icon

Starší syn chodí do školky, jeho sestřička má neštovice

piskac
5. dub 2016

Ahojky malá má neštovice- ještě nechodí do školky, starší nešovice nemá a do školky chodí, takže pravděpodobnost, že je dostane i Honzík je veliká, normálně chodí do školky a přestane až se nějaký ten pupínek objeví, to jsem si tak myslela, jenže kamarádka, mi řekla, že by si ho nechala měsíc doma ( 14 dní ink. doba a 14 dní s pupínkama), což mě přijde jako kravina, má strach,aby to nedostala její holčička, která chodí s Honzíčkem do školky a pak na jejich asi 8m miminko...

Strana
z2
korin
6. dub 2016

Manžel se po kontaktu s infekční osobou nechal naočkovat, protože si nemohl dovolit neštovice chytit a nechodit do práce. Snad bude dostatečně imunní, až je časem budou mít naše děti. Kolegy v práci informoval o příp. riziku, i když dle očkocentra vás naočkování do 5 dnů po styku s infekcí ochrání.

duvi21
11. dub 2016

@drakenn Opravdu to neni stejny pripad 🙂

drakenn
12. dub 2016

Prijde mi to sobecke. Jsem doma na materske a klidne ditko, ktere muze rozsirovat nemoc strcim do skolky. A jedna se o infekcni nemoc. Tot za me vse. Nehodlam se uz vice v teto debate hrabat!

dana3262
12. dub 2016

@drakenn a vy jste tedy rok své dítě neposilala do školky? Když mělo molusky?

japona
12. dub 2016

@piskac Nechala bych ho chodit dál, dokud by se mu nestovice neobjevily. Nikde není dané, že je opravdu chytí. Pokud má kamarádka strach, ať si stáhne svoje dítě..

Strana
z2