeznelo to. Nekde jsem cetla, ze jim proste dozrava nervova soustava a zpracovavaji takto zazitky 🙂 Urcite to zase rychle prejde.

alikoaliko
29. kvě 2017

@karlajasmine Jo takhle nějak si to taky vysvětluju 🙂 Nějak mě ani nenapadlo to řešit, když ji dokážu zklidnit za vteřinku. Snad to nic není 🙂

leni88
autor
30. kvě 2017

@alikoaliko Máte pravdu, zní to logicky, přestanu jí tak zkoumat..děkuju moc 🙂

lpch
30. kvě 2017

Muj syn to zacal taky presne ve 3 mesicich delat a i ja sama jsem z toho byla trochu vydesena. Odeznelo to cca za 2 tydny.