Sono ledvin u novorozence - rozšířená pánvička. Co to znamená?

16. lis 2020

Holky prosím pěkně, dnes byl manžel s naší 3 týdenní na kyčle. Při jednom udělali sono ledvin a zjistili rozšířenou panvičku vlevo 3,2mm. Co to znamená prosím? Manžel byl z toho tak zmatený, že se dr ani nezeptal.

ito
16. lis 2020

Sono ledvin nam delali uz v porodnici, tam zjistili rozsirenou panvicku u jedne ledviny. Pediatr nam pak vypsal zadanku do nemocnice, kde nas objednali ve 2 mesicich a tam uz to bylo v ramci normy.

terla
16. lis 2020

Taky mám zkušenost u dcery. Měla rozšířenou pánvičku na jedné ledvině, zjistili to hned v porodnici. Po šestinedělí následovala kontrola na nefrologii. Pouze se kontrolovalo sonem, jinak žádná medikace či omezení nebylo. Do půl roku se vše srovnalo. Je to docela častý jev, většinou to samo vymyzí.

terla
16. lis 2020

V roce pak další kontrola a to už bylo vše vpořádku a z neforlogie jsme byly propuštěni.

emmanessa
16. lis 2020

Dcera mela zvetsene panvicky uz v tehotenstvi,musela jsem chodit casteji na utz,kontrolovalo se,jestli se zmensuji,pokud by tak nenastalo,hrozila po porodu operace ..dcera byla sledovana ihned po porodu,tam uz bylo zvetseni minimalni,vlastne vse v poradku,jeste jsme museli asi 2x na nefrologii na sono a pak uz nastesti vse ok. Ja byla v tom tehotenstvi z toho uplne spatna,ale ve vestine pripadu se to pry opravdu srovna.